Alpendorf med Danski – Slaraffenland for børnefamilier

Estimated reading time: 9 minutes

Alpendorf, her kunne dine poders ski karriere meget vel begynde.

Østrig er en af danskernes favoritter, når skiene skal findes frem, og det er ikke uden grund. Her venter skiløb for alle niveauer, børnevenlige områder og snesikkert skiløb. Den klare favorit blandt danske børnefamilier er Wagrain, men i samme skiområde finder du også den skjulte perle Alpendorf, som giver Wagrain kamp til stregen.

Når du ankommer til Alpendorf, mærker du med det samme den rolige og charmerende stemning der er i hele byen. Alpendorf er ikke den største by i Østrig, men her er alt, hvad du har brug for på skiferien – og endnu bedre er, at i Alpendorf er det let at have børnene med på skiferie.

Danski-Alpendorf-3

Børnene i fokus – godt til de mindre børn

I Alpendorf er familiens yngste skiløbere i fokus. Derfor ligger alle hoteller godt placeret i forhold til pisten, så de små ikke skal gå langt i skistøvler. Faktisk er der ski-in/ski-out på de fleste hoteller i Alpendorf, og du kan stå på ski fra toppen af bjerget og hele vejen ned til hotellerne af en bred, blå og børnevenlig piste.

I Alpendorf er der også dansk skiskole for familiens yngste skiløbere. Det giver trygge rammer på skiskolen, både fordi de andre børn og instruktøren er dansk, men også fordi skiskolen er rigtig sjov for børnene. Her bliver der leget, stået på ski og så får de et hav af andre oplevelser. Skiskolen ved toppen af Alpendorf gondolliften, så det er let at komme til skiskolen med små børn.

Danski-Alpendorf-2

350 kilometers piste

Det er ikke kun de mindste, der kan se frem til en fantastisk skiferie. Mens børnene hygger sig i skiskolen, kan I forældre boltre jer på intet mindre end 350 kilometer piste. Alpendorf er nemlig en del af Salzburger Sportwelt, som består af Wagrain, Flachau, Kleinarl og Zauchensee.

Overalt i området er der brede og familievenlige blå og røde pister, og med et utal af små hytter fordelt rundt i området er det let at få tanket op med noget lækkert at spise og drikke i løbet af dagen – og måske nyde en lille hyggestund alene, mens børnene er på skiskole.

Gå på opdagelse uden for pisten

I Alpendorf finder du primært hoteller, et par barer og restauranter samt et lille supermarked. Bevares, det er ikke meget – men du kan få alt, du skal bruge på skiferien. Det du til gengæld får, som du ikke får andre steder, er et af de mest børnevenlige områder i Østrig.

Hvis I vil på opdagelse, måske ud og shoppe eller have en dag væk fra pisterne, så er der heller ikke langt til en lidt større by. I kan nemlig tage skibussen til St. Johann, som er en rigtig by, og ikke som en af de mange satellitbyer i Alperne. Det giver byen en charme og varme – og her finder du et hav af butikker, restauranter, caféer og faktisk også en Domkirke, hvis du vil være lidt kulturel på skiferien.

Dansk drevet Hotel

I Alpendorf finder du også Danski Klubhotel Rothirsch, som bliver drevet af det jyske skirejsebureau Danski. Her er alt personale dansk, hvilket gør det endnu mere trygt for både små og store skiløbere. Danski Klubhotel Rothirsch er indbegrebet af en børnevenlig skiferie! Her er der børnevenlige guider, børnemenu – der ikke består af pomfritter hele ugen, legerum, et ugeprogram kun for børn og meget mere. Her er der altså masser af aktiviteter for de mindste, som ikke består af en skærm – og alt imens kan du nyde lidt alenetid med din partner.

Hotellet har også deres helt egen maskot, Pandaen Pingu. Pandaen Pingu elsker at stå på ski, at lege med børn og uddele bløde og varme kram. Han er garant for en fantastisk familie skiferie, og han spreder varme, glæde og hyggelige stunder på hele hotellet.

Familieskiferier siden 1981

Alpendorf er en fantastisk destination, når hele familien skal på ski. Nogen der har stor erfaring med at arrangere skirejser for hele familien er det jyske skirejsebureau Danski. Danski har siden 1981 sendt tusindvis af danske familier på skiferier til Alperne. Du kan altså slappe af og med ro i maven bestille årets familie skiferie, hvor der er tænkt over alt. Det skal være hyggeligt og nemt at have børn med på skiferien, og det lever Alpendorf i den grad op til.

Du kan altså se frem til en fantastisk skiferie for både store og små skiløbere i Alpendorf.

Fakta om Alpendorf

  • Skiløbet: Se frem til fantastisk skiløb i ét af Østrigs største skiområder på hele 350 kilometers piste. Her finder du intet mindre end 119 kilometer blå piste, 189 kilometer rød piste og 42 kilometer sorte pister. Her er der altså noget for enhver smag – men især familiens yngste skiløbere og nybegyndere vil elske området og de brede boulevarder.
  • Alpendorf i tal: Den længste nedfart i Alpendorf er 10 kilometer, det højeste skiløb er 2.188 meter og der er 100 lifter i området. Der er mulighed for off-piste og for dem der skal have ekstra spænding er der også en fun-park.
  • Dansk skiskole: I Alpendorf tilbyder Danski dansk skiskole helt ned fra 3-års alderen.
  • Dansk hotel: Bo på Danski Klubhotel Rothirsch, som Danski driver med dansk personale. Alle ophold er inklusiv halvpension og de mange børnevenlige arrangementer. Hotellet ligger lige ved en blå piste, så du kan stå på ski helt til hotellet hver dag.

Læs også om hvordan du vælger skiferie udfra dine børns alder hos Danski

Nyhed. Køb din skiferie her

Du kan nu købe alle Danski´s, Nortlander og Slopetrotters rejser direkte på traveltalk. Bla. disse rejsemål som Alpendorf, Bad Gastein, Ischgl, Obertauern, Schladming, St. Anton, Sölden, Saalbach-Hinterglemm, Wagrain, Zell am See. Alpe d’Huez, La Rosiere, Tignes, Val d’Isere, Val Thorens. Canazei, Livigno, Sauze d’Oulx.

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferien til Østrig

 

  • Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferien til Italien

Samnaun ski terrasse

Skiferie til Schweiz

Skiferie til Spanien

Skiferien til  Norge

Norge

Skiferien til Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

(På vej 2019-20, det bliver reelt stort)

  • USA
  • Canada (Whistler bla.)
  • Argentina

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Vågn op til den perfekte skidag i Wagrain og Kleinarl

Læs Danski´s gode råd om familie skiferien, bla. hvad der gør en vellykket familie skiferie

Familie skiferie til Alperne

Mere skiferie i Østrig

Skiferie til andre lande og booking af skiferie

Nyeste Rejseartikler