Australske vinrejser og eventyr

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Temarejser Icon
Rejsetype
TravelTalk - Rejsemal Icon
Arrangør  

Australske vinrejser en time fra Adelaide

Australske vinrejser kunne gå mange flere steder hen, men lad os løfte glasset i 2022 for  interessante vine og rejseoplevelser med temaet  “sydaustralsk vin”. Med 200 af de bedste winestates i Australien inden for en times kørsel fra Adelaide er South Australia´s stærkt rangeret blandt verdens store vinproducenter. Fra det sydlige Australien er der svimlende 700 vingårde fordelt over 18 forskellige vinregioner, herunder verdensberømte Barossa, Clare Valley, McLaren Vale, Coonawarra og Adelaide Hills. Tilsammen producerer de mere end 80% af al Australiens premium vin.

Fra unikke vinoplevelser og årlige vinfestivaler til mad- og vinture, der fremhæver lækre vin & mad oplevelser, har vi samlet otte af de bedste måder, hvorpå du kan nyde Syd-Australiens fineste årgange af top Australsk vin. Hvis du planlægger en tur for vinkendere, skal du gøre dem klar til the Epicurean Way, når grænserne åbnes igen.

Smag  vin fra dit fødselsår på australske vinrejser til Seppeltsfield

Seppeltsfield blev grundlagt i 1851 og skiller sig ud blandt Barossa-vingårde som hjemsted for verdens længste kontinuerlige årgange i egen kælder. Fra 1878 opbevares sjældne tønder Para Vintage Tawny-havn i deres Centennial Cellar, et levende museum, hvor du kan prøve at drikke udsøgte årgange direkte fra tønden, også  fra dit fødselsår.

Sådan kommer du: Seppeltsfield ligger under en times biltur fra Adelaide.

Food and wine experiences in South Australia: The d'Arenberg Cube

Food and wine experiences in South Australia: The d’Arenberg Cube

Bland vin på d’Arenberg

Den ikoniske d’Arenberg Cube erkendt for  Mourvedre-druen i McLaren Vale’s d’Arenberg-vingård og tilbyder langt mere end Instagram-lækre foto options. Inde i en Rubiks terninginspirerede vinsmagningskælder opdager du vinoplevelser, herunder en vinblanding mesterklasse ledsaget af en spektakulær udsigt over de bølgende vinmarker. Lad en vinmester guide dig gennem at blande din helt egen Shiraz fra tre karakteristiske tøndeprøver og tag en flaske af din helt egen vin med hjem. Cirka siden 1912 har d’Arenberg etableret sig som en af ​​de bedste producenter  i Australien for sin kunstneriske og fordybende tilgang til videndeling og imponerende portefølje af bæredygtige, organiske og biodynamiske vine.

Kom dertil: d’Arenberg ligger ca. 40 km fra Adelaide på blot 35 minutter i bil.

Australske vinrejser

Australske vinrejser

Nyd god vin, mad og musik på Winter Reds-festivalen

Hyld Syd-Australiens dybe, rige rødvine på Winter Reds-festivalen i Adelaide Hills. Denne rustikke tre-dages fest finder sted årligt i slutningen af ​​juli. Det byder på et stort udvalg af mad- og vinture spredt rundt i regionen kombineret med lokal musik, god mad og åben ild. Til ære for 2021 Year of South Australian Wine har den største line-up til dato. De, der er heldige nok til at komme med, kan forvente en udsøgt blanding af vinsmagninger, nærmest dekadente degustations menuer, vinrelaterede mesterklasser, familievenlige sammenkomster og fester i Bacchus tegn.

Kom dertil: Begivenheder og vinoplevelser finder sted på tværs af Adelaide Hills, omkring 20 minutter uden for Adelaide. Busser for wine lovers afgår fra Adelaide kl. 10 og vender tilbage kl. 18.

Australske vinrejser, her Peter Teakle Wines.

Australske vinrejser her Peter Teakle Wines.

Fisk og skaldyr på Eyre-halvøen med Peter Teakle Wines

Peter Teakle Wines blev lanceret i 2017 og er et af de nyeste vingårde i det sydlige Australien. Med udsigt over Port Lincoln og Boston Bay på Eyre-halvøen, kombinerer vingårdens passende navngivne, degustations-stil Line og Label Restaurant sæsonbetonet lokal fisk og skaldyr, som sydlig almindelig tun og Spencer Gulf konge rejer, med vine produceret både på godset og i det sydlige Australien. Du kan også udforske vingården på guidede mad- og vinture. Disse er tilgængelige hver weekend og giver dig chancen for at prøve Peter Teakles imponerende sortiment af røde og hvide, lige fra Riesling til Cabernet Sauvignon, smagt med et lokalt ostefad eller charcuteriebræt.

Kom dertil: Port Lincoln er en 45-minutters flyvning fra Adelaide eller en 650 km biltur.

Food and wine tours: Maxwell Wines

Spis i en underjordisk hule ved Maxwell Wines på en af de australske vinrejser

Maxwell Wines er hugget ind i en kalkstenbakke i McLaren Vale og leverer en af ​​Syd-Australiens mest unikke mad- og vinoplevelser. Vingården og restauranten, som har  udsigt over vinmarkerne og en anden i en magisk underjordisk hule med levende lys, er sammen et godt bud på en stor vin og mad oplevelse. Her kanaliserer kok Fabian Lehmann sin oplevelse i Europas Michelin-stjernede restauranter til smagsmenuer, der står for friske, sæsonbetonede produkter fra lokale leverandører. Afslut dit besøg med mad- og vinture i vingården.

Sådan kommer du: Maxwell Wines ligger omkring 40 minutters kørsel fra Adelaide.

Australske vinrejser Sevenhill Cellars på " the Riesling Trail"

Australske vinrejser Sevenhill Cellars på ” the Riesling Trail”

Cykel Riesling Trail i Clare Valley

Vinoplevelser: Sevenhill Cellars på Riesling Trail.

Der er ingen bedre måde at tage i den maleriske vinregion Clare Valley end på cykel. Riesling Trail løber omkring 35 km fra Auburn gennem Clare Valley og ind i Barinia og er præget af snesevis af de bedste kælderdøre i Australien. Tag en afslappet tur, start ved Mount Horrocks Wines, og stop derefter ved et kunstgalleri og vingårde i Leasingham og Watervale. Dernæst krydstogt ind i Penwortham – det første sted for europæisk bosættelse i regionen – efterfulgt af Sevenhill, hjemsted for de 170 år gamle Sevenhill Cellars, Clare Valley’s allerførste vingård og producent af sakramentale vine til kirker over hele landet. Flere vinmarker kan findes i White Hut, hvor du kan kæle gennem det naturlige buskland, inden du når sporet.

Sådan kommer du: Riesling Trail passerer tæt på 40 vingårde i det sydlige Australien og ligger cirka to timers kørsel nord for Adelaide. Cykeludlejning er tilgængelig i både Clare Valley og Auburn.

Food and wine tours: The Lane Vineyard

Prøve vin og “nibbles” degustation-stil nær Adelaide

Mad- og vinture: The Lane Vineyard

The Lane Vineyard anbefaler et rullende grønt stykke Adelaide Hills og skylder sine fire forskellige vinlag til de varme dage og kølige nætter, der kendetegner denne berømte vinregion. Åben siden 1993 tilbyder ejendommen smagsprøver på sine udsøgte enkeltvinevin – inklusive veganske og vegetariske sorter – samt guidede ture i de naturskønne vinmarker. De, der søger mindeværdige mad- og vinture, bør booke Gathering Experience, en smagsprøve i miniatyr degustation-stil, der viser det bedste af The Lane’s signaturvine og moderne australske restaurant.

Sådan kommer du: Lane er en naturskøn 25 minutters kørsel fra Adelaide og kun tre kilometer fra den historiske landsby Hahndorf.

Wine experiences: Penfolds Magill Estate

Besøg Penfolds ‘historiske hjem

Vinoplevelser: Penfolds Magill Estate

Besøg det åndelige hjem for det ansete Penfolds-mærke på Magill Estate Cellar Door, hvor du er en af ​​de bedste kælderdøre i Australien. Denne ikoniske vingård ligger i Adelaide og går tilbage til 1844 og er en af ​​verdens få bymæssige enkeltvinmarker. Besøgende kan påbegynde en række mad- og vinture lige fra Ultimate Penfolds Experience, som tager dig med på en rejse gennem vinmarkerne og underjordiske kældre, afgrænset med en eksklusiv smag af den meget roste Grange, til Twilight Tour og Luxury Degustation Middag, der byder på en syv-retters vinparring fest på gårdens fine restaurant.

Sådan kommer du: Penfolds Magill Estate ligger i Adelaide, kun otte kilometer fra byens centrale forretningsdistrikt.

Klar til at finde de bedste vingårde i det sydlige Australien?

Selvom grænser forbliver lukkede for Australien for nu, ser den sydaustralske turistindustri frem til at byde sine internationale besøgende velkommen, når tiden er inde. Med året for den sydlige australske vin, der fremhæver de bedste kælderdøre i Australien, skal rejsebureauer, der ønsker at sælge mad- og vinture, ikke lede længere end ‘The Wine State’ for inspiration. Lær mere om, hvad South Australia har at tilbyde her.

Credit til South Australian Tourism Commission, see you soon mates!

Hvem kan du rejse til Adelaide med fra Danmark?

Nyhavn Rejser

FDM til Australien

Se vor rejsesøgemaskine med færdige rejser, flybilletter og hoteller

Mere om mad & vinrejser

Vinrejser til Italien

Vinrejser i Frankrig

Vinrejser til Portugal

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler