Smukke steder i Danmark til din drømmeferie

Smukke steder i Danmark til din drømmeferie

Smukke steder i Danmark at holde ferie året rundt. Faktisk 15-20 steder i alt. Landet, som er de ubeskrivelige og ustyrlige vikingers land, et eventyr i 1000 år og så med noget for hele familien for en gangs skyld, Legoland og til mest også for farmand: familien Kirks overdådige golfbane på Fyn og hele den dejlige og overkommelige ø. En af Europas flotteste golfbaner direkte skabt af et Legoland, som er lige så verdensberømt som den lille havfrue. Men hæng på, der er meget mere! Danmark bliver et stadig mere populære turistmål og endnu mere globalt kendt. Er Danmark et Legoland?

Great Northern Golf bane, best in class

Great Northern Golf bane, best in class, Fyn Danmark. Der skal en del Legoklodser til at bygge denne kolos af en golfbane, smukke steder i Danmark

Vi har H. C. Andersen og så har vi det store, stjerne stærke mad eventyr og så meget mere

Idag er København også mere end bemærket for sin fremragende kulinariske scene. Den fra street kebab til 35 stjerner i Michelin, når vi gør kassebonnen op. 3-5 and still counting. Helt vildt.  Den tager vi lige:

Geranium, København - 3 stjerner hos Michelin

Geranium, København – 3 stjerner hos Michelin

Fra september 21 har Cph nemlig 2 trestjernede restauranter i Michelin, den ene er noma med lille n, god branding og en  juicemenu til 1000 kr. Det kører, også for gæsterne. Den anden kom først. Det er Geranium for andet år med 3 stjerner. Men madscenen har aldrig så kort efter en unævnelig virus set så godt ud. For første gang  har “vi” 35  mad stjerner i alt. Og blandt de mange uimodståelige restauranter piller vi lige Kong Hans ud, der fik 2 stjerner for en stædig indsats for kvalitet uanset, hvor de råvarer kommer fra. De skal bare være bedst. KH gik mod Nordisk konceptet, som er yderst innovativt og sympatisk. De ville bare noget andet. De er lidt francofile, hvilket er helt lovligt endnu, bedste bøffer, and trøfler og østers og skum tak. Taken to next level. Kong Hans var først i Michelin i 80´erne. Der er stadig en vis retfærdighed i Michelin dækkene, når de kører i København.

Sagde vi cykler? Nu gør vi. Den bedste måde at opleve de smukke steder i Danmark, i dit eget tempo.

En cykelkultur, så det basker med flere cykler i København end biler, og ofte faktisk er dem på cyklerne lidt mere aggressive end bilisterne og kører en del hurtigere,  selvom de selv kan være bag rattet og ikke cykelstyret næste dag. Den modsætningsfrie opfattelse rummer vi også ubesværet. Vi, der er født her.

På cykelferie i Danmark

Cykelferie i Danmark

“Hygge”, vi er nødt til at have en holding til begrebet

Begrebet ‘hygge’ med samvær og stearinlys, vil man gerne lige opleve udefra fra den store omverden på besøg. Du er bare så velkommen fra nær og fjern. Vort dejlige land bliver ofte kåret som en af ​​de lykkeligste nationer i verden. We wonder why helt ærligt, se vore film, læs vor samtidsromaner, se skilsmisse statistikken, men her er altså også dybest set ret fantastisk, bare på en realistisk og menneskelig måde. Det hele er altså ikke …spoiler alert, ren idyl, men meget er tæt på, så tæt som vi kan komme på idealet om idyl, måske især i rammerne som historien og arkitekturen udtrykt i en vibrerende bykultur. Træd ind i by kulissen og føl, nu du står på scenen, at det er ikke så ringe endda.

Over 400 øer venter dig og så “store” Jylland fra Tyskland til Grenen.

Et land, der grænser mod  Tyskland til syd, og Norge og Sverige  i nord over lidt vand og øst også med saltvand imellem, kan prale af eller lade være af mere end 400 øer og omkring 8.000 km kystlinje. Selvom det er det mindste, og det fladeste, dvs. så også sige der med størst udsyn, af de skandinaviske lande, mangler der bestemt ikke utroligt smukke steder i Danmark. Fra det naturskønne landskab og flere steder uberørte natur til billedskønne slotte og livlige byer spækket med kulturelle attraktioner, har Danmark meget at tilbyde sine besøgende.

Her har vi udarbejdet en liste over nogle af de bedste steder at besøge i Danmark til din idylliske ferie i denne skandinaviske perle. En gratis tasting menu, et skridt mod at sample de gode oplevelser.

De smukkeste steder i lille og store Danmark at besøge kunne være:

Nyhavn, den sjove side af kanalen, her jeg havde kontor, good times

Nyhavn, den sjove side af kanalen, her jeg havde kontor, good times

1) København

Først på vores liste over de smukkeste steder i Danmark er naturligvis den fantastiske hovedstad København. Med hjemsted for historiske vartegn, charmerende kanaler og utallige paladser og museer betragtes København ofte som en af ​​de smukkeste europæiske hovedstæder at besøge. Se ovenfor, vi kunne ikke lade være med at nippe lidt i København allerede der.

https://youtu.be/I1RM1KpRCaw

Der er bare så meget at se i København, og det kan være en udfordring at beslutte, hvor man skal hen. Nogle af de bedste ting at gøre i København inkluderer at besøge den fantastisk smukke Tivoli have (den næstældste forlystelsespark i verden), se den berømte lille havfrue-statue, bare så du har done that too. Og Langelinje hvor lettere frysende lille havfrue stadig venter på sin udkårne er super nice.  Nu vi er ved vandet, så tag en sejltur gennem byens kanaler og udforsk Amalienborg Slot, fra vandet, bopæl for Danmarks kongehus. En af flere.

Hvad kan og bør du opleve i København?

København, Danmarks levende hovedstad kalder

København på to hjul

København på to hjul, så kører det

En anden attraktion, man skal besøge i København, er den ikoniske Nyhavn, en kanal beklædt med farverige bygninger fra 1600-tallet og gamle sejlbåde. Det er nok det mest fotograferede sted i hele byen, og når du ser det, forstår du hvorfor.

Hvis du er til god mad, vil du blive glad for at se, at København har 13 Michelin-stjernede restauranter, der sender dine smagsløg til himlen med deres unikke opfattelse af nordisk mad og andre retter. Og hvis du leder efter en mere afslappet madoplevelse, så tag til et af Københavns finurlige gademadmarkeder, som Reffen eller Broens Gadekøkken. Her sampler du et verdenskøkken for få penge super relaxed.

Kronborg eller, Helsingør slot, Elsingøre castle, very popular, Hamlet related

Kronborg eller, Helsingør slot, Elsingøre Castle, verdensberømt pga. Shakespeare og Hamlet. Tidligt eksempel på destination mkt. big time. Og gratis tilmed!

2) Helsingør

Helsingør, også kaldet Elsinore, er en malerisk badeby kun 40 minutters togtur fra København.

Helsingør vil fortrylle dig med sin historiske bymidte fuld af smalle brostensbelagte gader, hyggelige caféer, smarte butikker og velbevarede middelalderbygninger. Byen er også hjemsted for flere museer såsom National Maritime Museum of Denmark, Danmarks Tekniske Museum og Helsingør City Museum.

Kronborg slot

Den mest berømte attraktion i byen er imidlertid det ikoniske Kronborg Slot. Dette renæssanceslot er ikke kun kendt for at være indstillingen for Shakespeares Hamlet, men det er også opført som et UNESCO World Heritage Site.

Inde i slottet kan du beundre en samling udsøgte gobeliner, et kapel, en kæmpe festsal, en labyrint af uhyggelige underjordiske gange og meget mere. Sørg for også at udforske området uden for slottet, hvor du finder bastioner, voldgrave og en dejlig udsigt over Øresundsstrædet.

Fort Christiansoe island Bornholm in the Baltic Sea Denmark Scandinavia Europe

Fortet på  Christiansø, et silde kast fra Bornholm, Danmark, Scandinavia, Europe. Så er koordinaterne på plads. Tag færgen over, det er et miniature mirakel

3) Bornholm

Den ikke så lille endda ø Bornholm ligger i Østersøen, 130 km ud for den danske kyst. Tilkaldt “The Sunshine Island”, Bornholm er det mest solrige sted i Danmark og et populært sommerferie for danskere.

Bornholm er bedst kendt for sin smukke kystlinje med charmerende fiskerlandsbyer, maleriske tømmerhuse, stenkirker og strande med noget af det fineste sand i Danmark.

I de senere år er Bornholm blevet et gastronomisk hotspot og en stadig mere populær foodie-destination, hvor du kan nyde førsteklasses nordisk køkken fremstillet af lokale råvarer.

Bornholm har også et netværk af vandrestier, der giver naturelskere mulighed for at udforske øens barske landskaber bestående af sprækkedale, granitklipper, huler og kystskove. Du kan endda finde vandfald i Bornholm!

Den fortryllende natur kombineret med uberørte strande og maleriske landsbyer er det, der gør Bornholm til et af de smukkeste steder i Danmark.

Møns utrolige klint, bliver det meget smukkere?

Møns utrolige klint, bliver det meget smukkere? Kridt kan bruges til mange ting.

4) Møns Klint

På Danmarks sydøstlige kyst finder du Møns Klint – landets højeste klipper.

De 70 millioner år gamle hvide kridtklipper strækker sig 7 km langs kysten og stiger 128 meter fra havet og er utvivlsomt et af Danmarks mest imponerende naturunderværker.

En tur til Møns Klint giver en dejlig pause fra de travle byer og mulighed for at tilbringe en dag omgivet af storslået natur. På toppen af ​​klipperne kan du vandre gennem en smuk gammel bøgeskov og nyde panoramaudsigt over Østersøen. Der er også trapper ned til bunden af ​​klipperne, hvor du kan slentre langs grusstranden eller endda tage en svømmetur.

Hvis du gerne vil vide mere om disse klippers historie og geologi, kan du besøge GeoCenter Møns Klint. Det er et videnskabscenter, med interaktive udstillinger og sjove workshops, hvor du lærer alt om dannelsen af ​​dette unikke landskab.

Romance på en strand, vøågn op til Vesterhavets susen med vandperler i luften

Romance på en strand, vågn op til Vesterhavets susen med vandperler i luften på Skagen

5) Skagen

Den 700-årige Skagen er Danmarks nordligste by og har gennem årene forvandlet sig fra en søvnig fiskerlandsby til et trendy feriemål. Takket være dens karakteristiske gule huse, fantastiske restaurantscene og hvide sandstrande er det let at blive forelsket i Skagen.

Når du besøger Skagen, er en af ​​de mest spektakulære attraktioner, du skal se, Grenen, den nordligste spids af landet, hvor Østersøen og Nordsøen støder sammen.

Et andet fascinerende syn i området er Råbjerg Mile, et sæt vandrende klitter, der bevæger sig hele 15 meter hvert år på grund af stærk vind. Når du står blandt disse kæmpe klitter, vil du føle, at du er i en ørken!

Kun få kilometer syd for Skagen ligger det 14. århundrede Sct. Laurentii Kirke, også kendt som ‘Sandbegravet Kirke’. Det, der gør denne kirke så usædvanlig, er, at den næsten har været dækket af vandrende sand, og kun dens tårn nu er synligt.

Frederiksborg Slot, Barokhaven er berømt, måske her havekultur toppede?

Frederiksborg Slot, Barokhaven er berømt, måske her havekultur i dk toppede? Ellers send et andet forslag, så skriver vi om det

6) Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot, ofte kaldet “Danmarks Versailles”, er historisk set et af de mest ærefrygtindgydende slotte i Danmark og det største renæssancekompleks i Skandinavien.

Tidligere var slottet residens for den danske kongefamilie, men i dag huser det Nationalhistorisk Museum.

Mens Frederiksborg Slot ser storslået ud på ydersiden, er dens indre endnu mere imponerende. Med sine overdådigt indrettede haller, ekstravagante møbler og en stor samling kunst og kongelige portrætter, der dækker 500 års Danmarks fortid, er det en drøm at udforske, hvis man er interesseret i kultur og historie.

Sørg også for at slentre gennem slottets terrasserede barokhave, hvor du finder springvand, vandkaskader og perfekt trimmede hække.

Århus fra luften

Århus fra luften, utrolig energi lad os komme igang

7) Aarhus

Aarhus er Danmarks næststørste by og er kendt for sine museer i verdensklasse, arkitektoniske vidundere, fantastiske barer, natteliv og restauranter. Det er også hjemsted for Aarhus Universitet, et af de største universiteter i landet, hvilket giver byen en ung og levende stemning.

En af de mest berømte attraktioner i Aarhus er Den Gamle By, der kan oversættes til “Den Gamle By”. Det er et friluftsmuseum, der viser autentisk genskabte danske huse og gader fra forskellige årtier i det 20. århundrede. At vandre rundt på museumsområdet vil helt sikkert få dig til at føle, at du har taget en rejse tilbage i tiden.

Et andet sted, du ikke bør gå glip af, er ARoS Art Museum, som er blandt de største kunstmuseer i Nordeuropa. Bortset fra sine mange udstillinger er museet også berømt for den imponerende glasbro på taget, kendt som Rainbow Panorama.

Odense, Paaskestræde, en blid historisk charme, men tag ikke fejl, Odense kan meget mere fra universitets hospital til en fedt natteliv

Odense, Paaskestræde, en blid historisk charme, men tag ikke fejl, Odense kan meget mere fra universitets hospital til et fedt natteliv. May the 2 never meet

8) Odense

Ligesom Aarhus er Odense endnu en vidunderlig dansk by spækket med kultur og historie. Med sine brostensbelagte gader, maleriske historiske huse og gamle vindmøller omkring byen er det let et af de smukkeste steder i Danmark.

Odense er bedst kendt som fødestedet for den verdenskendte historiefortæller Hans Christian Andersen, der er forfatter til Den lille havfrue, Den grimme ælling og mange andre berømte eventyr. Ikke alene finder du et museum dedikeret til Hans Christian Andersen i Odense, men også skulpturer af ham og hans eventyrfigurer spredt rundt i byen.

Andre bemærkelsesværdige seværdigheder i Odense omfatter St. Knuds Domkirke, Dansk Jernbanemuseum, Odense Zoo og Egeskov Slot, som ligger kun en kort køretur fra byen.

Vinkingeskibsmuseet i Roskilde

Vinkingeskibsmuseet i Roskilde, klar til en tur til USA. Nej du får ingen hjælp en åre og saltmad

9) Roskilde

Roskilde er Danmarks tidligere hovedstad med en historie, der går helt tilbage til vikingetiden.

Et af de mest spændende steder at besøge i Roskilde er naturligvis Vikingeskibsmuseet. Her kan du lære alt om historien om gammel bådbygning og få et nærbillede af fem 1000 år gamle originale vikingeskibe. Vikingeskibsmuseet er Danmarks museum for mennesket, skibet og havet i oldtid og middelalder. Museet søger gennem udstillinger, forskning og eksperimentel arkæologi at skabe et levende og moderne museum, der gør vores fælles maritime forhistorie interessant og relevant for nutidens mennesker.

Roskilde Domkirke

I hjertet af Roskildes historiske kvarter står den storslåede Roskilde Domkirke, et UNESCO-listet gotisk mesterværk, der rummer gravene til mange konger og dronninger i Danmark.

Da Roskilde ligger på en smuk fjord, kan du tage en frokost- eller middagskrydstogt ombord på den charmerende M/S Sagafjord, hvor du kan beundre de naturskønne landskaber i Skjoldungernes Land Nationalpark.

Ribe_Domkirke Danmarks ældste_og_Skibbroen

Ribe Domkirke, Danmarks ældste domkirken, og Skibbroen

10) Ribe

En af de bedste ting ved Danmark er overflod af små maleriske byer, og Ribe er det perfekte eksempel på det. Stammer tilbage fra det 8. århundrede, Ribe er den ældste by i Danmark og hele Skandinavien.

Da alt her er inden for kort gåafstand, er det bedste at gøre i Ribe bare at vandre rundt og nyde den middelalderlige charme. Fyldt med smalle gyder og søde bindingsværkshuse er Ribes velbevarede bymidte en fornøjelse at udforske.

Nogle af de vigtigste steder at besøge her er Ribe-katedralen i romansk stil og Ribe Vikingecenter med autentiske rekonstruktioner af vikings huse og aktiviteter.

Vadehavet, lavvande, Danmark

Vadehavet, lavvande, Danmark, ud og find de Østers!

11) Nationalpark Vadehavet

Beliggende på Danmarks sydvestlige kyst, Vadehavets National Park handler om spektakulært dyreliv og uspoleret natur. Det er det største tidevandssystem i verden og er opført på UNESCOs verdensarvsliste takket være dets unikke geologi.

De rigelige sandbanker, tidevandslejligheder og enge, der findes i nationalparken, er et sikkert levested for en række trækfugle og flere arter af sæler. Området er også kendt for sin store befolkning af østers, som du nemt kan samle under lavvande og indtage på stedet.

Hvis du besøger nationalparken om foråret eller efteråret, kan du være vidne til et særligt naturfænomen kendt som den sorte sol, når tusinder af stære hvirvler hen over himlen og skaber fascinerende mønstre.

Dragør fra luften

Dragør fra luften, så historisk forankret og uberørt og kun 10 km til Rådhuspladsen

12) Dragør

Dragør ligger kun 20 minutters kørsel fra København og er en idyllisk fiskerby, der fascinerer sine besøgende med maleriske hytter fra det 18. århundrede, snoede gyder og udsigt over Øresund. Det er et virkelig malerisk sted, hvor næsten hvert hjørne er et foto værd.

Der er også en dejlig havn, perfekt til en spadseretur på en solrig sommerdag og en håndfuld restauranter ved vandet, der serverer frisk fisk og skaldyr. I sommersæsonen kommer denne lille by til live med udendørs markeder og forskellige slags festivaler dedikeret til kunst, mad og musik.

På trods af sin utrolige charme og nærhed til København føles Dragør stadig som en skjult perle, der endnu ikke er blevet opdaget af udenlandske turister.

Legoland castles, det legende menneske fra vugge til grav Dine børns måske vigtigste legetøj og der hvor du selv aldrig slipper barndommen helt

Legoland castles, det legende menneske fra vugge til grav Dine børns måske vigtigste legetøj, og der hvor du selv aldrig slipper barndommen helt

13) Legoland

Da Danmark er fødestedet for den verdensberømte Lego, skal en rejse til Legoland være en del af din rejseplan, især hvis du rejser med børn!

Det hele startede i begyndelsen af ​​1900 -tallet i den lille by Billund i Jylland, da en dansk iværksætter Ole Kirk Christiansen skabte Lego -mærket. I dag er Billund blevet kendt for sin forlystelsespark Legoland, der tiltrækker omkring 2 millioner besøgende om året fra hele verden.

Fra spændende forlystelser og rutsjebaner til et “hjemsøgt hus”, akvarium og 4D -biograf, fylder Legoland med sjove attraktioner, så du bestemt ikke keder dig. Sørg for også at udforske Miniland – en samling miniatureversioner af berømte bygninger, der alle er bygget af Lego -klodser.

For en virkelig mindeværdig oplevelse, overnat på Legolands eget Castle Hotel, der tilbyder 142 værelser med Lego-tema og VIP-adgang til forlystelsesparken.

14) Lolland – Falster

Sidst men ikke mindst på denne liste er Lolland- Falster. Lolland er den fjerde største ø i Danmark og geologisk var de to øer sammen i milioner af år. Nu er der en tunnel og en bro imellem, ligesom der er er en tunnel til Tyskland om 7 år, der vil ændre alt i det sydøstlige Danmark. Det bliver tilbage til fordoms storhed, hvor Lolland var det et af de mest attraktive steder i Danmark, dengang pga. den stadig idag enestående kvalitet af landbrugsjorden.

Bare en 1.5 timers tur fra København, byder denne  feriedestination på hvide sandstrande, historiske herregårde og slotte, hyggelige byer og masser af familievenlige aktiviteter. et sandt eventyr for dem, der søger noget autentisk, ukompliceret og meget smukt. Naturen er enestående. Her finder du f.eks. flest havørne i Norden. De kommer ikke bare for sjov, men for at yngle og sikre artens fortsættelse.

Marielyst Strand er kåret til Danmarks bedste strand så mange år. Det siger ikke så lidt. Der er Vesterhavet, Der er Rærvig, det er Hvide Sande, top of mind

Marielyst Strand er kåret til Danmarks bedste strand så mange år. Det siger ikke så lidt. Der er Vesterhavet. Der er Rørvig, det er Hvide Sande, top of mind

Kom til Marielyst på Falster, Danmarks bedste strand?

Falster har mange flere sommerhuse end Lolland, som til gengæld lever hele året,  og på Falster er en utrolig lang flot strand langs Marielyst. Det  er lidt Danmarks Costa del Sol, med mange restauranter i det lækre, hyggelige centrum. Her er så meget dejlig strand kåret nærmest hvert år som Danmarks bedste, at du altid kan finde dit eget spot. Vil du være helt privat, går du bare 100 meter til 10 km mod syd, der er stadig strand.

Marielyst Torv - Renoverprisen

 

Marielyst er i den grad familievenligt

Her er børnevenligt, de første 10 -20 meter ud i havet er sikre for børn, men så bliver det dybere, så en dygtig svømmer også får opfyldt sine behov for udfoldelse. Du ser ingen bebyggelse fra stranden, ingen, fordi der er et gammelt dige bag. Du kan fra stranden reelt ikke se et sommerhus, enestående! Du har en totalt uforstyrret strand, og så har du fest og farver på torvet i Marielyst lige på den anden side. Kontrasten skaber bare et helt unikt sted.

Knuthenborg Park - så exotisk kan Danmark også være

Knuthenborg Park – så exotisk kan Danmark også være

Knuthenborg Safaripark på Lolland

Den største attraktion i Lolland er uden tvivl Knuthenborg Safaripark. Så frem med jagtriflen eller rettere mobilen: Fra zebraer og giraffer til kameler, bavianer og mere, parken er hjemsted for utallige eksotiske dyr, der går frit i store områder, som du kan køre igennem.
Lolland er også kendt for sit Lalandia Aquadome – et vandland, der byder sine besøgende velkommen med tropisk temperatur og en bred vifte af sjove vandaktiviteter.

Dodekalitten Lolland

Dodekalitten Lolland

Kunst på Lolland-Falster. Dodekalitten og Fuglsang Kunstmuseum

Det er da et sjovt navn. Og et ret fascinerende sted. Kunstinteresserede men også alle andre, der vil se noget spændende, inklusive børn, bør besøge Dodekalitten, en nutidig udendørs kunstinstallation, men  også Fuglsang Kunstmuseum, der udstiller værker fra mange elskede danske kunstnere. Fuglsang ligger få km fra Nykøbing F.

Lad os lige perspektivere lidt: Stonehenge, som er forbilledet,  er et forhistorisk megalit ( som i mega stort) monument i grevskabet Wiltshire i England og et af Englands mest berømte kulturelle ikoner. Stonehenge ligger cirka 137 kilometer sydvest for London og blev opført før ca. 3000 f.Kr. og udvidet eller ændret frem til ca. 1600 f.Kr., men Stonehenge blev bygget endnu tidligere i Wales, Pembrokeshire, Waun Mawn nær Preseli ca. 3500 f.Kr. Flytningen over ca. 225 km til Salisbury Plains skete mellem 3500 f.Kr. og 3000 f.Kr. Det er totalt mind blowing.

Der er Dodekalitten ikke helt endnu, men det har den samme feeling af noget, dybt og mystisk og så tæt på havet. Og måske om 3.000 år? Meet you there, I am the stature to the far right.

 

Fuglsang Kunstmuseum rummer i en smuk bygning den dejligste og mest relevante kunstsamling for området, tæt på Nyk. F. en levende købstad.

Der er mange flere smukke steder i Danmark!

Dette var Traveltalk´s  første lille udvalg af de helt subjektivt set smukkeste steder i Danmark, en af ​​de lykkeligste nationer i verden, siger man. Det må vi der bor her, så prøve at leve op til 🙂

Som du kan se, er der en overflod af spændende steder at udforske i dette land, og vi håber, at denne liste overbeviste dig om at begynde at planlægge din rejse i dit eget land, hvis du er herfra eller kom hertil. Danmark er en fest.

Se også Nordjylland, fra Skagen til Ålborg

Nordjylland og Skagen kalder fra det høje nord

Campingpladser i Danmark

Campingpladser i Danmark

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler