Ngorongoro i Tanzania byder på det vilde liv

Scroll

Ngorongoro i Tanzania

Ngorongoro er det vildeste sted på flere niveauer. Den ultimative safaritur? Vulkankrateret Ngorongoro i det nordøstlige Tanzania er blevet en af de helt store attraktioner for safari rejsende og er for mange blevet et af de steder, som bare skal opleves. På en safari i Ngorongoro er man så godt som sikker på at spotte vilde dyr, og der er mulighed for at komme helt tæt på nogle af naturens mest berømte og berygtede kæmper.

Turen til Ngorongoro fungerer som kirsebærret på toppen af den kage, der består af tre dages safari i områdes parker. Safari i Lake Manyara og Tarangire sælges ofte som en del af pakken med turen til Ngorongoro, og selvom alle safarier er fede oplevelser, virker de mere som et udmærket måltid, før man giver sig i kast med den udsøgte dessert.

Fra Arusha til Ngorongoro, eventyret er på vej

Turen starter fra den nærliggende by Arusha, hvor der både er lufthavn, hoteller og restauranter, så man kan få sig et par dage til at hvile efter sin rejse, før man kaster sig ud i safarier. Byen er kendt for sin fantastiske udsigt til Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro. Og selvom byen er ganske charmerende er det sjældent for dennes skyld, at turister lægger vejen forbi. Med sin beliggenhed i nærheden af både Serengeti, Masai Mara og Ngorongoro er byen uden chance for at fastholde turister, når naboerne tilbyder så fantastiske oplevelser, som tilfældet er. Typisk bor man i lodges i området omkring safariparkerne, så køreturene ikke er så lange.

African Lions in the Ngorongoro Crater in Tanzania

Er du klar til at kravle ned i Ngorongorokrateret?

Ngorongorokrateret ligger i Ngorongoro Conservation Area og fylder sølle 265 kvadratkilometer – det rene ingenting i forhold til de 14.750 kvadratkilometer som udgør Serengeti nationalpark. Af samme grund er man så godt som sikker på at se en masse vilde dyr, når man kører rundt i krateret.
Selve safarien starter om morgenen, når man kører afsted mod safariparken og langsomt bevæger sig mod kraterets kant, for at blive mødt med udsigtsposter, der afslører den storslåede udsigt over krateret. Hele området kan overskues herfra, og flere steder kan man se de bittesmå biler, der holder stille langt væk, fordi de har spottet en gruppe spændende dyr.
Når man har kravlet de 600 meter op over kanten og ned igen, for at ende på bunden af krateret bliver man hurtigt belønnet. En stor del af området har ingen træer og gør det derfor nemt at spotte dyrene. Vi var hurtige til at spotte en lille flok løver, der lurede på nogle græssende zebraer. Dovenskaben og den varme sol var dog til zebraernes fordel, og de slap allernådigst for at blive frokost. Løverne valgte i stedet at søge ind i den skygge, vores safaribiler kastede, hvilket gav os mulighed for rigtigt at studere de fantastiske dyr.

Ngorongoro krateret rummer en overflod af vilde dyr på et overskueligt areal i Tanzania

Ngorongoro krateret rummer en overflod af vilde dyr på et overskueligt areal i Tanzania

Vi så the Big Five: elefant, løve, leopard, bøffel og sorte næsehorn

I det hele taget skal man være uheldig for ikke at se en masse af de dyr, der lever i Ngorongoro. Det lille område og den rige jord skaber perfekte rammer for en safari, og dyrene lever tæt sammen. Man kan forvente at se en masse zebraer, gnuer og gazeller, men de klassiske ’big five’ findes også i krateret. Både elefanten, løven, leoparden, bøflen og det sorte næsehorn lever her, og udover dem er der blandt andet flodheste, flamingoer og vortesvin.

Ingen giraffer her! Hvorfor ikke?

Den opmærksomme safarigænger vil på turen i krateret hurtigt bemærke fraværet af giraffer. De majestætiske dyr bliver på ydersiden af krateret, simpelthen fordi deres ben er for lange til at kunne klatre nedad de stejle kratervægge. Heldigvis går man ikke helt glip af dem, hvis man også tager til Lake Manyara og Tarangire, så der er ingen grund til bekymring, hvis giraffen er et must see.

Lonely African elephant in the Ngorongoro Crater in the background of mountains and green grass. Ngorongoro Conservation Area.

Velkommen til Maasaiernes verden

Alt afhænger selvfølgelig af øjnene, der ser, men Ngorongoro må for de fleste være én af de allerbedste safariparker. Det er svært at tage skuffet derfra, fordi densiteten af dyr er så utrolig stor og forholdene for at spotte dem er helt i top. Man befinder sig i smuk natur, og kanten på krateret er en flot baggrund, når man drøner rundt i bunden af skålen. Her kan man også få et kulturelt indblik i Maasaiernes verden. Det unikke folk lever i og omkring krateret, og der er mulighed for at besøge deres landsbyer og deltage i deres
særlige ritualer. Alt dette er velplaceret i nærheden af førnævnte Arusha, hvilket gør Ngorongoro til et oplagt sted at besøge.

Mere rejseinspiration fra Tanzania

Tanzania er også Zanzibar med blændende hvide strande og bruset fra det store hav. Måske både safari og beach resport på samme rejse ?

Tanzania er på alle måder et eventyr rejsemål. Vi kommer tilbage snart.

Zanzibar, magisk ø i Tanzania

Andre afrikanske rejseeventyr venter

Her er linket til Afrika på traveltalk med lande som Sydafrika, og Tanzania, fra golfferie til safari

Læs mere om storslåede Afrika fra nord til syd

Læs om en ret ukendt del af Afrika, Nilen i Uganda som er helt unik. På adventure i Uganda! Bungy jumping i Nilen og  så i Uganda ? Læs den utrolige historie

Bungy jumping i Nilen og så i Uganda, vildt nok?

Afrika som rejsemål og flere safarioplevelser

Opdag det nye og gamle Afrika

Og listen er meget længere.

Den store safaritur i Afrika

Safarirejser er yderst populære. Traveltalk har derfor lavet en større gennemgang af lande og destinationer for safarirejser og udvalgt dem efter kriterier som “førstegangs safarirejsende”, “har været på safari før”, og forslag til jer, der er “meget velberejste på safari”.

Intro til Afrikas bedste safariture

Safari optioner for første gangs rejsende på safari:

Safari, der er velegnet til dem, der søger flere safari-eventyr:

Safari til den erfarne og eventyrlystne safari eventyrer:

Angola åbner den enorme Kissama safaripark for gæster

Find din leverandør til din næste afrika rejse her

 

Book din rejse her

Populære rejsemål