Rejser til Canada, det store land med de enorme rejseoplevelser

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Rejser til Canada byder på en storslået natur og fantastiske byer

Rejser til Canada definerer en kategori for sig selv. Du kunne rejse her resten af livet og kun se en brøkdel. Canada er et enormt stort land med relativt få og meget gæstfri indbyggere. I den kontrast ligger også nøglen til nogle naturrejser af en skønhed i en uberørt natur, du finder meget få andre steder i verden. Rockie Mountains, need I say more?

The Canadian Rockeys. Banff National Park Canada

The Canadian Rockie Mountains. Banff National Park Canada. Rejser til Canada

De canadiske Rockie Mountains er ubetinget blandt verdens mest imponerende bjergkæder og rejsemål,  og kan blive en af dit rejselivs helt store oplevelser. Vi der har gjort det skriver gerne under herpå. Men Canada er også mere end det, naturligvis. Landet er reelt lidt større end USA, og store dele er øde og tæt på uudforskede. Der er nationalparker helt mod nord  i Ontario for dem der virkelig vil udfordre sig selv på en lettere ekstrem ferie. Her kan du kun flyve ind og der er bogstavelig talt ingen bekvemmeligheder, ikke så meget som en bålplads og så en del bjørne og isbjørne. Men du er meget velkommen. Så skal det være det rene eventyr, sådan lidt survival tour eller skal det være særdeles bekvemt med Stillehavet mellem tæerne eller en luksus skiferie i Whistler?

Du kan naturligvis også søge mod byerne, som Vancouver, Ottowa (hovedstad) og fransktalende Quebec og Montreal på østkysten. Store Canada kan det hele.

Canadas østkyst eller vestkyst?

Det første du bør afgøre med begrænset tid er,  om du vil rejse til Vestkysten eller Østkysten. Hvad rummer din rejsedrøm og nysgerrighed om Canada ? Afstandene er betydelige i Canada, men veje og flyforbindelser er i top. Rejser du nordpå venter der nogle natur oplevelser, som nok kræver en særligt indsats at opnå. Strabadser kan ikke udelukkes. En af de sidste opnåelige pioner rejseoplevelser venter et sted i Canada.

Her får du det hurtige overblik

Canada. Vancouver

Vancouver by night, Canada

Vancouver, se Chinatown og det nordlige Stillehav´s hvaler

Vancouver er den største by i provinsen Britisk Columbia i Canada og ligger lige ud til Stillehavet i  en utrolig smuk bugt med mange øer og et yderst behageligt klima takket være Golfstrømmen. Her kan du se hvaler og havørne og nyde en laid-back storby, der stadig har pionersjæl og en masse hjertelighed.

Chinatown Vancouver

Chinatown Vancouver

Greater Vancouver-området har omkring 2,4 millioner indbyggere og er det tredjestørste byområde i Canada, efter Toronto og Montréal. Vancouver er en af de storbyer i Canada med størst sproglig og etnisk diversitet; 52 % af indbyggerne har et andet modersmål end engelsk. Vancouver har bla. sin egen Chinatown med autentiske kinesiske restauranter. Vancouver har Canadas største havn. Skovbrug er stadig Vancouvers største industri, men byens beliggenhed mellem bjergene er med til at gøre turisme til  byens næststørste industri. De mange filmstudier i Greater Vancouver har gjort byen til en af Nordamerikas største byer for produktion af film.

Besøg Vancouver

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Deep snow i Whistler, Rocky Mountains, Canada.

Whistler, ski på topniveau i pulversne

Whistler er kendt af en del danskere for det utroligt gode skiløb og er en by i Britisk Columbia i Rocky Mountains, Canada. Byen har 9.824 indbyggere. To millioner mennesker besøger byen hver år, de fleste i forbindelse med en skiferie til byens skiresort, Whistler Blackcomb. Byen var sammen med Vancouver vært for Vinter-OL 2010, hvilket var anden gang Vinter-OL blev afholdt i Canada.

Den ultimative skiferie i Canada

Banff National Park

Banff National Park i Rockey Mountains er et must at besøge, når du er i Canada. Stedet rummer stor skønhed og noget uforglemmeligt bjergrigt natur med bjørne, ørne & bjørne,  og mange andre dyr, du faktisk ser på din rejse med garanti.

Canada. Beautiful Moraine Lake in Banff National Park, Canada. Photographed at sunrise.

Canada Rocky Mountains Panorama. Banff National Park. Rejser til Canada

Det er Canadas ældste nationalpark. Den blev etableret i 1885 i The Canadian Rockies, den canadiske del af Rocky Mountains. Parken, som ligger 110-180 km vest for Calgary i provinsen Alberta, dækker et areal på 6.641 km² bjergterræn med talrige isbræer, tætte nåletræsskove og bjergandskaber. Icefields Parkway strækker sig fra Lake Louise i syd, med forbindelse til Jasper National Park i nord.
Canadian Pacific Railway var i de første år vigtig for Banff, da de byggede både Banff Springs Hotel og Chateau Lake Louise, og trak turister til stedet gennem udstrakt annoncering. I begyndelsen af det 20. århundrede blev der bygget veje i Banff, nogle blev bygget af krigsinternerede, og nogle via offentlige arbejdsprogrammer som blev startet under den store depression.

Yonge and Dundas square

Toronto, en storby med internationelt natteliv. Her berømte og livlige Yonge and Dundas square. Rejser til Canada

Toronto, in the fast lane

Toronto ligger i den midterste del af Canada og er en yderst dynamisk og stor by samt hovedstad i provinsen Ontario. Med 5.600.000 indbyggere i Toronto og omegn, er byen Canadas største og Nordamerikas femtestørste. Byen er samtidig et af de vigtigste finans- og handelscentre i Canada og Nordamerika. Toronto er hjemstedet for mere end 80 etniske grupper, heriblandt danskere, og mere end 100 forskellige sprog, dette gør Toronto til en af de mest multikulturelle byer i verden. Engelsk og fransk er de officielle sprog i Toronto, men engelsk er dog det mest dominerende, men der er som nævnt også store etniske grupper ca. 350.000 kinesere, 400.000 italienere, 127.000 grækere og mange andre.

Vintage Canadian dollar bill circa 1954

Den canadiske dollar er ca. 25-30% mindre værd end den amerikanske. Vintage Canadian dollar bill circa 1954

Ottowa, Canada´s hovedstad

Ottowa er den officielle hovedstad i Canada. Ottawa er Canadas hovedstad og har 1,190,982 indbyggere. Floden Ottawa som deler Quebec og Ontario løber gennem Ottawa. Byen ligger i provinsen Ontario, men Quebec ligger tæt på og der tales både fransk og engelsk i byen. Ottawa blev grundlagt i 1855. Ottawa er ved at udvikle sig til et sandt videncenter for højteknolog , hvor IT virksomheder skyder op i større antal. Byen har nævnt i den forbindelse ikke mindre end to estimerede universiteter.

Montreal. Typisk, klassisk kvarter

Montreal. Typisk og klassisk fransk inspireret beboelseskvarter. Rejser til Canada

Montreal, et fransk fodaftryk i Canada. Rejser til Canada, her østsiden af landet

Montreal er den næststørste franskstalende by i verden og en umiskendelig fransk charme og kulturpræg fra mad til kunst. Kommer man fra USA eller vest Canada. så det en charmerende forskellighed på ens rejse, at opdage et stykke fransk inspireret kultur og en accent, der markant bærer et fransk gen i sig. Montreal ligger i den canadiske provins Quebec. Byen er provinsen Quebecs største by med 1.7 mill. indbyggere og 4 mill. indbyggere i metropolregionen. Den er Canadas næststørste by samt Nordamerikas 8. største. Byen er opkaldt efter Mount Royal, en bakke i midten af byen. Byen ligger på Île de Montréal samt på et par mindre øer rundt omkring denne, den største kendt som Île Bizard.

Læs Mikkels personlige beretning om et Montreal, som var meget mere. end han troede. “Planlægningen af mit ophold i Montreal gik som sædvanligt med at finde ud af, hvad jeg skulle opleve i byen, og ikke mindst hvor jeg skulle bo. Planer er som bekendt til for at blive ændret, og et par dage i Montreal fik i dén grad ændret på både mine planer, og min opfattelse af byen.”

Quebec, três charmante i østlige Canada, den anden side af Rejser til Canada

Byen Québec er absolut seværdig og charmerende. Det er hovedstaden i den canadiske provins Québec. Den gamle bydel er den eneste by i Nordamerika nord for Mexico, hvis fæstningsværker stadig eksisterer Byen er af UNESCO blevet erklæret World Heritage Site. Québec har i dag 528,595 indbyggere.

Niagara Falls Canada (1)

Niagara Falls. Rejser til Canada

Niagara Falls på Canada siden

Niagara Falls er berømte som et af verdens mest imponerende vandfald. Her bliver man gift, mens andre (decisions, decisions)  har foretrukket at sætte sig en tønde og taget hele turen ned med blandet resultat. Niagara Falls kan ses fra både USA og Canada siden af grænsen. Et must på enhver rejse inden for 100 km. af stedet.

Rejs til Canada med:

Risskov Bilferie,

BENNS

Jysk Rejsebureau

Rejser til Canada flere rejseforslag

Canada, På yoga ophold i Nova Scotia i det østlige uberørte Canada

Canada, På yoga ophold i Nova Scotia i det østlige uberørte Canada. Rejser til Canada

Er du til weekendture og  storbyrejser?

Traveltalk.dk har et helt afsnit om storbyrejser. Det finder du her.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler