Kissama National Parken i Angola

Kissama National Safari Parken i Angola

Kun 70 km fra Luanda i Angola mod syd ligger Parque Nacional de Kissama,  et vildt reservat, der er noget af det smukkeste i Afrika, og som arbejder stenhårdt på at beskytte en række truede dyrearter. Parken har været vildt reservat siden 1938 under portugiserne, men blev “forfremmet” til Nationalpark i 1957.

Viewpoint of Moon, a long of the years the erosion did this beautiful landscape. Near the Kissama National Park

“Moon”, millioner af års erosion skabte dette unikke landskab nær Kissama National Park

Under de mange år med Borgerkrig i landet, var parken forsømt og snigskytterne lå på rad og række og tog for sig af retterne. Nu er populationen af bøfler, elefanter og havskildpadder stærkere end nogensinde.

"<yoastmark

Sådan blev Kissama National park i Angola reddet. ‘Operation Noah’s Ark’

I 1938 blev et kæmpe areal, større end Rhode Island i USA, til et jagtreservat i det vi idag kender som Kissama. Det skete under purtugisisk overherredømme. Efter udnævnelsen til Nationalpark i 1957 havde man mange gode år for parken med et væld af vilde dyr og ikke mindst elefanter. De blev nærmest uden undtagelse dræbt under borgerkrigen. Efter borgerkrigen, som ophørte i 2001, stiftede en gruppe bestående af sydafrikanere og folk fra Angola og Botswana ‘Operation Noah’s Ark’, der gik ud på at flytte dyr fra Sydafrika og Botswana til National Parken. Den største udflytning af vilde dyr nogensinde og et visionært projekt i en svær tid! Dyrene fandt sig hurtigt til rette, og i dag er Kissama en af de største og bedste muligheder for at opleve Afrika´s vilde dyr i deres eget habitat, tilmed relativt komfortabelt. Der er etableret hoteller og restauranter til de lettere forvænte Safari gæster.

Og er man til Afrikas savanner og til safari generelt, så er Angola og Parque Nacional de Kissama en oplagt rejse værd. Og en bedre end god historie at fortælle ved pejsen derhjemme.

Den store safaritur i Afrika

Info site om Angola

Afrikas største safarirejser fra første gang til globetrotter

  • Intro til Afrikas bedste safariture, den udtømmende artikel fra de 8 store safarilande
  • Safari i Tanzania med Traveltalk´s udsendte globetrotter
  • Temarejser “Safari”. Vil du vide mere om Safari, så anbefaler vi du begynder her: Du finder de fleste  liks til “Safari” som rejsetema. Det er nemt at klikke videre til en safari ferie oplevelse herfra. Safarirejser er yderst populære. Traveltalk har derfor lavet en større gennemgang af lande og destinationer for safarirejser og udvalgt dem efter kriterier som “førstegangs safarirejsende”, “har været på safari før”, og forslag til jer, der er “erfarne globetrottere på safari”.

Rejsemål i Afrika

Book din Afrika rejse

https://www.traveltalk.dk/golfbaner-i-sydafrika/

Uganda er åbnet for turisme. Vi var på adventure  ved Nilen, der flyder gennem mange afrikanske lande

Bungy jumping i Nilen og så i Uganda, vildt nok?

https://www.traveltalk.dk/safari-rejser-i-afrika/

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler