Tag til Albanien i år, det er da klart

Albanien – et land med masse nyt at byde på for rejsevante danskere

Albanien var længe et meget lukket land. Fra anden verdenskrig frem til sin død i 1985 styrede kommunistdiktatoren Enver Hoxha landet med hård hånd. Diktaturen faldt i 1992. Selvom man stadig kan se spor af det gamle regime i form af efterladte militærbunkere, og monumenter har landet i afgørende grad begyndt sin rejse mod fremtiden. Det er spændende at besøge et land, som har været isoleret så længe, og som nu åbner vinduet mod omverdenen.

Albanien og Middelhavet

Albanien og Middelhavet

Albaniens Middelhavskyst

Trods landet har en pragtfuld natur inde i landet med høje sneklædte bjerge, så er det Middelhavskysten, der trækker.

Den albanske riviera, en smuk del af Middelhavskysten

Den sydlige del af Albaniens smukke kystlinje fra Dhermi og længere syd er synonymt med den albanske riviera. Her ligger Saranda, som flere danske rejsebureauer leverer rejser til.

Rejser til Albanien med Apollo.

Rejser til Albanien med TUI

Rejser til Albanien med Spies.

 

Langs med den albanske Riviera finder du nogle af de smukkeste strande, du har set ved Middelhavet. Alt fra små private og uberørte laguner til  til lange perfekte klassiske strande med det der dovne klask, når havet rammer stranden, ren meditation og en beach bar er altid tæt på.

Summer Ksamil beach, Albania, havet og stranden

Summer Ksamil beach, Albania, havet og stranden

Saranda og Ksamil

Populære Saranda er Rivieraens mest kendte ferieområde. Nærmest midt i byen finder du  en perle af en strand. En hvid strand med  klart vand. Sarandë  (lokalt stavet) er en by og kommune i det sydlige Albanien, med et indbyggertal på ca. 20.000. Byen er en del af distriktet Qark Vlora. Sarandë ligger ved bredden af det Ioniske Hav, overfor den græske ø Korfu

Stranden Ksamil er kun  en kort bustur   fra Saranda, og det er en af de mest populære strande i området. Her får du den lange nærmest uendelig strand med hvidt sand.

I bugten ligger tre små øer. Du kan bare sejle derud med båd. På stranden kan man leje solstole og parasoller i klassisk italiensk stil. Du kan også vindsurfe osv.

På vejen til Ksamil ligger den lille ret så ukendt strand Pulebardha. Vil du have fred og ro, så er dette stranden for dig.

Durres, Albaniens længste strand ved Middelhavet

Durres, Albaniens længste strand ved Middelhavet

Durres Riviera

Ved havnebyen Durres finder man Albaniens længste strand, som strækker sig næsten 10 kilometer syd på. Den lange og brede strand med blødt hvidt sand er lavvandet og børnevenlig. Her er solstole og parasoller neden for de mange hoteller og et stort udbud af vandsport. Langs med stranden er der en hyggelig promenade.

 

Albanien, fantastiske bjerge

Albanien, fantastiske bjerge er en del af rejseoplevelsen

Udflugter og historiske byer og seværdigheder i Albanien

Albaniens natur præges af høje bjerge og perlende vandfald. Rundt i de stille bjerglandsbyer er fårehyrdernes hverdag, som den altid har været. Og at tage rundt i landsbyerne er som at tage på en rejse tilbage i tiden. Kilden det Blå Øje, den arkæologiske plads Butrint og den historiske by Gjirokastër er udflugtsmål, som alle er spændende og anderledes. Fra Durres kan du blandt andet besøge hovedstaden Tirana, krydse landegrænsen til Makedonien ved Ohridsøen eller tag på en bådudflugt i byen Vlora.

Albanien bjergeBillige restaurantbesøg i Albanien

Det albanske køkken præges af det italienske og græske og nabol andet Tyrkiet samt lokale specialiteter. På restauranterne serveres der alt fra skaldyr og risotto til lokale retter og piroger. Nationaldrikken hedder Raki og er en slags brændevin. I Albanien er det billigt at gå ud på restaurant, beregn halv pris i forhold til herhjemme.

Rejser til Albanien

Rejsen til Albanien med Vindrose Rejser

Rejsen til Albanien med Vindrose Rejser

Se også lidt på Montenegro, Middelhav og lave priser.

Vi tror også Kroatien vil interessere dig som rejseland

https://www.traveltalk.dk/montenegro-den-hemmelige-perle-2/

Dalmatien i Kroatien, meget smukkere i Europa bliver det ikke

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler