Skiferie i USA, Snowbird i Utah: rent pudder

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Rejsemal Icon
Arrangør  

Skiferie i USA, Snowbird i Utah: Den berømte piste Glen´s er superpow(d)er

Skiferie i USA. Snowbird i Utah er for dig, der vil opleve noget det bedste skiløb  verden, uanset du skal rejse langt efter det, og turen koster lidt mere end en tur til Alperne, men hvis det er i dit mind-set, så er Snowbird noget for dig. I 2021 må vi ser hvad der sker med Corona, så lige nu er det “kun” en skidrøm, men der skal måske også spares lidt op?  

Mountains from Snowbird ski resort in Utah

Utah. Skiferie i USA 7.000 km away? Are you kidding me?

Not really. Det er en lang tur, det er ikke billigt, men det er powdersnow, når det er bedst. Der er en teknisk forklaring på, hvorfor USA og Canada har noget at verdens bedste sne, der tilmed kan blive liggende på stejlere bjergskråninger end i Europa så de hårde snehunde kan muntre sig off-piste. Det er for den virkelig dedikerede skiløber værd at rejse efter. Og det er et par af verdens bedste skipister også herunder Glen´s, som vi kommer til lige om lidt. Nogle tager til Formel 1 over hele verden og sætter et kryds for hver ny bane besøgt. Utah og Snowbird fortjener et stort ski kryds.

Liftkort, Snowbird, Utah

Glen’s, Snowbird i Utah, USA

“Pisten er stejl og udfordrende, og den får tonsvis af sne. I sandhed verdensklasse terræn,” bedømmer Derek Taylor, redaktør på MtnAdvisor.com. Den sorte piste fik sidste år nyt navn til ære for den lokale Glen Doherty, marineinfanterist, som blev dræbt under forsvar af USAs konsulat i Benghazi i 2012. Glen tilbragte en stor del af sin fritid på ski i Snowbird.

Pas på uventede stejle strækninger off-piste.

the Mountains from Snowbird ski resort in Utah, USA
Info: snowbird.com

Rejs til Snowbird på skiferie

Der er faktisk et par danske arrangører, der leverer den eventyrlige rejse til Snowbird.

Nyhavn skriver

SKIFERIE I USA MED CHAMPAGNE PUDDERSNE

“Den store forskel på skiferie i Europa og skiferie i USA er snekvalitet og følelsen af totalt frihed. Alta Snowbird i Utah, USA er ingen undtagelse. Et område præget af de lokale med langt mindre pres end de store skisportssteder f.eks. i Colorado.

Der er tre afgørende faktorer for perfekt snekvalitet på en skiferie: Højden, luftfugtigheden og mængden snefald. Det hele går op i en højere enhed i Alta Snowbird i Utah, hvor der falder over 13 meter sne hvert år. I kan derfor opleve champagne puddersne i særklasse.”

Nyhavn på ski i Snowbird

 

Top skirejsemål i USA

Skiing in the US: Jackson Hole + Lake Tahoe + Beaver Creek

Skiing in the US: Jackson Hole + Lake Tahoe + Beaver Creek

 

Skiferie i alperne

Traveltalk´s store afsnit om skiferie og booking muligheder

Skiferie i Østrig

Skiferie i Frankrig

Skiferie i Italien

Skiferie i Sverige

Skiferie i Schweiz

Skiferie i Canada, Rockey Mountains venter

Skiferie i Canada

Den ultimative skiferie i Canada

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler