På skiferie i Sankt Johann i Tyrol

Sankt Johann i Tyrol, lækkert skiløb, tæt på München

Sankt Johann i Tirol ligger tæt på flere lufthavne og heller ikke ligger langt inde i Østrig, så find Münchenvia motorvej eller lufthavn og kør lige ud ind i Østrig. Bliv ved med at følge motorvejen fra grænsen  indtil du med et sving eller to  er i Sankt Johann i Tirol på under en time. Hvad er det med alle de gps´ere, er de virkelig nødvendige ?  🙂
Kort varedeklaration: Sankt Johann i Tirol er et kvalitetsbevidst, familieegnet skisportsted med sans for de gode ting i livet. Dvs. ingen skilift venttider, nye hurtige lifter, lækker mad, top præparede pister, masser af cafeer og listige steder på bjerget, men også ikke så gode til teenager afterskiing, sorry guys.
Det er altså ikke verdens største skisportsted i sig selv, men med billigt tilkøb til liftkortet kan du få styret selv de sorteste pistetanker og få liftkort til Østrigs største skiområde. Vi taler max 15-20 minutter og du får så mange pister at du skal have en guide hjem. (Som er en app ). F.eks lige på den anden side af bjerget, hvor hippe Kitzbühl med eget casino og high-life after-skiing ligger og i øvrigt er vært for et af verdens mest berømte og hårdeste styrtløb, Hahnenkamp Rennen.

Sankt Johann i Tirol, det hurtige overblik

  • Det er et familievenligt skiområde, der byder på 60 afvekslende pistekilometer i alle sværhedsgrader og 17 liftanlæg.
  • Ski Cross Movie ruten og Ski Cross Parcour giver mulighed for at afprøve sig selv i denne nye, spændende disciplin.
  • Østrigs største skikarrusel, SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental samt skiområdet Kitzbühel, ligger kun et stenkast væk. I Sankt Johann i Tirol er der således sørget for masser af løjer på ski.
  • I Sankt Johann i Tirol venter der 270 kilometer langrendsløjper. Tirols store, internationale Koasaløb afholdes her hvert år med over 2000 deltagere.
  • Efter en afvekslende dag kan man slappe af i panorama-badelandet med sauna- og wellness-landskab, eller man kan lade sig forkæle kulinarisk og opleve den tirolske gæstfrihed på én af de rustikke restauranter.
  • Den smukke Marktplatz (markedsplads) i Sankt Johann i Tirol med den smukke barokkirke er ligeledes byens møde- og midtpunkt, og de omkringliggende forretninger indbyder til shopping og spadsereture.
  • I én af de 4500 gæstesenge i de forskellige kategorier kan man drømme sødt om dagens oplevelser.

17 bjergcafeer og restauranter på bjerget i Sankt Johann i Tirol

Sankt Johann i Tirol giver dig  både et væld af bjergrestauranter, en  velrenommeret skiskole og kilometervis af pister i et smukt og roligt skiområde. Og er du til større udfordringer og masser af af piste km. i benene, så er du også kommet til det rigtige sted: Østrigs største skiområde og dermed et af verdens største, SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental samt skiområdet Kitzbühel, ligger kun en skibus derfra. (ca. 15 minutter).
St. Johann i Kitzbüheler Alperne er et overskueligt og et særdeles velplejet område, der tilbyder stor værdi for pengene, med en afslappet atmosfære og masser af kærlig, tirolsk gæstfrihed.

Skiområdet ligger på den snesikre nordside af Kitzbüheler Horn og er dejligt kompakt, men har samtidig masser at byde på. Det får dig til at føle dig som en måske bedre skiløber end du og jeg er, med sine mange blå pister især i de lavere regioner, og de røde pister er lækre, og udvalget er passende stort. Et særligt highlight kastes på områdets eneste sorte pist, en 3,5 kilometer lang FIS-strækning med den skønneste panoramaudsigt og 1.000 meter højdeforskel. Det højeste punkt er Harschbichl, der ligger 1.600 meter over havet, og som man kan komme op til med bjergbaner fra tre forskellige sider. Snowboardere og freestylere kan boltre sig på den overdådige Funslope, der løber parallelt med den nederste del af Harschbichl-banen. For børn og begyndere er der indtil flere gratis øvelifte, der gør det nemt at snuse til skisportens glæder.

“Hjælp jeg er begynder: Hvordan spænder jeg skiene på?”

Det er det også svar på og finde hjælp til: Nybegyndere er kommet her i årevis (nej ikke de samme:)  for at udvikle sig på de blide skolebakker, og under den omhyggelige vejledning af den velrenommerede skiskole i St. Johann lærer de altså ret så hurtigt. Og det gør du d også. Så Sankt Johann i Tirol er også stedet at  komme godt igang med en livslang passion.

Schneewinkel-området har over 170 km pister

Feriestedet er langt fra begrænset til begyndere, og dets sande styrke ligger i at appellere til dem, der ønsker at tage det roligt, mentalt komme ned i gear, nyde skiløbet, naturen, maden ja totaloplevelsen af den perfekte ferie. Schneewinkel-området passerer over 170 km pister, på tværs af flere skiområder, som er forbundet med skibus og tilbyder en udsøgt blanding af ubesværede blå og røde pister. Med flere bjergrestauranter pr. kilometer piste end noget andet østrigsk feriested, tilbyder St Johanns atmosfæriske bjergrestauranter det perfekte pusterum efter en formiddag på pisten.

Se vejret i Sankt Johann i Tirol lige nu og andre skiferie links

Her er linket til vejrudsigten dag for dag i St Johann.

Her er traveltalk´s hovedside for skiferie med mere end 50 skiferie forslag.

Meget mere Østrig på ski begynder her.

Skirejsetips til Østrig, der giver en sjovere skirejse

Gav det lyst til mere Østrig?

Gå til mere end 60 artikler, videoer og rejsetips om din næste rejse til Østrig året rundt, masse skiferie tips på www.traveltalk.dk.

Flere rejseberetninger og rejsetips fra Kitzbüheler Alpen

Læs den store artikel om en skiferie og meget mere i St. Johann lige før påske: Hvor skal du spise? Hvad skal du opleve? Hvor bor du? Hvordan er skiløbet?

Hørt om Hohe Salve? Ellers er det måske på tide. Smukkeste udsigter i Kitzbüheler Alpen og knaldgodt skiløb.

St. Johann i Tirol, fra skiferie til bjergvandring

Familieski og hygge i Salzburger Saalachtal

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler