Iguazu vandfaldene i Argentina og Garganta Del Diablo

Iguazu vandfaldene, i alt 275 vandfald i Argentina og Brasilien.

Iguazu vandfaldene er svære at forestille sig: 275 vandfald, der akkumuleres over en 3 km lang strækning og falder fra en højde på 82 meter, hvilket svarer til en bygning på 24 etager. Vand slår hårdt fra den højde. Værd at se, hvis du rejser i Argentina? Jeg vil sige afgjort 🙂

Iguazu-vandfaldene er beliggende i både Argentina og Brasilien! Se kortet herunder i denne artikel.

Den generelle form på alle Iguazu-vandfaldene ligner en kæmpe hestesko, så du føler dig omgivet af tordnende vandkaskader på 3 sider. De er endda beliggende i to forskellige lande Argentina og Brasilien!

Faldet kan være så højt som 150 fod eller 500 fod i luften. Det er således en af de mest imponerende vindfald i verden. Lyset i de konstante vandfald skaber flere smukke og forskellige regnbuer hele dagen.

 

Iguazu-vandfaldene er 20% i Brasilien og 80% i Argentina

Iguazu-vandfaldene er vandfald fra Iguaçu-floden på grænsen mellem den brasilianske (20%) delstat Paraná (i syd) og den argentinske (80%) provins Misiones og ligger i den brasilianske Iguaçu-nationalpark og den argentinske Iguazú Nationalpark. Størstedelen af ​​vandfald er på argentinsk territorium, mens det bedste udsigtspunkt er på det brasilianske territorium.

Navnet stammer fra ordene guarani (vand) og guazú (stort).

Iguazu-vandfaldene betragtes som verdens verdens mest spektakulære vandfald. Faldhøjden for Iguazu Falls er 70 meter, – nogle steder op til 82 meter, og vandfaldene spredes over næsten 2,7 kilometer, hvoraf vand flyder over kanten på 1,8 kilometer, via de 270 individuelle fald. Hvor det største enkelt fald kaldes Devil’s Throat (Devil’s gab / hals) og er ca. 300 meter bred.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Et gennemsnit på 5.000 kubikmeter vand pr. Sekund flyder gennem Iguazu-vandfaldene, men dette tal dækker perioder af året med et højt vandmængde, 12.750 kubikmeter, mens der kan være andre perioder med næsten intet vand og andre perioder med udtørring , som tilfældet var i 28 dage i 1978.

Det anbefales at se vandfaldene fra både den argentinske side, hvor de er vilde og hårde, og fra den brasilianske side, hvor de er smukke.

Ved vandfaldene ligger en anden turistattraktion, nemlig Itaipú vandkraftværk.

The Iguacu falls in Argentina Brazil in the middel of the rainforrest

Iguazú National Park og Iguaçu National Park kom på  UNESCO World Heritage liste i 1984 and 1986 

Parkerne, der omgiver Iguazú-vandfaldene og en del af Iguazú-floden, dannes af frodige regnskove fyldt med alle slags vilde dyr. Du kan tage nogle virkelig fantastiske guidede ture. Nogle guidede ture er dedikeret til emner såsom lokalt fugleliv. Turister skal være på vagt over for jaguarer og andre store katte, mens de går i skoven.

Vandfaldene er placeret i to nationalparker og i nogle af de vigtigste regnskove i verden. Begge nationalparker (den ene i Argentina og den anden i Brasilien) er blevet erklæret til verdensarvsteder af UNESCO, og heldigvis betyder det, at de giver særlig beskyttelse af den unikke natur.

Iguazu waterfalls, Argentina and Brazil

Garganta del Diablo, en del af Iguazu-vandfaldene

Den mest berømte del af vandfaldet er Djævelens hals eller “Garganta do Diablo” på portugisisk. Vand strømmer ind fra tre forskellige sider, hvilket gør det ganske unikt. Fra den argentinske side er det muligt at vælge en sti, der går direkte over området. Det er en utrolig oplevelse, hvor du vil være meget tæt på vandet.

Hvornår er den bedste sæson at rejse til Iguazu vandfald og Garganta Del Diablo?

Forår og efterår er generelt de bedste valg til at besøge vandfaldene, selvom de to højsæsoner også kan være lidt dyrere. Sommeren er kun behagelig, hvis du har dit tøj rundt om vandfaldene. Sommer i regnskoven er overvældende for mange turister, og det samme er regntiden. Regntid betyder, at vandfaldene har deres stærkeste strøm, men de kan lukkes.

Den brasilianske side eller den argentinske side?

Den generelle opfattelse er, at en turist kræver to fulde dage for at se vandfaldene, en til den argentinske side med dens tæt op udsigt, gangbroer og måske en bådtur og derefter en anden dag for den brasilianske side, hvor du kan tage Iguazu med alt dets størrelsesorden. Nogle turister vil måske bruge ekstra tid her, enten nyde at vandre gennem regnskoven eller prøve rafting eller bjergbestigning.

Argentinsk side af Iguazu-vandfaldene

Start din dag med at købe billetter til parken.
Besøg Iguazu National Park.
Forskellige ture inkluderer den øverste del (1 time), den nederste del (2 timer), Devil’s Gab catwalk (45 minutter) samt San Martin Island Trail (45 minutter).

Visit Iguazu National Park

 

Andre utrolige vandfald

Angels Falls i Venezuela er verdens højeste vandfald

 

Mere rejseinspiration fra Sydamerika

Besøg dramatisk smukke Chile

Chile, fra Patagonien til vingårde i Central Valley

 

Argentina og Brazilien på samme tur?

Stjernegaard har ret sikkert denne tur på programmet igen i 2021

 

https://www.traveltalk.travel/brazil/

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler