Skotland, den nordligste del af Storbritanien – en appetizer

Skotland fylder 1/3 af Storbritannien på smukkeste vis

Her er lidt rejseinfo til Skotland som rejseland, der nemt kan være på din mobil, og derfor ikke tæller ekstra i bagagen, men forhåbentlig vejer lidt på selve rejsen og lysten til at rejse til Skotland.

Skotland optager den nordlige tredjedel af øen Storbritannien og dens fastland deler grænse med England mod syd. Landet er 80.239,47 km2 i areal, har næsten 800 små øer i fire hovedgrupper: Shetlandsøerne, Orkney, og Hebriderne, opdelt i de Indre Hebrider og Ydre Hebrider. Læs også om denne fantastiske del af landet.

De 500 indre og Ydre Hebrider nordvest for Skotland

Befolkningen i Skotland anslås at være 5.327.700. St Andrew er skytshelgen, og hans festdag fejres den 30. november, en helligdag i Skotland.

Det højeste bjerg er Ben Nevis (1.344 meter). Det er også det højeste bjerg i Storbritannien.
Den længste flod er Tay/Tummel (188 km), og den største sø (kendt som en “loch” i på skottisk) er Loch Lomond (71 km2).

Loch-Ness-Skotland

Loch Ness er 227 meter dyb, så ethvert monster kan gemme sig her, også Nessie

Loch Ness  – berømt for sit påståede monster kaldet Nessie – er 56,4 km2 i areal og på det dybeste sted er den 227 meter dyb – dybt nok til at være et behagelig hjem for ethvert monster.

Unst på Shetlandsøerne er den nordligste befolkede ø blandt de britiske øer. Den er 120 km2 i areal, med en befolkning på 632. Muckle Flugga-fyrtårnet ved den nordligste del af Unst ligger kun 300 km fra Vestnorge.

Ben Nevis højeste bjerg i Skotland

Ben Nevis højeste bjerg i Skotland

Skottterne kan være stolte over hele 40 udpegede National Scenic Areas (NSAere). De omfatter bjergområder såsom Skye Cuillins, Ben Nevis og Glencoe, og ø-landskaber i Hebriderne og nordlige øer samt blide og maleriske landskaber i Perthshire, Borders og i Dumfries og Galloway.

Skotland Balmoral

Dronningen og hendes familie tilbringer deres somre på Balmoral i Cairngorms Nationalpark i Aberdeenshire. Dronningen arvede Balmoral slot fra sin far kong George VI. Det er åbent for offentligheden fra april, til slutningen af juli.

Skotland rummer hele 149 andre sprog end engelsk

Engelsk er det vigtigste sprog, der tales her. Skottisk er hovedsagelig et talt sprog, med en række lokale varianter, hver med sit eget særpræg. Det gamle keltiske sprog gælisk tales stadig af nogle skotter. Takket være en mangfoldig og voksende befolkning, er Skotland også hjemsted for 150 forskellige andre sprog. Nogle tales kun af et par stykker, andre er det første sprog i hele samfund.

Besøg Skotland

Inverness og Loch Ness uhyret i Skotland

Læs mere om Skotland på Visit Scotland, de officielle hjemmeside.

Darting to Glasgow, Skotland for at joine 13.000 andre dart fans i en mega fest

Læs mere om England på www.traveltalk.dk?

https://www.traveltalk.dk/englands-madkultur/

Med damptog på Isle of Man

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler