Bungy jumping i Nilen og så i Uganda, vildt nok?

Når det ikke kan blive vildt nok – så prøv bungy jumping i Nilen, Jinja, Uganda

For at krone en veloverstået måned med safarier, storbyvandringer og ophold på landet i Uganda, skulle der skrues op for tempoet med bla. Bungy jump i Nilen. Selvfølgelig skulle adventurehovedstaden i Østafrika have lov til at afslutte en fantastisk rejse; selvfølgelig skulle jeg til Jinja!

Lake Victoria Uganda

Fra Kampala til bredden af Victoriasøen i Jinja, Uganda

Med sin beliggenhed 87 kilometer øst for hovedstaden Kampala, er Jinja et forholdsvist tilgængeligt sted. Placeret på bredden af Victoriasøen og omringet af smuk natur er det et oplagt sted at tage hen, når man har brug for en pause fra den hektiske hovedstad, eller ikke kan rumme endnu en safari.
Med ankomst i Jinja om formiddagen, havde vi et par timer før det var vores tur til at angribe Nilen fra vores røde gummibåd, bevæbnet med an åre hver. Og det var ikke uden sommerfugle i maven, at vi spankulerede i cirkler for at få tiden til at gå, inden vi skulle afsted mod Afrikas åre, selveste Nilen.

Riverrafting på svært niveau på Nilen? Oh Yes:

Og sommerfuglene var der med rette: før afgangen mod Nilen fik vi en intro til, hvad vi havde betalt for at komme ud i  riverrafting på niveau fem – ud af seks. Og som de fortalte os, så kan de ikke garantere at man overlever niveau seks, så det udbydes ikke. Det var altså en voldsom tur vi havde i vente.

”I kommer til at være under vandet i længere tid end I har lyst til – men lad være med at kæmpe imod. I skal nok komme op igen.”

En lille halv times køretur senere sad vi sammen i vores båd – fire uerfarne turister, og en lokal guide, der ganske betryggende, tager turen et par gange om dagen. Han gav os en længere fortælling om, hvordan man skal gøre når han siger det ene og det andet, og hvordan man skal forholde sig, når man falder i vandet.
– for det gør man. Og som det sidste inden han satte åren i vandet for at sejle afsted fortalte han os, at ”I kommer til at være under vandet i længere tid end I har lyst til – men lad være med at kæmpe imod. I skal nok komme op igen.”
Turen på vandet var meget skiftende, idet vi gik fra brusende og helt vilde rapids, til lange passager med helt stille vand, hvor vi flød afsted og tilmed kunne svømme en tur. Som de sagde, så var krokodillerne allerede fodret. Ellers også var der bare ingen i det område.
De gange vi faldt i vandet i de brusende rapids var det ganske som forventet; man blev revet rundt uden chance for at kæmpe imod den stærke strøm, og så handlede det ellers om at prøve at huske rådene om, hvordan man bedst klarede det.
Turen gik som river rafting går; ingen kom til skade, og alle formåede at nyde turen fuldstændigt. Man sover så godt efter sådan en tur.

Bungee jumping in Uganda 2

Bungee jumping in Uganda: No going back !

Jamen der må ske noget mere: Så hvorfor ikke lige tilføje Bungy Jump i Nilen ?

Dagen efter skulle Nilen igen agere vært for mit adrenalinkick. Denne gang stod den på bungy jump i Nilen udover floden, med mulighed for at blive dyppet – som jeg dog takkede nej til. Med sine 47 meter er platformen, du springer fra  lav i forhold til mange andre steder i verden, og er derfor en fin måde at tage sit første hop på.
Ikke desto mindre kræver det stadig at man er fast besluttet på at hoppe, når man går op – for 47 meter ser ud af meget når man står på toppen af dem.
Et utrolig hjælpsomt personale gjorde, at jeg følte mig i gode hænder, da jeg fik snøret rebet om mine ankler, og da jeg stod med tåspidserne ud over kanten af platformen, var jeg klar til at hoppe – eller så klar som man bliver.

bungee jumping for real in Uganda

Bungee jumping for real in Uganda

Den store tilfredsstillelse efter bungy jump i Nilen efter selvovervindelsen huskes forever

Efter frit fald i et par lange sekunder og et par minutter med hovedet nedad i de velkendte bounces i elastikken, var jeg igen på hjem efter det største adrenalinkick, jeg endnu har oplevet. Suget i maven og følelsen af at overvinde sig selv og alle sine instinkter, der beder en om at lade være med at hoppe, var det hele værd. Det er ikke billigt at bungeejumpe, men absolut en af de mindeværdige begivenheder på mine rejser. Både bungeejump og river rafting på Nilen kan varmt anbefales!

Nilen nær Jinja i Uganda

Nilen nær Jinja i Uganda

Fakta om Jinja
Jinja er en by i den sydlige del af Uganda, med et indbyggertal på cirka 106.000. Jinja (navnet henviser til Nilen) er hovedstad i et distrikt af samme navn, og ligger 87 kilometer fra hovedstaden Kampala, ved bredden af Victoriasøen.

Vil du have flere rejsetips om adventure rejser med høj puls ? 

Så kunne det være Paragliding i Nepal

Paragliding i ultrahøje Nepal

Er du til Adventure rejser ?

Se rejsetemaet Adventurerejser her, og pluk din næste oplevelse med et indbygget kick

Læs mere om Afrika som rejsemål introartikel

Opdag det nye og gamle Afrika

 

Den store safaritur

Safarirejser i Afrika er yderst populære. Traveltalk har derfor lavet en større gennemgang af lande og destinationer for safarirejser og udvalgt dem efter kriterier som “førstegangs safarirejsende”, “har været på safari før”, og forslag til jer, der er “meget velberejste på safari”.

Intro til Afrikas bedste safariture

Safari optioner for første gangs rejsende på safari:

Safari, der er velegnet til dem, der søger flere safari-eventyr:

Safari til den erfarne og eventyrlystne safari eventyrer:

Nyeste Rejseartikler