Chile, fra Patagonien til vingårde i Central Valley

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Chile fra majestætiske bjerge i Patagonien til de grønne dale i Maipo Valley

Et land i Sydamerika, Chile er i høj grad defineret af  naturens skønhed. Chile har en usædvanlig geografi med ekstrem forskellighed, som gejsere, bjerge, strande, skove og vulkaner. Chile har lidt det hele fra vindyrkning til sublimt skiløb.

Hver region i dette land har sin skønhed fra isbjerge og turkise søer i Patagonia, sødistriktet og de frugtbare dale i vinregionen op til de dramatiske ørkener i nord. Alt dette på baggrund af de imponerende Andesbjerge, der knejser overalt i horisonten og de gigantiske vulkaner mod øst og det uendelige Stillehav mod vest.

Chile er den perfekte destination for dem, der søger vildmark og uberørt natur. Det er også et moderne land med en sund økonomi og generelt et sikkert land at rejse i.

The Cuernos del Paine in Torres del Paine National Park, Chile, at sunrise

The Cuernos del Paine in Torres del Paine National Park, Chile, at sunrise

Hvad skal man opleve i Chile?

Chile byder på uberørt natur i en sjælden grad,  men også storbyliv og vinkultur fra velkendte vinområder, hvor meget af den vin vi drikker kommer fra. Her er nogle af de oplevelser, der venter i Chile.

Maipo Valley winery

Maipo Valley winery

Vingårdene i Central Valley

Du vil blive forkælet med vine fra vinregionerne i Central Valley of Chile: vælg blandt vinmarkerne i de stejle Andesbjerge eller kig ud over det blæsende hav, eller bliv i midten med den varme og frugtbare dalbund i mellem. I hjertet af Central Valley of Chile ligger Colchagua, hvor du kan besøge alle tre terroirer i en region: Andesbjergene, Costa og Entre Cordilleras (“i bjergene”).

Denne terroir-mangfoldighed er det, der gør den chilenske vin unik, og at være på stedet i vinregionen er den bedste måde sat opleve god vin på. BEsøg nogle  af  de fine og traditionelle familiekældre (Laura Hartwig, Bouchon) eller de moderne udstillingsvinduer, som er en arkitekts drøm (VIK, Lapostolle, Montes). Du kan endda se en hestevogn og en rodeo-show i nogle vinkældre (Casa Silva, Viu Manent).

Wineyard in Maipo Valley Chile

Wineyard in Maipo Valley Chile

Chilenske National Museum of Fine Arts

Det chilenske National Museum of Fine Arts blev oprettet i 1880, hvilket gør det til det ældste museum i sin slags i Sydamerika. Museet administreres af den kunstneriske fagforening og er vokset til at blive et af de vigtigste centre for chilensk og sydamerikansk kunst. Bygningen i Palace of Fine Arts er selve bygningen i beaux-stil et ekstraordinært værk designet af den chilenske arkitekt Emile Jequier. Nogle af de nuværende udstillinger, som besøgende kan sætte pris på, inkluderer Il trait du seel, som er en fotografisk installation af den spanske fotograf Xavier Ribas, Another Way of Looking at Infinity, som er et fraktalsæt af Soledad Chadwick, og Draw the Limit, som inkluderer en samling af videoer, fotografier og tegninger af kunstneren Janet Toro.

Valle de la Luna

13 km vest for San Pedro de Atacama er Valle de la Luna et af de mest utrolige steder at besøge i Chile. Det er en stor dal med smukke formationer af sand og sten skåret ud af vinden og vandet. Nogle af dem, som Tres Marias, har interessante figurer, til det punkt, de ser ud til at være skabt af mennesker.

Farverne og terrænet i Valle de la Luna er så ejendommelige, at det at gå der ser ud til at gå på månen. Det bedste tidspunkt at besøge er sent på eftermiddagen, når du klatrer på en klit kan du nå et synspunkt, hvorfra du kan nyde en spektakulær solnedgang. At se solnedgangen fra Valle de la Luna er en af ​​de bedste ting at gøre i Chile.

El Tatio is a geyser field located within the Andes Mountains of northern Chile at 4,320 meters above mean sea level

El Tatio is a geyser field located within the Andes Mountains of northern Chile at 4,320 meters above mean sea level

El Tatio Geyser

El Tatio er bestemt et af de mest interessante steder at besøge i Chile, som man kan få adgang til fra Atacama. Geysirerne er placeret på over 4300 meter over havets overflade og er det højeste gejsefelt i verden. De er et surrealistisk show, bedst beundrede ved daggry, når de virkelig ser ud til at gå gennem et kæmpe dampbad. El Tatio-ture inkluderer normalt en dukkert i de varme termiske bade.

Vandreture

VAndreture er ofte den egentlige grund til at komme til Chile. Hvis du er en ivrig vandrer, børdenne rute rundt om bjergene i Torres del Paine være på din ønskeliste. En flerdages trek omkring det smukke Paine-massiv, på mindre end en uge (eller længere, hvis du ønsker det), vil du gå gennem bjerge, søer, laguner, vandfald, gletschere og skove, der ser kondorer, guanacos, ñandús og måske endda løver bjergrejser .

Dette UNESCO biosfærereservat er en af de mest fjerne destinationer i verden, men alligevel tiltrækker det over 250.000 besøgende om året for sin ekstraordinære skønhed og uberørte natur. Gør dig klar til kæben, da den falder med hver skød i kredsløbet.

Se andre berømte vandreture som Camino i Spanien og Japan

Kirker og troldmænd i Chiloé

Denne øhav på 41 øer er noget meget specielt. De vilde strande og frodige skove er pragtfulde, men det er det kulturelle landskab i Chiloé, der fascinerer mest. Oprindelige og koloniale filosofier og religioner kolliderer i denne maleriske øgruppe, der engang havde over 150 trækirker (kun 70 forbliver i dag og er beskyttet af UNESCO) og flere tryllekunstnere (en befolkning, der ikke er formindsket ifølge de lokale beboere). Uanset om du tror på tryllekunstnere, vil en tur til Chiloé få dig til at ryste ned fra din rygsøjle.

Marmorhuler

Skjult under en halvø i den maleriske Lago Carrera General ligger den spektakulære Cuevas de Mármol (marmorhuler). Aqua og turkis farvande præsenterer sollyset på hulene på grotterne, hvilket skaber en ekstraordinær refleksion forskellig fra enhver anden del af jorden.

Påskeøen nær chile

Påskeøen nær Chile

Tag en selfie med Rapa Nui’s Moai på Påskeøen

Hvis der nogensinde var en ekstrem ferieselfie, ville dette være et prima eksempel: dig sammen med de store stenhoveder på Moai ved Rapa Nui (aka Påskeøen). Påskeøen, der blev ligger hele 2.300 miles uden for Chile, et sted i den polynesiske trekant, er fuld af myter og sagn om den gamle befolkning i Rapa Nui. Men på trods af afstanden er Chile det tætteste fastland fra Påskeøen. Hvad der er tilbage af de gamle stammer, er 887 stenstatuer, der minder om hoveder og overkropper (og lejlighedsvis lår), der sidder på stenplatforme. Lyt til de overbevisende historier om, hvordan de blev bygget, transporteret og væltet vredt af den indfødte befolkning, da guderne ikke opfyldte beboernes bønner, og nyd den uendelige udsigt over Stillehavet.

La Portada

La Portada er en af ​​de 15 naturlige monumenter i Chile, der betragtes som et beskyttet område i Chile. Den naturlige bue kan ses 11 miles fra Chileas kyst og er lavet af sort andesitsten, sedimentær klippe, gul sandsten og lag af resterende skaldefossiler. Formet af marin erosion er naturmonumentet et smukt sted at se. Besøgende vil også se meget af Chiles fauna, da monumentet også betragtes som et observationssted for fugle som inkasterner, peruanske boobys, grå måger, tangmåger (også kaldet tarve måge, eller den dominikanske måge, er en måge, der opdrætter sig på kyster og øer gennem store dele af den sydlige halvkugle,) pelikaner og Guanay skarver.

 Rejs til Cajon Del Maipo

Denne spektakulære canyon, på den vestlige kant af Andesbjergene, cirka to timer sydøst for Santiago, er et paradis for vandrere, der tilbyder utrolige bjerglandskaber og betagende landskaber. Mange lokale kommer her for en weekend, og det er let at se hvorfor. Blandt dens naturlige skønheder finder du også tegnene på mennesket i Embalse del Yeso-reservoiret, 2.500 meter over havets overflade. En utrolig teknisk bedrift, der leverer vand til Santiago og er omgivet af smuk bjerglandskab, er en populær turistattraktion. Der er mange aktiviteter tilgængelige i regionen, fra vandreture, ridning, skiløb og endda vinsmagning, og dens nærhed til Santiago gør det nemt at besøge kløften, hvis du har din egen transport.

De storslåede gletsjere i Patagonia

Når du er i Chile, især i Patagonia, bør  du ikke forlade stedet uden at have besøgt en eller flere af dens fantastiske gletsjere. Gletsjere er blandt de mest imponerende naturfænomener i Chile, og hvert år strømmer tusinder af mennesker for at se dem og deltage i den omhyggeligt organiserede turisthandel, der søger at sikre den hurtige dækning af den forsvindende is. Der er mange imponerende gletsjere, som du kan besøge. Den grå gletsjer i det frosne sydlige Patagonia-felt, der måler over 270 kvadratkilometer, 6 km bredt og over 30 m højt, er et imponerende syn. Længere mod nord finder du San Rafael-gletscheren, tidevandsjælken tættest på ækvator, der dækker et område på ca. 760 kvadratkilometer. Desværre på grund af menneskelig aktivitet på miljøet fortsætter gletsjere med at skrumpe hvert år, og alligevel er de stadig et imponerende sted, de sidste rester af istiden mellem os.

Kunstneren Desierto’s berømte mesteværk: Hånden

Mano del Desierto er bygget af den chilenske kunstner Mario Irarrazabal og er en struktur af en 36 fod høj hånd, der ser ud til at nå stjernerne fra dens sandede omgivelser. Det ligger i Atacama-ørkenen og er et populært syn at se for besøgende, der rejser på den panamerikanske motorvej. Konstrueret med beton og jern sagde kunstneren, at den overdrevne dimension af hånden er at understrege impotens og menneskelig sårbarhed. Mange besøgende nyder at stoppe ved ejendommen og tage sjove billeder med den store hånd – hvis noget er billedmuligheden giver en stor hukommelse af en tur til Chile.

Plaza de Armas

Santiagos hovedtorv, Plaza de Armas, er midtpunktet i hovedstadens firkantede gitterlayout. Pladsen blev sanktioneret af den spanske erobrer Pedro de Valdivia i 1541 og bygget af Pedro de Gamboa. Besøgende kan slentre rundt på pladsen, nyde det solrige klima i Chile og se de mange historiske bygninger, der omgiver det. Nogle af de nærliggende steder inkluderer det centrale postkontor, Metropolitan Cathedral of Santiago og Palacio de la Real Audienca de Santiago. Besøgende vil se mange animatorer på Plaza de Armas; disse inkluderer komikere, mimre, malere og andre kunstnere.

Punta Pite

Punta Pite er et strålende, arkitektonisk mesterværk, der strækker sig over 27 acres af den smukke Chile. Samlingen af ​​snoede stier, broer og overhængende trapper skåret ud af de stenede omgivelser giver besøgende mulighed for at se en unik side af Chile. Punta Pite er, at det blev bygget mellem 2004 og 2006; siden da har havstier taget besøgende på en rejse gennem vandet. Den udendørs oplevelse er sjov for hele familien, selvom unge og ældre måske har svært ved at gøre det

På mindre end en uge (eller længere, hvis du ønsker det), vil du gå gennem bjerge, søer, laguner, vandfald, gletschere og skove med kondorer, guanacos, ñandús og måske endda løver på bjergene .

Dette UNESCO biosfærereservat er en af ​​de mest fjerne destinationer i verden, men alligevel tiltrækker det over 250.000 besøgende om året for sin ekstraordinære skønhed og uberørte natur. Gør dig klar til kæben, da den falder med hver skød i kredsløbet.

Strandene i La Serena

Et stort antal strande giver dig mulighed for at bruge tid på svømning, surfing eller windsurfing. Det bedste tidspunkt at besøge dette område er om sommeren. Strandene i nærheden af ​​La Serena kan dog blive meget overfyldte, så hvis du vil have ro, skal du tjekke Playa Tongoy og Playa Totoralillo.

Hvor skal du  bo  i Chile?

Lastarria Boutique Hotel

En perfekt konverteret bygning fra 1920’erne. Der er 14 store værelser med store kabinetvinduer, mørke og polerede trægulve og luksuriøse badeværelser. Der er også en swimmingpool med en glamorøs gårdhave og en imponerende panoramaterrasse.

Hotel Altiplanico

Et elegant og moderne boutiquehotel i hjertet af byen. De 18 værelser har parketgulve, hvide vægge, masser af naturligt lys og enorme senge. Du er inden for gåafstand fra mange af byens største attraktioner, og du er omgivet af et godt udvalg af restauranter og barer.

Estancia Cerro Guido: en fjerntliggende og typisk patagonisk ranch i udkanten af ​​Torres del Paine nationalpark. Værelserne er enkle og rustikke, restauranten er fantastisk, og placeringen er simpelthen guddommelig. En vandrers paradis.

Hangaroa Eco Village and Spa er det nyeste hotel på Påskeøen, beliggende på toppen af ​​en klippe med udsigt over Stillehavet. Det ligger fem minutter fra Hanga Roa. Værelserne er elegante og rummelige, der er også to restauranter og en luksuriøs spa. Dette er det ideelle sted at flygte og slappe af.

Explora Rapa Nui på Påskeøen er en super luksus ejendom. Værelserne er i et enkelt design med store vinduer, der indrammer landskabet og udsigten. Hotellet arrangerer guidede ture og all-inclusive-udflugter. Restauranten tilbyder det bedste af chilensk mad og vin.

Aldea Naukana er et charmerende boutiquehotel i Pucón. Værelserne har en fantastisk atmosfære med træpaneler, vægge, varme stoffer og fåreskindtæpper. Der er også en hyggelig opholdsstue med pejs og dejlig udsigt.

Besøg Sydamerika, det store kontinent

Rejseinformation og rejseinspiration til rejser i Sydamerika.

Intro til Chile som rejseland
Traveltalks topside om Chile med links til artikler om rejselandet  Chile.

Visit Chile, det officielle rejsesite

Patagonien, utroligt natur- og dyreliv i Chile og Argentina

Besøg Sydamerika
Traveltalks topside om Sydamerika med links til artikler om  Sydamerikas mange rejselande som Argentina, Bolivia, Brasilien, Colombia, Peru, Uruguay, Venezuela.

Besøg Argentina
Argentina har en vild og utrolig natur med bla Iguazu vandfaldene

Besøg Bolivia

Besøg Brasilien

Besøg Colombia

Besøg Peru

Besøg Uruguay

Besøg Venezuela (Angel Falls, verdens højeste vandfald)

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler