Safari i Kenya fra Masai Mara til Laikipia

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Temarejser Icon
Rejsetype

Safari i Kenya

Safari i Kenya har alle stiftet bekendtskab med, der har set natur i Afrika på TV. Her ser du ofte Kenya´s utrolige dyreliv, men at være der på stedet er altså noget helt andet. Find den helt rigtige safarioplevelse herunder, og bliv din egen Karen Blixen eller Hemingway!

An elephant family walking in front of Mt. Kilimanjaro

An elephant family walking in front of Mt. Kilimanjaro

Masai Mara, Kenya

Forestil dig en safari destination og chancen for, at det er i Kenya er stor, fordi mange tv-dokumentarer har gjort Kenyas savanner  til et pænt travlt rejsemål.
Masai Mara er en nordlig udvidelse af Serengeti i Tanzania, og de enorme flokke af gnuer og andre græsspisende dyr som hjorte og gazeller, der kommer fra juli til oktober, dominerer parkens økologi. Dette betagende skue er en magnet for sultne rovdyr; Der er ikke noget bedre sted at opdrage de små løveunger og geparder på rekordtid, hjulpet af det åbne terræn og lethed af katte omkring køretøjer. Her kan de lære at fange deres første byttedyr. Andre dyr du vil se inkluderer elefant, giraf og det sjældne sort næsehorn.

Masaikrigere i Kenya, de berømte hop

Masaikrigere i Kenya, de berømte hop

Læs mere om Masai Mara.

For en mere eksklusiv oplevelse, skal du tage til safari reservaterne mod vest i Kenya:

Safari rejser til Laikipia Plateau, Kenya

Laikipia-plateauet ligger på den sydlige kant af Kenyas nordlige grænse og tilbyder en spektakulær udsigt over snedækkede Mount Kenya mod syd. Mount Kenya er det højeste bjerg i Kenya, og det næst højeste i Afrika, kun Kilimanjaro er højere. De højeste toppe er Batian, Nelion og Lenana. Mount Kenya massivet ligger i det centrale Kenya, lige syd for ækvator og ca. 140 km nordøst for hovedstaden Nairobi. Med dyreliv, der ligner naboområderne Meru, Samburu og Buffalo Springs, inkluderer det et dusin privat reservatater, herunder Lewa Wildlife Conservancy, som har slået sig sammen i et enormt bevaringsinitiativ. Dette beskytter en af ​​Kenyas sundeste dyrebestande med elefanter, bøfler og alle betydelige rovdyr samt giraffer, Greys zebra og mere end halvdelen af ​​landets sorte næsehorn.

Mount Kilimanjaro and clouds line at sunset, view from savanna landscape in Amboseli, Kenya, Africa

Mount Kilimanjaro and clouds line at sunset, view from savanna landscape in Amboseli, Kenya, Africa

Laikipia tilbyder et eksklusivt alternativ for safari i Kenya til Masai Mara; lodgene – nogle meget fantasifulde – frister gæsterne med alt fra kamelridning  til fiskeri. Det er blevet et banebrydende område for økoturisme, med mange initiativer, der begunstiger lokalsamfundet. Stor højde betyder, at betydelige områder er fri for malaria og generelt køligere end Mara.

Hvornår man skal rejse: Hele året rundt; nogle hytter lukker under “lange regn” (november-marts)

Hvornår du skal rejse på Safari i Kenya

Køligere og mere tilgængeligt i den tørre sæson, fra maj til oktober.

Safari rejsemål i Afrika, der passer dig bedst

Her kan du finde en lang række af Afrikas bedste Safari parker. Og det er ikke en “park” som vi kender dem. Det er kæmpe områder af et land, lagt ud til de vilde dyrs beskyttelse.

Læs først intro artiklen on hvordan du vælger den rigtige safarirejse.

Her kan du guides til safari rejseinspiration til bla. Kenya (denne) Serengeti i Tanzania, Kruger National Park i Sydafrika. Chobe National Park i Botswana, South Luangwa National Park i Zambia, Etosha National Park i Namibia, Okavango i Botswana og mange flere!

Rejser til hele Afrika, oversigt

Safari i Tanzania byder på det vilde liv

Safari i Sydafrika – de imponerende safariture

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler