Safari i Botswana, noget at det lækreste safari ever

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Temarejser Icon
Rejsetype
TravelTalk - Rejsemal Icon
Arrangør  

Estimated reading time: 4 minutes

Safari i Botswana. Chobe National Park og Moremi Game Reserve

Safari i Botswana er en anderledes safari i Afrika. Det er et tørt land, men paradoksalt nok, byder Botswana på nogle af de bedste muligheder for at se de vilde dyr i vandet. I den tørre sæson invaderer dyrelivet kysterne nord for Chobe National Park, hvor båd “safari cruises”  passerer utallige elefanter og bøfler. Løver og hyener strejfer overalt. Victoria Falls ligger kun en dags kørsel væk. Victoria-vandfaldene eller Victoria Falls er et vandfald, der ligger på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Vandfaldet betragtes som et af verdens mest spektakulære og er 1,6 km bredt og har et fald på 128 m.

Male of red lechwe (Kobus leche). Moremi Game Reserve, Okavango Delta, Botswana.

Safari i Botswana Red lechwe. Moremi Game Reserve, Okavango Delta, Botswana.

Længere mod syd beskytter Moremi Reserve de østlige dele af Okavango deltaet, hvor sæsonbestemte vandløb tiltrækker meget vildt fra de frugtbare omgivende mopanskove. Rovdyr, inklusive den vilde hund, er rigelige. Bådkrydstogter gennem lagunerne eller mokoro (kanotur) langs de smalle kanaler giver en overflod af vildt og fugle at betragte.
Disse to destinationer kombineres ofte ved at foretage en rejse trasnfer og passere gennem Savuti, berømt for sine elefanter, løver og hyæner.

Hvornår skal rejse: Juni-oktober (Forvent oversvømmelser fra Okavango fra maj til august)

Safari i Botswana. Okavango delta.

Safari i Botswana. Okavango delta.

Safari i Botswana skal inkludere Okavango private reservater

Hvis en tur til Moremi har åbnet lysten på Okavango, tilbyder et antal private operatører et mere eksklusivt vindue til dette fabelagtige dyrelivsområde. Hvert tilbud har sine egne attraktioner afhængigt af terrænet, nogle mere vandlevende end andre. Genindførelsen af ​​hvide og sorte næsehorn nævner, at regionen nu hævder de fulde Big Five, mens det bedste er observationen af ​​Afrikas vilde hund og dramatiske kampe mellem løve og bøffel
.
Adgang er næsten udelukkende med fly, og mange safaripaviloner er ekstremt høje klasse og matchende priser. Dine penge giver dig fantastiske steder, guider på højt niveau, smuk vildmark og en chance for at nyde aktiviteter såsom vandreture, nature og endda elefantsafari, som ikke er tilgængelige i nationalparken.

Hvornår man skal rejse: Hele året rundt; Udsigt til højdepunktet vildt sæson juli-oktober.

Namibia-Kalahari-desert-

Ingen Safari i Botswana uden Central Kalahari Game Reserve, Botswana

De sandede græsarealer og skovklædte områder i Kalahari er et tørt og udfordrende miljø, hvor dyrelivet er meget nomadisk. Dette sted er bedst at besøge i begyndelsen af ​​året – fra januar til maj – når regnen giver ny vækst og tusinder af springbokke, gemsbokke, gnu, elande og andre ankommer til græsset. Rovdyr inkluderer geparder, begge typer hyener og de berømte Kalahari sorte mane løver. I mellemtiden spænder en række specialiserede beboere fra struds til meerkats.
Indtil for nylig var adgangen til denne enorme vildmark på over 50.000 km2,  (parken dominerer Serengeti, Kruger og South Luangwa samlet) begrænset, og besøgende kunne kun komme ind på en mobil safari. I dag supplerer to permanente lejre inde i parken dem udenfor. At se vilde dyr kan til tider være usikkert, når elefant, flodhest og bøffel er fraværende. Ikke desto mindre er stedet enormt,  og den isolerede natur imponerende.

Hvornår du skal rejse: Bedste muligheder for at se mange safaridyr er  fra januar til maj, selv om adgangen da kan være vanskelig.

Central Kalahari Game Reserve

Find de safari rejsemål i Afrika, der passer dig bedst

Her kan du finde en lang række af Afrikas bedste Safari parker. Og det er ikke en “park” som vi kender dem. Det er kæmpe områder af et land, lagt ud til de vilde dyrs beskyttelse. Læs først intro artiklen on hvordan du vælger den rigtige safarirejse.

 

Rejs med Jesper Hannibal til Botswana

Jesper Hannibal

Estimated reading time: 4 minutes

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler