Tag til Albanien i år, det er da klart

Scroll

Albanien – et land med masse nyt at byde på for rejsevante danskere

Albanien var længe et meget lukket land. Fra anden verdenskrig frem til sin død i 1985 styrede kommunistdiktatoren Enver Hoxha landet med hård hånd. Diktaturen faldt i 1992. Selvom man stadig kan se spor af det gamle regime i form af efterladte militærbunkere, og monumenter har landet i afgørende grad begyndt sin rejse mod fremtiden. Det er spændende at besøge et land, som har været isoleret så længe, og som nu åbner vinduet mod omverdenen.

Udflugter og historiske byer og seværdigheder i Albanien

Albaniens natur præges af høje bjerge og perlende vandfald. Rundt i de stille bjerglandsbyer er fårehyrdernes hverdag, som den altid har været. Og at tage rundt i landsbyerne er som at tage på en rejse tilbage i tiden. Kilden det Blå Øje, den arkæologiske plads Butrint og den historiske by Gjirokastër er udflugtsmål, som alle er spændende og anderledes. Fra Durres kan du blandt andet besøge hovedstaden Tirana, krydse landegrænsen til Makedonien ved Ohridsøen eller tag på en bådudflugt i byen Vlora.

Billige restaurantbesøg i Albanien

Det albanske køkken præges af det italienske og græske og nabol andet Tyrkiet samt lokale specialiteter. På restauranterne serveres der alt fra skaldyr og risotto til lokale retter og piroger. Nationaldrikken hedder raki og er en slags brændevin. I Albanien er det billigt at gå ud på restaurant, beregn halv pris i forhold til herhjemme.

Rejs med Apollo Rejser 

Se også lidt på Montenegro, Middelhav og lave priser.

Kort oversigt

Book din rejse her

Populære rejsemål