Gangkhar Puensum i Bhutan, højeste ikke bestegne bjerg i verden

Gangkhar Puensum i Bhutan er klar til din udfordring. Endnu ikke besteget!

Gangkhar Puensum er det højeste bjerg i Bhutan i Himalaya bjergkæden, der strækker sig over 5 lande, og det højeste ubegrænsede bjerg i verden med en højde på 7.570 meter (24.836 fod) og et plateau på 2.995 meter. Den laveste sammenhængende “flade” i området. Havde der været cykelstier, og ja det er der i Bhutan nu om dage, så ville Kyllingen og andre top cykelryttere været taget hertil og højdetrænet virkeligt højt  i stedet for i Mexico. Dwt havde så i øvrigt været nemmere i Livigno i Italien.

Se lige hvad det betyder her: Mount Everest, 8848 m, i Nepal/Tibet ble først besteget i 1953. Siden 1975 er bjerget blevet besteget hvert eneste år. Omtrent 3700 mennesker har været på toppen, og det gør uden sammenligning Everest til mest bestegne bjerg på listen, men ingen har besteget Gangkhar Puensum! Så lad os bare gætte på, det er pænt svært.

Gangkhar Puensum, højeste klippetop over 7000 m. i Bhutan.

Gangkhar Puensum, højeste klippetop over 7000 m. i Bhutan.

“White Peak of the Three Spiritual Brothers”.

Gangkhar Puensums navn betyder “White Peak of the Three Spiritual Brothers”.

Gangkhar Puensum ligger på grænsen til Tibet. Efter at Bhutan blev åbnet for bjergbestigning i 1983 var der fire ekspeditioner, der resulterede i mislykkede topforsøg i 1985 og 1986. Bhutan har en grænse til Tibet, men også til Nepal, et mest centralt land i Himalaya.
I 1999 besteg en japansk ekspedition succesfuldt Liankang Kangri, en 7.535 meters datter bjergtop (ikke et uafhængigt bjerg) adskilt fra hovedtoppen med en 2 km lang højderyg nord-nordvest. Gangkhar Puensum er stadig den største udfordring.

Så er du klar til Gangkhar Puensum og Bhutan? I så fald byder vi dig velkommen.

Bhutan kloster

Bhutan kloster

 

Rejs til de 5 lande i Himalaya

Himalaya, jordens loft truet af klimaforandringer

Lær mere om Nepal

Rejs til Bhutan

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler