Rejser til Japan, du aldrig glemmer

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Rejseguide til Japan. Seværdigheder fra Tokyo til Kyoto.

Estimated reading time: 11 minutes

Rejser til Japan har en ekstraordinær rejsedimension. Det er denne artikels opgave at finde et godt bud på, hvor rejser til Japan kan og bør gå hen.
Japan er et populært og yderst interessant land at besøge. Det er ikke en rejse, man lige hopper på normalt. Man forbereder sig lidt. Folk rejser hertil hvert år af mange grunde. På jagt efter bedste sushi, en tur med TGV-super tog til Kyoto fra Tokyo, fascinerende traditioner og excentrisk popkultur. Interesse for Østens mystik.

Japan tilbyder fantastiske måder at rejse på  til sine mange øer med fly, færger, busser og jernbaner. Infrastrukturen er i orden. Kultur og historie hører til de mest originale og interessante i verden. Så forskellige indtryk fra den vestlige kultur giver dig en god indsigt i andre måder at tænke og leve på. Den udsøgte æstetik overalt, den utrolige perfektionisme, den langt mere sociale samværsform på godt og ondt. En natur, der er exceptionel. Det højteknologiske niveau. Derfor er  vi fascineret af Japan.

Tokyo-Japan-Asakusa-Temple-at-sunset

Tokyo-Japan-Asakusa-Templet i smuk solnedgang

Du kunne tage et kig på Ainu-kulturen i de snekoldte nordlige øer i Hokkaido og de gamle steder i Kyoto. Eller Shikoku, der tilbyder mange templer, hvor folk ofte  tager på  pilgrimsrejser, der minder om den spanske Camino. Og tør vi sige Hiroshima, der tvunget af de frygtgelig oplevelser under 2. Verdenskrig har udfoldet en  smuk balance mellem mindesmærker for ofrene for atombomben og håbet om verdensfred.  Hiroshima har rolige og fredelige gader, som du kan slentre afslappet langs, og er langt fra dyster, men positiv og venlig.
Ryukyu-kulturen på de tropiske øer Okinawa er også fascinerende.
Eller du kan have en fest  på de travle gader i Tokyo, badet i neon og LED. Det her er en meget lang liste for et land som Japan fyldt med fascinerende kultur og bud på andre måder at rejse på og leve på, dengang og nu. Et værdifuldt og meget attraktivt perspektiv.

Japan er kort sagt imødekommende, interessant og fredelig. Se vort bud på de bedste steder og oplevelser  i Japan.

Japansk mad er meget mere end sushi. 25 nye japanske retter

 

Intro to Japan

Kabira Beach Japan

Kabira Beach Japan

Ishigaki Beach på Okinawa, de smukke strande i Japan

Ishigaki er en af Japans fantastiske strande beliggende i det vestlige Okinawa og er en uovertruffen start, hvis du vil udforske øerne i Japan, især dem i Yaeyama-øhavet. Japans øer er ikke kendte som party & beach resorts, men de er så skønne, at de skal med i vort bud på 10 vidunderlige steder i Japan. Dette er nogle af de smukkeste strande i Japan og er populære blandt japanske familier, da du kan slå dig ned på stranden. De er ikke beskyttet i modsætning til strande på Fusaki og Maezato. Her kan du blot se på og tage utroligt smukke fotos. Ishigaki ligger næsten 2000 km mod syd for Tokyo og har ikke meget seværdige helligdomme som de andre byer, men stedet  har til gengæld mere af en uberørt kystnær natur. Du finder tilmed  et ægte natteliv for de besøgende efter en eventyrlig dag fuld af strand, vandsport og måske for den ovrskudsagtige rejsende: klatring af og på Mount Nosoko.

Ishigaki Beach

Koyasan Japan

Koyasan Japan

Koyasan eller Koya-bjerget, hjemsted for Shingon-buddhismen

Koyasan kaldes også Mount Koya og det er et af de vigtigste steder i Shingon-buddhismen. Dette bjerg er  hovedkvarteret for befolkningen i den mangfoldige variation af buddisme. der hedder Shingon. Der er også et tempel, som er hellig blandt de mennesker, der følger Kobo Daishis lære. Det er tilmed et mausoleum for Kobo Daishi, og pilgrimsrejsen til Shikoku 88-templet starter også herfra. Det er en fantastisk tid og sted for turister at tjekke munkenes liv og forestille sig, hvordan det var. Du har lov til at bo her natten over for at få  fornemmelse af at væe buddhist munk for en dag.

Visit Kouasan

Pond and tea house in Kenrokuen, a japanese garden in Kanazawa, Ishikawa prefecture, Japan

Pond and tea house in Kenrokuen, a Japanese garden in Kanazawa, Ishikawa prefecture, Japan

Kanazawa, hvis du vil se autentiske samurai- og geishahuse

Hvis du ønsker at udforske denne gamle by Kanazawa, der kan dateres tilbage til midten af det 19. århundrede, får du muligheden for at lære en del om japansk historie og kultur. I løbet af det 19. århundrede var Kanazawa den fjerde største by i Japan og var udstyret med en storslået borg og den smukkeste park. Indtil idag har man bevaret byen for sin kunst og kultur. Der er tidstypiske, fine gamle huse, der har  undgået bomberne fra 2. verdenskrig, og de fleste af byens områder som Nagamachis samurai huse og geisha-tehuse er forblevet intakte, og udgør en utrolig tidsrejse tilbage i japansk historie. Få steder er bedre til at give et indtryk af Japans utrolige fortid.

Visit Kanazawa

Miyajima, Hiroshima, Japan at Itsukushima Shrine.

Miyajima, Hiroshima, Japan at Itsukushima Shrine.

Hiroshima – søgen efter fred i fremtiden

Hiroshima er en af de yngre japanske byer i et gammelt land, der er under 500 år gamle, men efter atombomben faldt under 2. verdenskrig drejer byens attraktioner og fokus sig om drømmen om  fred og arbejdet på at opnå fred. Der er fredsparken, fredsmindes mærker, fredsminde museum. Men bortset fra disse steder, der ufravigeligt minder os om vor allesammens udsathed,  er der nogle optimiske steder og kulturelle aftryk,  som Hiroshima Castle og Sunken garden of Shukkein-en.

Kvinder i traditionelle kimonoer foran et tempel i Kamakura, Kanagawa præfektur, Japan.

Women in traditional kimonos in front of a temple in Kamakura, Kanagawa prefecture, Japan.

Kamakura – Zen templer af stor betydning tæt på Tokyo

Kamakura ligger ved kysten en times væk fra Tokyo. Dette var engang en meget vigtig by, fordi den militære regering, der regerede Japan i hundrede år, brugte den som hovedstad. Nu er Kamakura forvandlet til en populær badeby. Kamakura kaldes også undertiden “en version af Kyoto i det østlige Japan” på grund af det store antal helligdomme og templer. Et af de mere populære steder her er Daibutsu, som er en enorm bronze-statue i bronze, der er omgivet af træer. Bortset fra det er der byens gamle zen-templer, der er ganske betagende.

Visit Kamakura

Takayama Matsuri Yatai Kaikan, en udstilling ved siden af Sakurayama Hachiman Shrine. Rejser til Japan

Takayama Matsuri Yatai Kaikan, en udstilling ved siden af Sakurayama Hachiman Shrine. Rejser til Japan

Takayama, kom og se en traditionel japansk landsby

Takayama tilbyder et utroligt  fredeligt og roligt sted i modsætning til de travle store byer i Japan som Tokyo med 38 millioner indbyggere,  og dermed den største metropol i verden. Takayama er et roligt landligt miljø, der straks afslapper både sind og krop. En landsby som meditation? Byen Hida-Takayama ligger nær de nordlige “alper” i Japan og indeholder en af de mest velbevarede gamle byer i Japan. Et af de charmerende steder her er Sanmachi, der består af tre smalle gyder i byen spækket med træbygninger og Saké-bryggerier og små butikker. Dette skaber bare det perfekte billede af en charmerende lille by. Det er sådan vi troede, det er.

Visit Takayama

Tosho-gu, en Shinto-helligdom dedikeret til Tokugawa Ieyasu, grundlæggeren af ​​Tokugawa-shogunatet, der ligger i Nikko, Japan. Et verdensarvssted siden 1999

Tosho-gu, a Shinto shrine dedicated to Tokugawa Ieyasu, the founder of the Tokugawa shogunate, located in Nikko. A World Heritage Site since 1999

Nikko Nationalpark, et godt bud på 10 vidunderlige steder i Japan

Ved indgangen til Nikko National Park ligger en lille by kaldet Nikko. Det er mest kendt for at være den mest overdådigt dekorerede helligdom for Tokugawa Ieyasu kaldet Toshogu. Det er på listen over UNESCO´s verdensarv siden 1999. Et andet meget populært sted at se her er Shin-Kyo-broen, der er lakeret i skinnende rødt. Ud over dette tilbyder nationalparken naturskønne bjergrige landskaber, søer og vandfald. Og der er også frække aber på  mange vandrestier. Der er skønhed hele året rundt, men det bedste tidspunkt at besøge Nikko er efterår, når bladene har en strålende gylden-orange farve, der bare forstærker indtrykket af ren skønhed. Er det zen ?

Nara I Japan. Lille mad break på Japansk i smukke omgivelser

Nara I Japan. Lille mad break på Japansk i smukke omgivelser

Nara, tæt på Kyoto, hvor du finder DNA aftrykket fra det gamle Japan

Tidligere kendt som Heijo, blev Nara en af de første byer, der permanent blev udpeget som hovedstad i Japan. Denne by ligger en times tid fra Kyoto. Det er en spændende mulighed, når vi taler rejser til Japan. Så også oplagt at lægge ind på rejsen til Japan. Så oplagt at inkludere på rejsen til Japan, hvis du er på de sydlige kanter. Dette sted fremelskede buddistiske klostre og i dag har det en af de ældste helligdomme og templer i Japan, der tiltrækker buddhister og naturligvis også turister. For 50 år siden var der hundreder af aktive templer, hvor du kunne banke på porten fra gaden og bede om at blive buddhistisk munk. De ville se dig og din sjæl an og det blev nærmest ved porten ja eller nej. At tage et år eller to som buddistisk munk dengang svarer måske til vore unges sabbatår. Det var tilmed velset og en del af ens personlige udvikling. Nogle blev så hængende i 50 år eller mere.

Japansk mad er meget mere end sushi. 25 nye japanske retter

Et af de mere populære steder er Todaiji-templet på grund af dets dokorerede bygninger, velplejede græsplæner og rådyr langs vandreområder. Denne by giver en strålende indsigt i den rige kultur og arv fra Nara.

KYOTO, JAPAN den berømte Hanami festival, der afholdes når kirsebærtræerne blomstrer

KYOTO, JAPAN den berømte Hanami festival, der afholdes når kirsebærtræerne blomstrer

Kyoto, den tidligere kejserlige hovedstad i Japan

En gennemgang af rejser til Japan må rumme Kyoto, der engang tjente som den imperiale hovedstad i Japan. Kyoto er nu hovedstad i Kyoto-præfekturet og tæt på uundgåelig på rejsen til Japan. Turen kan gøres med tog på 2 timer og 38 minutter. Og ingen bud på 10 vidunderlige steder i Japan uden Kyoto. Denne by kaldes også byen for de 10.000 helligdomme på grund af de mange Shinto-helligdomme der. Denne by har næsten 1,5 millioner mennesker. Det har også en af de bedst kendte Fushimi Inari-helligdomme og de dejligste haver. Du kan også nyde Gion Matsuri-festivalen i juli, der er must-see. Kyoto har fortjent meget mere omtale, og den skal nok kommer her på traveltalk.

Visit Kyoto

Neonlys, der vil noget i Kabukicho, Shinjuku. The Tokyo redlight district. Future Japan er også super interessant

Neonlys, der vil noget i Kabukicho, Shinjuku. The Tokyo redlight district. Future Japan er også super interessant

Rejser til Japan er ikke komplette uden et besøg i Tokyo, verdens største og en vigtig by

Tokyo, sidst men størst på så mange måder og ikke til at komme uden om på et bud på 10 vidunderlige steder i Japan at besøg. Eventyrlystne og sociale rejsende vil helt sikkert nyde Tokyo. Det er en storby med mange aktiviteter lige fra at se kirsebærblomster og traditionelle haver og det vidunderlige fiskemarked i Tsukiji. Tokyo blander traditionelt og moderne Japan sammen, der giver dig helligdomme og karaokebarer. Gaderne er travle og fortæller dig, men hvis du gerne vil have en doven dag rundt i byen, er Shinjuku National Garden stedet for dig. Undgå perioden med Olympiade 2020, hvis du ikke vil betale “dobbelt for det hele”.

Se vor store artikel om Tokyo set i lyset Olympiaden 2021, et fantastisk rejsemål.

Rejser til Tokyo

Visit Tokyo

Rejser til Japan

Dinosauerne har overtaget hotel i Japan!

Shikoku 88, den japanske pilgrimsrute

Japansk mad er meget mere end sushi. 25 nye japanske retter

Åbner Japan igen for turisme i 2021?

Japan åbner for rejser til foråret 2021

Estimated reading time: 11 minutes

Estimated reading time: 11 minutes

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler