Safari rejsemål i Afrika

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Temarejser Icon
Rejsetype

Safari rejsemål i Afrika med enorme naturoplevelser

Safari rejsemål i Afrika dækker mindst 8 forskellige lande. Afrika vokser i rejse interesse hele tiden. Afrika som kontinent er hot lige nu på flere måder, så udviklingen af nye safari koncepter, lodges osv. er i top gear. Bliv lidt klogere på “safari” her. Det komme godt tilbage, når du booker din safari rejse.
Safari betyder “lang rejse” på swahili. I dag kan safari entusiaster nå nærmest hvilket som helst safari reservat eller område  helt ude i “the bush”af ​​det afrikanske kontinent inden for 24 timer fra hvilken som helst lufthavn. Det er stadig en lang rejse, men ikke som i gamle dage: Der kunne en ruteplan indeholde tog til  Sydspanien, skib til Afrika, tog, biler og småfly  til det udvalgte afrikanske land og så endelig en lang tur til fods med bærere og guides til slutmålet, hvor et blafrende telt blev slået op på den bare jord. Det tog ugevis. Ren Karen Blixen.

Afrikansk mad, smag på et nyt kontinent

Afrikansk mad. Bliv klogere på det afrikanske køkken

Uendelige sletter i Serengeti i Tanzania eller skjulte Okavango i Botswana?

Safari rejsemål i Afrika dækker et halvt kontinent eller mere, hvor skal man starte? Bør det være de uendelige sletter i Serengeti i Tanzania eller de skjulte steder i Okavango i Botswana? Foretrækker du at sidde og nyde udsigten i sikker afstand til gnuerne med et glas kold hvidvin  på den lækre terrasse med udsigt over åben savanne og en knaldrød solnedgang? Eller er du måske den mere aktive og eventyrlystne type, der drømmer om at padle foran forhåbentlig dovne krokodiller på 6 meter eller posere et par meter fra en stor hanløve, der ikke har spist i fem dage? Er du til jagt med våben og går gerne 20 km om dagen for at knalde en gnu eller du er på jagt med cameraet. Er du til luksus eller ren adventure? Safari er ikke billig, så det er klogt at planlægge lidt, men også at drømme lidt og så tage en god beslutning.

Safari i Uganda, Mountain gorilla

Sådan træffer du dit valg af safari rejsemål i Afrika

Dit valg af safari rejser afhænger hovedsagelig af dyrelivet. Hvad vil du gerne se? Hvor findes de dyr så?  For de fleste førstegangs safari rejsende er The Big Five øverst på ønskelisten – for de uindviede: dvs. løver, leoparder, bøfler, elefanter og næsehorn,  fordi de engang blev betragtet som de farligste og sværeste modstandere for jægeren. Mange af safari parkerne kan prale med alle 5 eller de fleste af dem, men nogle tilbyder bedre odds end andre. Der er også giraffer, zebraer og flodheste for ikke at nævne fascinerende mindre dyr, lige fra kamæleoner, fugle til makro biller. Alt er anderledes, større og fascinerende.
Den gode nyhed er, at du i det mindste, når det gælder autentisk afrikansk dyreliv næsten ikke kan gå galt. Det er et spørgsmål om valg og pengepung.  Selvom hver destination både har sine styrker, når det kommer til dyrelivet,  (det er f.eks.  ikke klogt at kigge efter en springbuk i f.eks. Serengeti eller geparder i Luangwa), er rigdommen og variationen i næsten hver enkelt af naturparkerne utrolige og landskabet og den afrikanske scene “out of this world”.

Safari i Afrika: en hun leopard venter på et muligt bytte i Pom-Pom Island private game reserve, Okavango delta.

Safari i Afrika: en hun leopard venter på et muligt bytte i Pom-Pom Island private game reserve, Okavango delta.

Guide til safari rejsemål i Afrika, der passer dig bedst

Her kan du finde en lang række af Afrikas bedste Safari parker. Og det er ikke en “park” som vi kender dem. Det er kæmpe områder af et land, lagt ud til de vilde dyrs beskyttelse.

Safari rejse optioner for første gangs  safariture:

Safari rejser, der er velegnet til dem, der rejser 2-4 gang:

Safari rejser til den erfarne safari globetrotter. Og det definerer du selv, om du er:

 

Grootberg Canyon in Northern Namibia taken in January 2018

Safari rejsemål i Afrika. Grootberg Canyon i det nordlige Namibien Namibia, luksus safari rejse i Afrika

Ofte stillede spørgsmål om Safari, FAQ

De fleste har en masse spørgsmål til deres drøm om at tage på safari, som vi prøver at besvare her:

Hvornår er den bedste tid på året for en safari?

Hvis du prioriterer at se big game, så er afslutningen af den tørre sæson det bedste tidspunkt.  Dyrelivet kommer til vandhullerne, og den sparsomme vegetation forbedrer synligheden. Når regnen falder, bliver bushen grøn af tætte blade, dyrebesætningerne spreder sig, og nogle steder bliver de utilgængelige.
Men regntiden bringer også nye pattedyr, et rigere fugleliv, en smuk himmel og færre turister. Regnen i det sydlige Afrika varer fra november-marts; i Østafrika er mønsteret mere komplekst.

Safari i Sydafrika, Krüger Savanna sunset

Hvordan finder jeg en billig safari?

Det bedste råd er at kombinere de ikke så berømte safariparker med mellemsæsoner, og så dukker der en safari op i prisklassen 10.000 kr  til 20.000 kr. En safari kan også sagtens koster over 30.000 kr per person, så det er værd at lede lidt.

Her er en prisindikation på safari rejser

Her er nogle danske safarirejse leverandører, der er værd at kigge nærmere på. Alle anslåede priser i 2020 er per person og kan rumme forskellige ydelser.

Afrika Safari

Et veletableret bureau med 100% focus på safaripakker, dvs. du har en one stop rejseleverandør, der leverer alt fra fly til oplevelserne, når du når frem til en af deres 7 safari rejsemål i Afrika. Priser fra ca. 15.000 kr.

Albatros Safari

Albatros har lavet safarirejser siden 1986 og har i dag ikke mindre end 26 safari rejsemål, hvilket er imponerende. Regn med priser fra små 13.000 kr og op. Kenya er nok stadig det største rejsemål og der man startede.

Blixen Tours

Med det navn skal man sælge safarirejser.  Det gør man så også til mindst 4 afrikanske lande og flere rejsemål i hvert land, også rejser med kombinationer af lande. Vi er i den øvre ende af rejseskalaen med topdestinationer og all taken care of. Regn med fra 30.000 kr og op.

Discovery Travel

Discovery Tours har arrangeret rejser i Afrika i 25 år og idag til ikke mindre end 6 lande. Denne Afrika expert leverer rejser i mellem priskategorien, ofte med alt inkluderet, f.eks Sydafrika og the big 5 for ca. 17.000 kr.

Nyhavn Rejser

Kipling Rejser

Sidebyside safaris

Store verden

Tanzania Tours

Men se denne løbende opdaterede pris sammenligning på safarirejser

Hvilke lokale safari rejsefaktorer skal jeg kende?

Her er et par eksempler: Luangwa Valley, nogle lodges tilbyder en billigere “smaragdssæson” safari under regntiden; Kalahari vilde dyr ses faktisk bedst lige efter regnvejr; Kruger parken i Sydafrika har snarere en regel,  at der ikke er noget dårligt tidspunkt at besøge parken. Så læs under hver safari destination, og match jeres ønsker til at se hvilke dyr med priser og safarilande og reservater.

Hvad skal jeg have med mig på safari rejser af tøj og rejsegear?

Let, åndbart tøj med ærmer og bukser (for at beskytte mod insekter efter mørke) fungerer, samt sneakers, en hat og noget varmt behageligt tøj om aftenen. Hvis du elsker at vandre, er neutrale farver vigtige – dyr ser alt, hvad der er hvidt eller farvet.
Kamera eller ej, du har brug for en kikkert: Udsigten kan være fjerntliggende, og det utrolige dyreliv i Afrika vil snart gøre ikke-observatører til ivrige dyreobservatører. Bær også en fakkel for at bevæge dig rundt i lejren om natten, som falder hurtigt og tidligt og observer dyrelivet efter mørke; Husk ekstra batterier “til det hele”, fordi det ofte er umuligt at oplade de fleste steder.

Hvad med helbreddet på en safari – især malaria?

Alle, der rejser til Afrika på safari rejser syd for Sahara, bør tage de sædvanlige sundhedsforholdsregler. Malaria fortjener dog særlig omtale. Tal med din læge om den bedste profylakse til dig og din planlagte safari-destination – og glem ikke at tage medicinen, sørg for at afslutte medicinen på rejsen hjem. Dæk også din krop og brug et insektmiddel efter  mørkets frembrud. Insekter sover ikke ret meget.

Risikoen varierer afhængigt af sted og sæson. I nogle områder, såsom Namibias Damaraland (for tørt til moskito) og Malawis Nyika-plateau (for højt), er malaria sjælden – men du vil sandsynligvis rejse gennem et malaria-ramt område for at komme dertil. Sydafrika tilbyder den eneste garanterede safari uden malaria, især i det østlige og det nordlige Kap.

Er savanne dyrene farlige for dig?

Som deltager i safari rejser, er farerne ubetydelige, så længe du gør, som det bliver fortalt dig. Hvis du er i et køretøj, vil de fleste dyr ignorere dig: du kan sidde i en åben jeep et par meter fra en løveflok, og de registrerer næppe din tilstedeværelse (selvom du dog stadig ønsker at give elefanter meget plads) . Til fods vil din guide undgå risikable situationer, og i virkeligheden vil de fleste dyr undgå dig. I en kano forklares protokollen med flodheste.
Foder eller opmuntr aldrig noget vildt dyr: det farligste er sandsynligvis dem, der lever i overfyldte lejre, såsom bavianer, der har mistet deres frygt for mennesker. Og det er bedre at antage, at alle søer og floder mv indeholder krokodiller. Bare for at være sikker.

Vil jeg sidde i en safari Landrover hele dagen?

For en udendørs aktivitet kan safari være overraskende stillesiddende. Og med den mængde lækre mad, du sandsynligvis vil indtage, især i en lodge, kan de mere aktive safarigæster blive frustreret over manglen på motion. Selvkørende turister skal have lov til at holde rimelige pauser (ikke for korte) og bruge tid på at strække benene i lejre og picnic steder. Overvej safari rejsepakker, der tilbyder udflugter til fods – eller prøv en komplet safari til fods, hvor du vil tilbringe det meste af din tid i bevægelse. Kano, ridning og mountainbiking er andre aktiviteter, der er til at finde. Sikre områder, såsom Nyika Plateau i Malawi, har en tendens til at tilbyde mere “til fods opdagelse af dyrene”. Prøv Victoria Falls eller Namibia for eventyrsport i Afrika.

Hvor er de bedste safariguider, og hvordan finder du dem?

En god guide kan gøre dine safari rejser til en livsændrende oplevelse. De zambiske guider, især i Luangwa og Lower Zambezi, har et fremragende ry, frugten af ​​et strengt træningssystem af guiderne. Tilsvarende høje standarder er forbundet med det nordlige Botswana, Namibia og Tanzania.
Samlet set kan de bedste guider findes i områder med private lodges, hvor de bor på stedet, og deres viden om terræn og dyreliv er uden sidestykke. Guider på safari budgetpakker kan være gode og hjælpsomme, men de fleste gange har ikke det samme niveau af viden og ekspertise. Kun elite guider skal du have tillid til kan håndtere  safari til fods, og disse top guider inkluderer dem, der findes i  Krugerparken og Imfolozi.

Har jeg virkelig brug for en guide til min safari ferie?

Guider, på trods af deres viden og ekspertise, er ikke uundværlige. Der er meget at vinde ved at gøre ting på din egen måde. Du kan muligvis ikke finde så mange vilde dyr, men glæden er måske større, når det sker. Du kan også følge din egen dagsorden uden at gå på kompromis med en rejsegruppe. Nogle foretrækker trygheden og selskabet i grupperejser, andre synes det trækker autencitet og eventyr ud af safarirejsen. Each to his oh her own.
Parker med god infrastruktur, såsom Kruger, Etosha og Hwange, gør livet lettere for gør-det-dit-selv: du kan følge  et detaljeret kort, se på observationskort og udveksle nyheder med andre besøgende. At gøre, hvad du vil i naturen i Okavango eller Serengeti, for eksempel, er kun for seriøst udstyrede og erfarne safarijægere og -besøgende.

Hvordan vælger jeg en god rejsearrangør?

Shop – ikke kun efter prisen. De bedste operatører bør tilbyde en rådgiver, der kender destinationen og kan besvare dine spørgsmål baseret på personlig viden og erfaring. De skal ærligt understrege fordele og ulemper ved ikke at gå ud, klart angive “ekstramateriale” (parkafgifter, aktiviteter osv.) Og forklare, hvor meget tid du bruger på hvert sted, ikke bare på vej. Pas på “garantier” i dyrelivet: for fred i sindet skal din britiske være medlem af ABTA eller AITO og beskyttet af ATOL. (Gælder dog især engelsktalende lande)

Hvordan kan jeg deltage ansvarligt på safari rejser?

En god turoperatør vil klart skitsere sin turismepolitik i deres brochure eller websted. Lær om retningslinjer for dyrevelfærd og bevarelse. Spørg om, hvor bæredygtige deres ressourcer er i forhold itl miljøetm inklusive CO2.

Til sidst, hvad er din rolle på safari rejser?

Din egen adfærd gør forskellen, uanset om du er på en pakkerejse eller uafhængigt rejsende. Foder eller genér aldrig vilde dyr. Overhold hastighedsgrænser, og bær affaldet ud, når du camping i fjerntliggende områder. Lær mere om lokalsamfundet – og hvis der er et projekt, du kan bidrage til, kunne du godt overveje det. Små bidrag kan gøre en stor forskel. Helt op til dig. Safari rejser er en øjenåbner på så mange måder.

Afrika med Traveltalk

De enkelte rejselande i Afrika

Klik og læs om de rejsemål i Afrika, der interesser mest.

Golf ferie i Afrika

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler