Dykkerferie til Belize

Dit livs dykkerferie til Belize ?

En dykkerferie til Belize står højt på mange dykkeres liste. Den går jo til til  et af verdens største dykkerrev og det største på den nordlige havlvkugle. Kun 10% af det enorme rev er udforsket. Kun overgået i verden af få andre som Great Barrier Reef og Apo Reef ved det sydlige Philippinerne er Belize begavet med et enestående og kolossalt koralrev.

Dykkerferie til Belize dækker et enormt muligt område at udforske

En stor del af revet er beskyttet af “the Belize Barrier Reef Reserve System”, som er et område på 960 km2 i alt, der bla består af 3 atoller og 7 marine reservater samt 450 koralrev og 3 atoller. Kendte steder er Glover’s Reef Marine Reserve, Great Blue Hole, Halfmoon Caye Natural Monument, Hol Chan Marine Reserve. Hvilken som helst af disse kvalificerer til en super dykkerferie til Belize.

Intro video til alle Central America´s lande

Stor biodiversitet ved Belize dykkerrev

Her finder du en uset stor varietet af koraller (over såkaldt 70 hårde arter og 36 bløde) og 500 arter af fisk. Flere opdages løbende og der er 100 vis af invertebrates /hvivelløse dyrearter som søpindsvin.

belize_barrier_reef_chaa_creek

Rigtigt meget at udforske på din dykkerferie til Belize Barrier Reef

Charles Darwin beskrev allerede i 1842 revet som “the most remarkable barrier reef in the West Indies”, men så mange år efter har man kun sat navn på måske 10% af de samlede dyr i havet, for slet ikke at tale om planterne.

Belize’s Barrier Reef er både sammenhængende set oppefra, men består at en række coral rev langs Belize´s øst kyst. Det er ca. 300 meter fra land mod nord, så du kunne nemt svømme derover og lige tage revet i betragtning, men der er 40 km fra land mod syd. Scubadivning og snorkeling er stort her på din dykkerferie til Belize.

Værd at vide om Belize

1. Kræves der visa til Belize ?
Nej ikke for EU borgere, kun gyldigt pas og husk gyldighed 6 mdr frem efter hjemrejsedag er altid godt.

2. Skal jeg vaccinere mod Malaria for indreje i Belize?
Det er ikke strengt nødvendigt, men spørg din læge. Der er bogstavelig talt ingen moskitoer. Økonsystemet er i meget fin balance.

3. Hvordan er vejret på Belize?
Det er et subtropisk klima med sol året rundt. Der kommer naturligvis regnbyger fra tid til anden. Gennesnitstemperturen er 27 grader. Bjergegnene lidt koldere. Koldest er april og maj, køligst men aldrig koldt er januar og februar.

Læs mere om dykkerferier her (helt tema om dykkerferie)

Intro til Belize afsnittet på traveltalk

Læs mere om Belize her, off. rejseguide

 

Besøg Mellemamerika

 

Cozumel, Mexico´s største ø: Perfekt for dykkerferie, beach & sun

Kommer:
Hvem kan jeg rejse med?
Hvor kan jeg bo ?

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler