Familie skiferie til Alperne

Der kan være kort fra succes til fiasko, når det handler om kombinationen af børn og skiløb.

Familie skiferie er ikke altid nemt. Vi kender det alle sammen. På randen af sammenbrud midt på pisten. Den lille græder hysterisk, mens forældrene er tæt på at give op, for at slippe for mere vrøvl. Der er nærmest krisetilstand i den lille familie. Men så galt behøver det ikke at gå. Det jyske skirejsebureau Danski har 37 års erfaring med at arrangere familie skirejser til Alperne, og her får du nogle af de bedste råd, Danski har erfaret gennem årene.

Danski-familie-skiferie

Danski-familie-skiferie

Børnene i centrum på jeres familie skiferie, naturligvis

For at få en god familie skiferie, er det vigtigt at huske på, at det ikke er det samme som dengang, du ikke havde børn. For at skiferien bliver en succes, skal den gennemføres på børnenes præmisser. For de kan ikke træde ned i et par skistøvler og straks følge i dine fodspor.

Det er meget forskelligt fra barn til barn, hvornår de er klar til en dag på ski fra morgen til aften – men tommelfingerreglen er, at for børn under fire år skal det være en leg. Der skal være plads til varm kakao, sneboldkamp eller at bygge en snemand i løbet af dagen.

Når børnene er lidt ældre, er de klar til at stå mere på ski og i længere tid af gangen – både fordi de kan fastholde fokus længere, men også fordi de har flere kræfter i kroppen.

Fælles for alle børn er, at der gerne må ske noget andet end skiløb – noget de ved, de kan finde ud af. Derfor har Danski konceptet SnowyClub, hvor der hver dag, efter dagens skiløb, er arrangementer på deres børnevenlige hoteller. Det kan være alt fra kælketur, brætspil, børneafterski eller noget helt andet. Det er noget der binder børnene på hotellet sammen og giver mor og far en velfortjent pause.

Danski-familie-skiferie-2

Danski-familie-skiferie-2

Dansk skiskole med Danski på jeres familie skiferie

Danski erfarer år efter år, at det er vigtigt, at de helt små børn kommer i dansk skiskole. For det kan være meget som lille barn både at skulle lære at stå på ski, samtidig med man ikke forstår hvad instruktørerne siger. En dansk skiinstruktør vil gøre børnene trygge og give de optimale rammer for læring.

En anden vigtig ting at huske er, at når børnene er i skiskolen, så skal du som forældre holde dig væk. Se det som en mulighed for at få et par timer på pisten, hvor du kan give den gas, som ‘i de gamle dage’, inden dine børn igen er færdige med skiskolen og I skal stå på ski sammen. Børn bliver nemlig mere tillidsfulde og mindre pylrede, når forældre er uden for synsvidde.

 

Børnevenlige hoteller  til en familie skiferie

Det var lidt lettere dengang du bare skulle pakke dine egne ting, sagtens kunne kalde en aperol spritz for aftensmad og du ikke skulle tænke på søvn – men sådan er det ikke længere, når børnene skal med på skiferie. Men du behøver ikke tænke på det hele selv, især ikke, når der er nogen der har gjort det for dig.

Danski har siden 1981 specialiseret sig i Klubhoteller – og nogle af disse hoteller har de gjort ekstra børnevenlige. Her skal du netop ikke tænke på andet end at have pakket det hele, så tænker Danski på resten for dig. På Danskis børnevenlige Klubhoteller får du:

  • Hotel tæt på pisten og liften.
  • Børnevenlig og sund mad – med mulighed for at spise fra klokken 18:00.
  • Ugeprogram kun for børn.
  • Danske børneguider og hotelpersonale.
  • Legerum og den blødeste bamse, der elsker at uddele bløde kram.

 

Der er altså nogen der sørger for både morgen- og aftensmad, nogen der sørger for underholdning til børnene og at din seng bliver redt, håndklæderne skiftet og at hele familien får den bedste tid i Alperne. Du får mor og far-tid med god samvittighed, og dine børn kommer til at elske en uge uden computer og tv, der bliver erstattet af klodsmajor, varm kakao, udendørs lege og røde kinder.

Læs mere om Alpendorf, perfekt for en familie skiferie til Alperne.

 

Gode rejsemål for en familie skiferie med Danski

Der er mange, men her har vi plukket et par stykker, der er meget populære, som du kan købe med et klik nedenunder i Book din rejse.

Familie skiferie i Livigno

Skiferie i Livigno, Italiens mest charmerende skiområde?

 

Familie skiferie i Alpendorf

Alpendorf med Danski – Slaraffenland for børnefamilier

Familien vil også nyde Brixental

Brixental – et rent vintereventyr

Er du single og vil gerne møde nye venner på din skiferie, har Danski også et bud på det.

Ta’ på en solo skiferie til Alperne

Skiferien til Østrig

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferien til Italien

Skiferie til Schweiz

Skiferie til Spanien

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler