Safari i Zambia – big 5 hunting

Safari rejsemål i Zambia,  South Luangwa National Park

Den største park i Zambia betragtes generelt som en destination for den mest kræsne safari gæst, takket være parkens specialiserede guider og små, lækre resorts, der fremmer en komplet bush oplevelse. Ikke desto mindre er South Luangwa også et yndet sted for begyndere. Mod slutningen af ​​den tørre sæson er de vilde dyr koncentreret i stort antal omkring de opståede flodlaguner, og med undtagelse af næsehorn og gepard kan du let forvente at observere en lang række vilde dyr. Natvandringer kan spore store katte på udkig – der er ingen bedre park for leoparder – mens guidede vandreture giver et betagende glimt af jordoverfladen i bushen. Denne park er faktisk kendt som safarihuset til fods.

South Luangwa National Park in eastern Zambia, the southernmost of three national parks in the valley of the Luangwa River, is a world-renowned wildlife haven

South Luangwa National Park in eastern Zambia, the southernmost of three national parks in the valley of the Luangwa River, is a world-renowned wildlife haven

South Luangwa er en perfekt destination for den uafhængige rejsende – Der er meget bekvemme hytter pi South Luangwa. Du kan forvente en fremragende safari for dine penge med et enestående dyreliv, orden i safariudflugterne og gode indkvarterigsmuligheder.

 

Safari i afrika: Zambia, Mana, Black kite på fisketur

Safari i Afrika: Zambia, Mana, Black kite på fisketur

Mana Pools og Lower Zambezi National Park, Zimbabwe/Zambia

Safari i Zambia byde rogså på denne perle af en gigantisk safaripark mellem to lande. Zambezi-floden snor sig fra øst til Det Indiske Ocean over en enorm oversvømmet slette mellem imponerende naturlige mure. Når den tørre sæson nærmer sig, udfyldes mosaikken i øer, okser og flodterrasser i dalen med dyreliv: store flokke af elefanter og bøfler stiger ned fra bakkerne, mens løver og andre rovdyr går langs floden.
Dette panorama af billedbøger ligger over to lande: på siden af ​​Zambia (nord) danner det den nedre Zambezi Nationalpark; på Zimbabwe side er det en del af Mana Pools World Heritage Site.
Fraværende inkluderer næsehorn, wildebeest og giraff – men dette sted handler mere om kvalitet end kvantitet. Den maleriske baggrund opfordrer simpelthen til at sætte sig ned og fordybe sig i alt dette – hvilket ikke er en dårlig strategi, når dyrelivet strømmer efter vilje i flodbredden pavilloner.
Adgangen hertil er vanskelig, og vægten lægges på højere liggende reservatet, især på den zambiske side. Aktiviteterne inkluderer safari og bush-vandreture. Det er en af ​​de vigtigste  destinationer i Afrika: dyrelivet grænser op til kysterne, og flodheste skjuler sig  i vandet.
Vildmarkssporene i Mana Pools er for eventyrere. Og du er god for 20-30 km til fods per dag.

Link til Lower Zambezi Park

Hvornår man skal rejse til Zambia

Se de mange vilde dyr fra maj til oktober; ingen vejadgang til Mana  under regntiden (november-april), når mange zambiske lejre også lukker.

Se også intro til Zambia som rejseland her

North Luangwa vildt reservat, Zambia

Den spændende oplevelse på den ultimative safari i Zambia: mød ansigt til ansigt en løve til fods. Denne isolerede park har terræn, der ligner South Luangwa, men med en vildere fornemmelse og blot en brøkdel af antallet af besøgende.
De vilde dyr er mere sky og chancerne for, at observationerne er mindre pålidelige – måske på grund af arven fra krybskytteri fra fortiden, men også på grund af det vilde dyr, der ikke plejede at være sammen med mennesker.
Store flokke af buffalo tiltrækker en løveinteresse, mens hyener og leoparder er rigeligt til stede.
Kun tre små lejre opererer i parken, så du har masser af plads til dig selv. Adgang er generelt med fly, og aktiviteter er næsten udelukkende til fods. Guider på højt niveau følger dyrelivet og afslører hemmelighederne i dette uberørte miljø.

Hvornår man skal rejse: maj-november (lejre lukket i regntiden)

North Luangwa Vildreservat

Victoria Falls in Zambia and Zimbabwe taken in 2015

Liuwa Plain, Zambia

Denne isolerede savanne i Barotseland-distriktet i det vestlige Zambia var engang dyrejagtområdet for Litunga, konge af Lozi-folket. I dag er det en nationalpark, men så langt fra det sædvanlige safarikredsløb, at det kræver en seriøs ekspedition for at komme dertil. De få besøgende, der trækker hertil – ad vand og ad landevej – befinder sig alene på en enorm slette af græs med gnuer og andre græsædende dyr.
Wildebeest ankommer med regnen for at danne mere massive besætninger uden for Serengeti; Deres antal vokser mellem november og juni, og de går sammen med zebraer og andre græssende dyr.
Hyæner er de dominerende rovdyr med nogle vilde hunde og vandrende geparder og en lille bestand af løver. Men Liuwa er ikke et sted at se big game. Dens flora og fugle er lige så specielle som dets pattedyr, og endnu bedre tilbyder LIuwa det store eventyr i jomfruelig og ukendt natur.

Hvornår skal du rejse: maj / juni og november / december

Liuwa Plain vildreservat og nationalpark

 

Find de safari rejsemål i Afrika, der passer dig bedst

Her kan du finde en lang række af Afrikas bedste Safari parker. Og det er ikke en “park” som vi kender dem. Det er kæmpe områder af et land, lagt ud til de vilde dyrs beskyttelse. Læs først intro artiklen on hvordan du vælger den rigtige safarirejse.

Safari rejse optioner for første gangs rejsende på safari:

Safari rejser, der er velegnet til dem, der søger flere safari-eventyr:

Safari rejser til den erfarne safari rejsende:

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler