It´s Fiji Time

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Bula Bula Fiji

Da jeg landede i Kastrup for godt og vel en måneds tid siden, var det første tegn på, at jeg var hjemme fra Fiji, at der var ingen muntre guitarspillere, der bød mig velkommen i lufthavnen med den kendte Bula Bula hilsen, og på gaden blev jeg ikke mødt af et kæmpe BULA fra tilfældige mennesker. Der er ikke noget at sige til, at kontrasten var til og føle på, da jeg trådte ud i minus grader efter godt og vel tre år på Fiji.

Fiji resort sunset

Fiji er mit andet hjemland

Fiji er mit andet hjemland, og jeg har ingen ord for den gæstfrihed, som hersker, og som gjorde, at jeg med det samme blev forelsket i landet. Fiji består af plus 300 øer, som er fordelt vidt og bredt omkring de tre hovedøer, Viti Levu, Vanua Levu og Taveuni. Nogle af øerne er så isolerede, at der kun kommer transport en gang om måneden, og kun når vejret tillader det. Fijis nyere historie er ret interessant, og den vidner om den indblanding vesten har haft på samfundet. Fiji er en gammel engelsk koloni, og historien går på, at englænderne ikke kunne få de lokale fijianere til at arbejde, så derfor importerede de en masse indere.
Derfor er der den dag i dag ca. 50 procent fijianere og 50 procent indere/fijianere. Dette afspejler sig også i samfundet, og Fiji har da været igennem kulturelle omvæltninger og er det givetvis stadig.  Dette lægger man dog absolut ikke mærke til som turist. Fijianere elsker at få besøg af turister og elsker at vise deres land frem, som de er stolte af.

Fiji White sailing yacht

Fiji White sailing yacht

Drik Kava sammen med høvdingen

Når man besøger Fiji kan man ikke andet end at gå ned i gear, da der er dømt ultimativ ø-stemning, hvilket vil sige absolut ingen stress og godt humør hele vejen rundt. Jeg vil personligt sige, at landet har verdens venligste befolkning, og at jeg aldrig har oplevet noget ubehageligt. De fleste lokale lever i landsbyer, hvor landsbyen sørger for basale fornødenheder. Så til trods for at Fiji er et tredje verdensland, oplever man ikke den samme desperation og fattigdom som i andre tredjeverdens lande.

Fiji Island, truet fyreart, den meget spændende Iguana

Truet dyreart Iguanaen  i Fiji og Melanesien

Udover bounty strande er landet også er kendt for deres lokale drik Kava. Hvis man skal besøge en landsby, er det kutyme at vise høvdingen respekt ved at medbringe Kava og deltage i den efterfølgende ceremoni. Kava smager ikke specielt godt, men det er interessant at prøve og giver et unikt indblik i kulturen.
Hver eneste af Fijis godt 300 øer har sin charme, dialekt og historie, dog er fælles for dem alle, at strandene er kridhvide, vandet krystalklart blåt og befolkningen venligheden selv, så tøv ikke med at besøge dette paradis.

Sunset over the beautiful Fiji islands

Svømme med kæmperokkker

På Mantaray Resort  kan du få en uforglemmelig oplevelse. Svømme med kæmperokker!  Transfer to Mantaray Island Resort i  Yasawa Islands kan klares med  high-speed færge.  Det er også det perfekte dykkersted for  få penge. Besøg Mantaray Island Resort.

Se her, hvad der venter:

https://youtu.be/XY759I2_fVE

Kort om Fiji

Fiji er et land beliggende i Oceanien i det sydlige Stillehav, cirka to tredjedele af vejen fra Hawaii til New Zealand. Landet består af 9 større øer samt 300 mindre øer og atoller af vulkansk eller koral oprindelse. Kun de 100 er beboede. Øgruppen er beliggende i Melanesien mellem Vanuatu i vest og Tonga i øst, omkring 5 grader nord for stenbukkens vendekreds. Landets største øer (der overvejende er af vulkansk oprindelse) er Viti Levu (hvor hovedstaden ligger) og Vanua Levu. Landskabet er generelt bjergfuldt. Klimaet er tropisk regnfuldt, omend modereret af havets indflydelse og den frugtbare jord i lavlandet muliggør dyrkningen af sukkerrør og kopra.

/Nina

Blevet sulten på Fiji oplevelser?

Læs vore andre artikler om Fiji, her om de bedste øer på Fiji, du kan nå under din ferie.

Læs mere om Melanesien, Oceanien og Polynesien, som er de store øgrupper i Stillehavet. Fiji tilhører Melanesien.

Tag med til bryllup på lille luksus resort Fiji ø.

Besøg en dejlig Fiji ø: Yasawa

Yasawa Islands, Fiji øerne

Besøg en veritabel drømmeø, Mamanucas

Fiji bryllup

Læs om den tredie, store og ret ukendte ø Taveuni  

Den skjulte paradisø Taveuni i Fji

Eller i den anden store øgruppe i Oceanien: Polynesien: læs om lækre og berømte Hawaii her. Som bekendt er det Susse Wold, Obama og Elvis territory i den rækkefølge:) New Zealand ligger også i Polynesien.

Rejser til Hawaii – oplev Hawaii fra Kauai Island til Maui

Andre lignende rejseoplevelser

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler