Rejser til Cuba leverer mageløse eventyr.

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Rejser til Cuba. Få lande byder på mere eventyr

Rejser til Cuba har bare så meget at byde på for den rejsende. Få steder, hvis noget i Caribien, har så meget at fortælle, så meget at vise og så meget at nyde for den rejsende. Romantiske hoteller, fremragende strande, vintage amerikanske biler. En udsøgt venlig befolkning. Listen er lang.
Ikke underligt at dette var det foretrukne sted for den berømte amerikanske forfatter Ernest Hemingway. Han måtte trækkes mere eller mindre ud af landet af de amerikanske myndigheder, da situationen mellem USA og Cuba strammede til i 60´erne. Han var så knyttet til stedet, men hans hus, hans barer, og selv hans båd La Finca, er der stadig. Der passes på minderne, for cubanerne elskede ham også.

Havanna

Rejser til Cuba. Old timers amerikaner biler er der stadig, måske med en anden (noget mindre) motor, men de ser godt ud

Old Havana

Havana blev grundlagt og bygget af spanierne i 1519 i Havana-bugten. Det blev et ufrivilligt stop for de skattebelagte spanske galleoner på krydstogt mellem den nye verden og den gamle verden. Rejser til Cuba har altid Havanna med i posen.

La Bodeguita del Medio i Havana. Mojitos fødested. Udsigt over hylderne inde i restauranten. På denne pub plejede Ernest Hemingway at komme til en drink eller to.

La Bodeguita del Medio i Havana. Mojitos fødested. Udsigt over hylderne inde i restauranten. På denne pub plejede Ernest Hemingway at komme til en drink eller to.

Byen blev brændt til jorden af ​​en fransk pirat i 1555 de Sores, men genopbygget og forstærket og forsvaret af de spanske tropper i årene efter.
Byen blev genopført bygget i barok og neoklassisk stil. Mange bygninger er så igen blevet ødelagt i sidste halvdel af det 20. århundrede, men et antal blev genoprettede. De smalle gader i Old Havana indeholder mange klassiske bygninger, der tegner sig for måske en tredjedel af de ca. 3.000 bygninger, der findes i Old Havana. Det er den gamle bydel dannet fra havnen, det officielle centrum og Plaza de Armas. Den cubanske regering har gjort et enormt arbejde for at bevare det gamle Havana.

Old Havana på UNESCO listen over bevaringsværdige byer

Allerede i 1982 blev La Habana Vieja indskrevet på UNESCOs verdensarvsliste af mange gode grunde. Det har så meget charme, historie og liv. Det var et naturligt valg, at cubanerne tog meget alvorligt: ​​De holder meget af La Habana Vieja.

  • La Cabaña fæstning
  • Castillo del Morro, som også er en mindre, men seværdig fæstning
  • Catedral de San Cristóbal
  • National Capitol, inspireret af Pantheon i Rom, som Capitol Hill i Washington
  • Plaza de Armas, et meget charmerende torv
  • Plaza de la Catedral
  • Vinales ned
  • Che Guevara Mausoleum
Cuba, Plaza de la Catedral

Rejser til Cuba, Plaza de la Catedral

Hemingway´s elskede Havana

Ernest Hemingway var den første berømte amerikanske kunstner og forfatter til at bosætte sig i Havana. Da det blev for farligt at være der i 1959-60, måtte de amerikanske myndigheder næsten trække ham ud for at redde ham. Der er en række interessante ting at se i Havana vedrørende ham og anden kone Marthas 20 år i Cuba. Hans Finca/hjem, med mange af de originale møbler og indretning, jagt trofæer, hans båd og personlige genstande kan ses i dag. Når Hemingway ikke fiskede eller rejste, skrev han sin nu verdensberømte litteratur fra sit cubanske hjem. Han besøgte også resten af verden og holdt øje med verdens tilstand,  som en akut observatør og engageret journalist.

Cuba-Finca-Vingia-Hemingway´s-båd

Rejser til Cuba: Cuba-Finca-Vingia, Hemingway´s berømte båd

Relevante links for rejser til Cuba

Trinidad & Tobago, to dejlige (vinter) rejsemål i Caribien

Trinidad & Tobago, to dejlige (vinter) rejsemål i Caribien

Besøg det øvrige Caribien

Traveltalk dækker næsten hele Caribien. Du kan begynde rejsen her.

Hvor kan du rejse hen i 2022?

Vi viser dig et verdenskort, hvor du kan nemt se, hvor du kan rejse hen og hvad kravene er pt.

Corona verdenskort, interaktivt og for hele verden

Book din rejse via Traveltalk

Book din rejse til hele verden

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler