Hvad skal man se i Vatikanet

Hvad skal man se i Vatikanet, bystaten fra 1929

Vatikanet er fuld af utrolig kunst, arkitektur og historie. Hvis du planlægger en tur dertil, skal du sørge for at se alle højdepunkterne. I denne artikel giver vi dig en oversigt over de must-see i Vatikanet. Fra Det Sixtinske Kapel til Peterskirken, vil du ikke gå glip af noget!

Interior of Sistine chapel the vatican museum Rome, finished by Michelangelo

Sixtinske kapel i Vatikanets museer, Michelangelo

Vatikanmuseerne

Vatikanets museer er et must-see, når du besøger Vatikanet. Med over 9 miles af kunstforede korridorer er museerne hjemsted for nogle af verdens mest berømte malerier, skulpturer og artefakter. Højdepunkter inkluderer Det Sixtinske Kapel, Raphaels værelser og Borgia lejlighederne.

VATIKANETS MUSEUM. Carriage in the Hall of the historic transportation vehicles of the Pope, Vatican Museum. It was established in 1506

VATIKANETS MUSEUM. Carriage in the Hall of the historic transportation vehicles of the Pope, Vatican Museum. It was established in 1506

Det sixtinske kapel

Det Sixtinske Kapel er en af ​​de mest berømte turistattraktioner i Vatikanet. Beliggende i det apostoliske palads er kapellet hjemsted for noget af den mest utrolige kunst i verden, herunder Michelangelos berømte loftfresker. Besøgende kan udforske kapellet på egen hånd eller tage på en guidet tur.

Sankt Peters kirken i Vatikanet, Rom

Sankt Peters kirken i Vatikanet, Rom

Peterskirken

Et af de mest populære turistmål i Vatikanet er Peterskirken. Dette fantastiske stykke arkitektur er et must-see for enhver førstegangsbesøgende i Vatikanet. Basilikaen er hjemsted for mange vigtige religiøse relikvier, herunder St. Peters grav. Besøgende kan også klatre til toppen af ​​kuplen for en utrolig udsigt over Rom.

 

Den pavelige audienssal

Pave Paul VI Audience Hall, set fra toppen af St. Peter's, photovoltaic panel roof, dvs solceller, der kan levere al strøm til air con, lys mv. Man var tidligt ude: 2008.

Pave Paul VI Audience Hall, set fra toppen af St. Peter’s, photovoltaic panel roof, dvs solceller, der kan levere al strøm til air con, lys mv. Man var tidligt ude: 2008.

The Papal Audience Hall er en af ​​de mest populære attraktioner i Vatikanet. Hver onsdag giver paven offentlig audiens her, og den bruges også til andre lejligheder som pavelige ceremonier og officielle receptioner. Hallen kan rumme op til 6.000 mennesker, og den er bestemt et besøg værd! Også fordi den er drevet næsten 100% af grøn energi.

Castel Gandolfo, pavens sommer residens lige uden for Rom

Castel Gandolfo, pavens sommer residens lige uden for Rom

Castel Gandolfo

Hvis du leder efter en betagende udsigt over Rom, så led ikke længere end Castel Gandolfo. Dette smukke slot ligger på toppen af ​​en bakke med udsigt over byen og er pavens sommerresidens. Selvom det ikke er åbent for offentligheden året rundt, kan du tage en rundtur i haverne og grundene, når paven er væk. Stol på os, det er turen værd!

Konklusion

Vatikanet er et af de mest populære turistmål i verden, og det er der god grund til. Med sin utrolige historie, fantastiske arkitektur og kunstværker og rige kulturarv er der noget for enhver smag at nyde. Uanset om du er en religiøs person eller ej, vil et besøg i Vatikanet helt sikkert blive en mindeværdig oplevelse. Så hvad venter du på? Begynd at planlægge din rejse i dag!

Rejselinks til Vatikanet, Rom og Italien:

Fakta om Vatikanet

Hvad skal du se i Rom?

Italien fra Trento til Sardinien

Italiensk mad fra antipasti til uimodståelige desserter

Italiensk vin, den hurtige intro til vinene fra støvlelandet

Nyeste Rejseartikler