Togrejser er luksus og nostalgi på en gang

TravelTalk - Temarejser Icon
Rejsetype

Togrejser er den næsten glemte luksus rejseform

Togrejser kan noget, som andre rejseformer har svært ved at matche. Det kan være praktisk at rejse med fly, men der er ikke noget mere charmerende end en lang togrejse gennem smukke landskaber. Togture giver dig mulighed for at omfavne skønheden ved langsom rejse, og de er også en af de mest miljøvenlige måder at rejse på.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

På togrejser er rejsen i sig selv målet

På naturskønne togture er det hele rejsen, der betyder noget, ikke kun destinationen. Bare læn dig tilbage, slap af og nyd panoramaudsigten fra dit sæde. Fra spektakulære bjergruter i Europa og Nordamerika til eventyr på tværs af Afrikas og Australiens ørkensletter, kan du finde fantastiske togture over hele kloden. Det er ikke billigt, det er faktisk luksus. Men det er også en rejse for livet.

Her er Traveltalks udvalg af de bedste togrejser i verden. Det er afslappet luksus det er guf for øjnene og bedste kæreste/partur.

Best train rides. The Ghan train in Adelaide

Bedste togrejser. The Ghan train i Adelaide, Australien

Togrejsen fra nord til syd med The Ghan i Australien

The Ghan tilbyder en utrolig smuk og luksuriøs togtur på tværs af det australske kontinent. Med start i Adelaide i det sydlige Australien tager toget dig hele vejen til Darwin på landets nordkyst på to dage. Langs den 2.800 kilometer lange rejse vil du rejse over frugtbare sletter i syd, de ærefrygtindgydende ørkenlandskaber i Outback of Australia samt det frodige tropiske landskab i nord. Ombord på toget kan du nyde komfortabel indkvartering i privat sovekabine, spisning i verdensklasse og fremragende service.

The Ghan Chairmans-carriage-lounge

The Ghan Chairmans-carriage-lounge

Turen inkluderer også flere udflugter uden for toget, såsom en bådtur til First Gorge, en naturvandring gennem den storslåede Simpson Gap, en kamelrygstur og meget mere. I stedet for de inkluderede udflugter kan du også vælge at opgradere din oplevelse og tage på en uforglemmelig helikopterflyvning over den spektakulære røde ørken. Du sidder altså ikke bare og kigger, her sker noget!

The Ghan Platinum-Service-Cabin-65

The Ghan Platinum-Service-Cabin-65

The Trainrides med the Ghan i Australien

Rejser til Australien

Belmond, Royal Scotsman

Belmond, Royal Scotsman, det synes vi er god stil

Belmond Royal Scotsman, så er der afgang i Edingburgh

En rejse ombord på den glamourøse Belmond Royal Scotsman er en enestående oplevelse. Med elegante edvardiansk-inspirerede vogne med mahogniinteriør giver dette tog dig muligheden for at opleve de dramatiske landskaber i det skotske højland i den største luksus. Bare læn dig tilbage og nyd et glas Scotch, mens du glider forbi slotte, tågede bjerge og marker fulde af vilde blomster. Der er endda en spa ombord i en af vognene, hvor du kan forkæle dig selv med foryngrende behandlinger.

Forskellige ruter fra 3 til 8 dage er tilgængelige, og de starter og slutter alle i Edinburgh, Skotlands hovedstad. Nogle af de mest ikoniske seværdigheder, du vil se undervejs, omfatter Isle of Skye, Ben Nevis-bjerget og Glenfinnan Viaduct, som du måske genkender fra Harry Potter-filmene.

Gæster kan vælge mellem en bred vifte af udflugter uden for tog, som de kan integrere i deres rejser. Fra delfin spotting, whitewater rafting og luftballonflyvninger til whiskydestilleribesøg og madlavningskurser, er der muligheder for at appellere til alle interesser.

Belmond Royal Scotsman

Læs mere om Skotland

Palace on wheels restaurant

Palace on Wheels i Indien, en kongelig affære

The Palace on Wheels er det mest berømte og mest luksuriøse tog i Indien. Den går ud fra New Delhi og følger en omhyggeligt udformet rejseplan og krydser den fascinerende Rajasthan-stat, også kendt som Kongernes Land. Det overdådigt dekorerede tog tilbyder dig en kongelig oplevelse med topmoderne faciliteter, rummelige værelser og service i verdensklasse.

Hele 8 dage på første klasse

I løbet af den 8-dages rejse vil du besøge en række spændende destinationer, herunder den ikoniske Pink City of Jaipur, den blå by Jodhpur og Ranthambore National Park, som er hjemsted for tigre, krokodiller og andet eksotisk dyreliv. Togturen kulminerer med en tur til den betagende Taj Mahal, et UNESCO World Heritage Site og et af verdens 7 vidundere. Det er let at se, hvorfor en rejse ombord på Palace on Wheels betragtes som en af de bedste togture i verden.

Palace on wheels

Rocky Mountaineer Luxury train SilverLeaf

Rocky Mountaineer Luxury train SilverLeaf

Rocky Mountaineer tager dig gennem noget af den smukkeste natur i Canada

Rocky Mountaineer tilbyder flere fantastiske togruter i Canada, men den mest naturskønne af dem er uden tvivl den mellem Vancouver og Banff. Det er en 2-dages rejse med en overnatning i byen Kamloops ved søen. Denne togtur tager dig gennem det spektakulære landskab i British Columbia og byder på en utrolig udsigt over de canadiske klippebjerge.

Du vil opleve dramatiske ændringer i landskabet, når du rejser hen over frodige grønne marker, flodkløfter, klippefyldte søbredder og bjergpas. Hvis du er heldig, kan du endda se rigtigt dyreliv såsom grizzly bjørne, sorte bjørne, elge eller bighorn-får undervejs.

Rocky Mountaineer train, unbeatable view

Rocky Mountaineer train, unbeatable view

Rocky Mountaineers luksuriøse vogne har enorme glaskuppelvinduer, så du kan nyde panoramaudsigten over omgivelserne. Med lænestole, upåklagelig service og lækre måltider, der bliver leveret lige til din plads, er det en virkelig luksuriøs oplevelse at rejse ombord på Rocky Mountaineer.

Rocky Mountaineer Train rides

Glacier Express, St. Moritz to Davos and Zermatt, Switzerland

Glacier Express, St. Moritz to Davos and Zermatt, Switzerland

Glacier Express for en eksklusiv og historisk togtur

Glacier Express i Schweiz tilbyder meget mere end blot transit mellem byerne Zermatt og St. Moritz, og regnes for en af de mest maleriske togture i verden. Det er også berømt for paradokset at være et af de langsomste ekspress tog i verden. I løbet af den 8-timers tur krydser toget hundredvis af broer og rejser gennem snesevis af tunneller, der er hugget ind i bjergene.

Togrejsen på Unescos verdensarvsliste starter i Chur og slutter i St. Moritz, begge i Schweiz

En rejse ombord på Glacier Express er absolut den mest afslappende måde at se de vidunderlige landskaber i Schweiz. Togturen byder på en forbløffende udsigt over de schweiziske alper, som du kan nyde gennem panoramavinduer fra din stol. Med alpine enge, klippefyldte kløfter, sneklædte tinder og charmerende landsbyer er landskabet undervejs en absolut fryd for øjet. For at gøre oplevelsen endnu bedre, serveres der også frisklavede traditionelle måltider og regionale vine ombord.

The Glacier Express, Schwitzerland

Rovos Rail, er dette den mest luksuriøse togtur i verden?

Rovos Rail er et sydafrikansk jernbaneselskab, der er internationalt anerkendt for at have de mest luksuriøse tog i verden. Virksomheden tilbyder ni forskellige togrejser, der varer fra 2 til 15 dage og spænder over flere sydafrikanske lande, såsom Sydafrika, Namibia, Botswana, Tanzania og andre.

Den mest populære Rovos Rail-rute er den 3-dages tur fra Cape Town til Pretoria. Togturen tager dig gennem græsklædte højland, store ørkenlignende sletter, vidunderlige bjergkæder og maleriske vinområder. Turen inkluderer også adskillige udflugter uden for tog, såsom et besøg i en finurlig landsby fra victoriansk tid og til Diamond Mine Museum.

Det ekstravagante tog kan prale af autentisk bevarede vogne i 1920’er-stil, der afspejler kolonitidens elegance. Fra det øjeblik du træder ombord, vil du være omgivet af gammeldags charme og luksus. Med overdådigt dekoreret træbeklædt indretning, femstjernede faciliteter og fine dining tilbyder Rovos Rail en rejseoplevelse i verdensklasse.

Rovos Rail, South Africa

Bernina Express - The Bernina Express crosses the world-famous Landwasser Viaduct. Bernina Express - Il Bernina Express attraversa il celebre viadotto di Landwasser. Un viaggio dai ghiacciai alle palme. Copyright by Rhaetische Bahn By-line: swiss-image.ch/Peter Donatsch

Bernina Express, fra Tirano til Chur med ren skønhed og velvære på mange, mange hjul

Bernina Express strækker sig over to lande og forbinder den italienske by Tirano med byen Chur i de schweiziske alper. Bernina Express, der ofte betragtes som en af ​​de smukkeste togture i verden, krydser fantastiske alpine landskaber med udsigt over glinsende gletsjere, sneklædte bjergtoppe, søer og enge. Det er en behagelig 4-timers tur i moderne vogne med enorme panoramavinduer.

For størstedelen af ​​sin rejse kører toget langs Rhaetian Railway, som er blevet erklæret som et UNESCOs verdensarvssted, da det repræsenterer en enestående arkitektonisk og ingeniørmæssig præstation. Den klatrer op til 2.253 meter over havets overflade og er den højeste jernbane over Alperne. I løbet af den 4-timers tur ombord på Bernina Express krydser du 55 tunneller og 196 broer, inklusive en imponerende spiralviadukt. Undervejs kan du stoppe ved Ospizio Bernina for at udforske det idylliske alpelandskab eller besøge den charmerende bjerglandsby Poschiavo.

The Bernina Express

Palace on wheels restaurant

Kyushu Seven Stars, 4 dages togeventyr i Japan

Kyushu Seven Stars er det allerførste luksustog i Japan. Toget viser skønheden på Kyushu Island og kører i et roligt tempo langs naturskønne kystruter og spektakulære grønne landskaber. Denne rejse tager dig langt fra de typiske “turiststier” og giver dig mulighed for at opleve den mere autentiske side af Japan.

I løbet af 4 dage kører toget rundt om Kyushu-øen og gør holdt ved regionens vigtigste attraktioner undervejs. Gæsterne tilbydes forskellige udflugter uden for tog, såsom at besøge helligdomme, feriesteder med varme kilder, frodige haver og arkitektoniske seværdigheder. Du vil også have chancen for at mingle med de lokale, der byder gæsterne varmt velkommen ved hvert stop.

Ombord på toget vil du opdage et elegant og rummeligt interiør, der kombinerer moderne designelementer med traditionelle japanske funktioner. Alle de indviklede trædekorationer, såvel som det udsøgte porcelæn ombord, er blevet skabt af lokale håndværkere.

Golden Eagle Siberian Express

 

Kyushu Seven Stars, stjerne luksus i Japan

Kyushu Seven Stars er det allerførste luksus tog i Japan. Kyushu viser skønheden på Kyushu Island og kører i et roligt tempo langs naturskønne kystruter og spektakulære grønne landskaber. Denne rejse tager dig langt fra de typiske turiststier og giver dig mulighed for at opleve den mere autentiske side af Japan.

Rejser til Japan, du aldrig glemmer

I løbet af 4 dage kører toget rundt om Kyushu-øen og gør holdt ved regionens vigtigste attraktioner undervejs. Gæsterne tilbydes forskellige udflugter uden for tog, såsom at besøge helligdomme, feriesteder med varme kilder, frodige haver og arkitektoniske seværdigheder. Du vil også have chancen for at mingle med de lokale, der byder gæsterne varmt velkommen ved hvert stop.

Ombord på toget vil du opdage et elegant og rummeligt interiør, der kombinerer moderne designelementer med traditionelle japanske funktioner. Alle de indviklede trædekorationer, såvel som det udsøgte porcelæn ombord, er blevet skabt af lokale håndværkere.

Golden Eagle Trans-Siberian Express

Belmond Hiram Bingham, hvis du hellere vil se Peru med tog end til fods?

Belmond Hiram Bingham-toget leverer en luksuriøs måde at se det verdensberømte Inka minde Machu Picchu i Peru. Opkaldt efter den amerikanske opdagelsesrejsende, der angiveligt har opdaget ruinerne af Machu Picchu, tager toget dig med på en 3,5-timers rejse gennem nogle af de smukkeste landskaber i Peru. Togturen starter i den historiske by Cusco og rejser gennem Inkaernes Hellige Dal, før den når Machu Picchu. Passerer gennem Andesbjergene, det er en rute i høj højde med en flot udsigt over grønne dale, landbrugsterrasser og tårnhøje tinder.

Machu Picchu i Peru, det helt store eventyr begynder her

At rejse ombord på det fortryllende tog i 1920’er-stil føles som at tage en rejse tilbage i tiden. Med elegante antikke møbler, træoverflader og messingdetaljer er selve toget et kunstværk. Under turen bliver gæsterne forkælet med gourmetfrokost ombord, livemusikshows og traditionelle peruvianske danseforestillinger.

Belmond Hiram Bingham

Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad, nu er det en kulturarvs oplevelse

Beliggende i den amerikanske delstat Colorado, er Durango og Silverton Railroad kendt som en af verdens bedst bevarede kulturarvsjernbaner. Det blev bygget i 1882 og har været i drift lige siden. På denne rejse har du chancen for at rejse ad den samme rute, som blev brugt af minearbejdere, bosættere og cowboys for et århundrede siden. Jernbanen blev oprindeligt bygget til at transportere guld- og sølvmalm udvundet fra San Juan-bjergene, men bruges nu kun til turisme.

Durango og Silverton Railroad tiltrækker hundredtusindvis af turister hvert år og betragtes ofte som en af de smukkeste togture i USA og i verden. Langs sin 72 km lange rute klatrer toget 850 meter og tilbyder enestående udsigt over rolige bjerge, tætte skove, dybe kløfter og brusende floder.

Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad

Bergen Railway, fra Oslo til Bergen denne gang ikke med skib

Bergensbanen i Norge forbinder landets hovedstad Oslo med den smukke by Bergen. Det er den højeste jernbane i Nordeuropa og når 1.222 meter over havets overflade. Adskillige magasiner og aviser over hele kloden har kåret Bergen Railway som en af de bedste togture i verden.

Den 7-timers tur giver dig mulighed for at nyde den ekstraordinære udsigt over Norges natur fra dit panorama vindue. Efter at have forladt Oslos bylandskab, tager rejsen dig over et enormt bjergplateau, forbi betagende fjorde og dale dækket af skove. Hvis heldet er på din side, kan du endda se nogle vilde dyr som ræve, elge eller rensdyr fra togvinduet.

Bergen Railway

TranzAlpine, New Zealand

New Zealand er hjemsted for nogle af de mest fantastiske landskaber på planeten, og TranzAlpine-toget giver rejsende mulighed for at nyde dette landskab på en behagelig måde. På knap fem timer krydser toget New Zealands sydø og tager dig fra Christchurch på østkysten til Greymouth på vestkysten.

TranzAlpine starter sin rejse ved at bevæge sig hen over store frugtbare sletter, før de kommer til de storslåede sydlige alper i New Zealand. Undervejs kan du nyde panoramaudsigt over alpine floder, dramatiske kløfter og sneklædte tinder. Det er en spændende rute med flere høje viadukter og tunneller hugget gennem bjergene. Mod slutningen af rejsen ændrer naturen sig markant, når du ankommer til den frodige regnskovsdækkede vestkyst.

TranzAlpine

Er Interrail kun for de unge?

Sommerferie i Østrig med tog

På sommerferie i Østrig med tog

Mere rejseinspiration fra Traveltalk

Adventure Travel; Machu Picchu i Peru

Machu Picchu i Peru, det helt store eventyr begynder her

Luxury Travel

Luksusrejser i hele verden – fordi du fortjener det

Designer hoteller i hele verden

Utrolige designer hoteller i hele verden

Nyeste Rejseartikler