Hvor mange lande er der i verden?

Hvor mange lande er der i verden? 

Hvor mange lande er der i verden, bliver vi spurgt om af og til. Det kan besvares på flere måder, men vi holder os til FNs definition.
Verdenskortet for alle verdens lande giver et visuelt overblik over alle verdens over 150 rejselande ud ad i alt ca. 193 i alt. I FN er der nemlig  193 medlemslande og 2 under observation for optagelse. 

Langt de fleste kan du rejse til. Hovedparten af dem er dækket her på traveltalk.dk. Og så er der et par, du ikke kan rejse i eller nok ikke har lyst til at rejse til. Er du i tvivl så se Udenrigsministeriets hjemmeside.

Lande fra hele verden. Verdenskort
    Lande fra hele verden. Verdenskort

Ifølge FN er der 195 lande i verden. Landene fordeler sig med 193 lande, der er medlem af FN, og 2 lande under observation. Derudover findes der også flere stater, som FN ikke har anerkendt som “lande”. I det følgende tager vi udgangspunkt i FN’s liste over anerkendte lande i verden – altså en liste med i alt 195 lande på.

United Nations Headquarters with flags of the   members of the UN

United Nations Headquarters with flags of the members of the UN

Lande under observation for optagelse

Det er få lande med en række lignende FN rettigheder, men uden stemmeret. 

Palæstina

Hvad skal man se i Vatikanet

Når et land har observatørstatus hos FN, betyder det, at landet er anerkendt af FN, og at landet har flere af de samme rettigheder, som gælder for medlemslandene. Der er dog nogle væsentlige forskelle; bl.a. kan lande under observationer ikke deltage i afstemninger under FN-regi.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

YouTube traveltalk

Traveltalk på Instagram

Traveltalk på Facebook

Rejsemål i hele verden

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler