Sommerferie til Østrig med tog

Sommerferie til Østrig med tog på flere måder

Sommerferie til Østrig med tog. Det lyder som ren retro, ikke sandt? Det er det også. Flash back: Husker selv de dejlige afslappende togture fram min barndom. Du sover natten over i din egen familie coupe og vågner op til små bjerge, der stiger og stiger fra markerne. Rejseeventyret begynder. Familien nåede altid veludhvilede frem, typisk til Tirol og der var god forplejning undervejs, på toget som morgenmaden, men også fra pauser på en togperron med datidens fast-food fra en pølsevogn og idag fra nutidens food-trucks.

Togrejser er tilbage big-time og yderst CO2 venligt

Nu er togrejser vendt tilbage big-time (se også togrejser nederst i denne artikel)  og nu med miljø moralen på din side. Dit CO2 aftryk er minimalt. Så lad os se på nogle ruter først for at vise bredden i mulighederne og så se på nogle rejsemål i Østrig, du kan nå helt ubesværet.

Snälltoget, Sommerferie med tog til Østrig

Her er nogle rejseruter fra Danmark til Østrig til jeres sommerferie

Her er 10 af de bedste sommerferie destinationer i Østrig, som du kan nå fra Danmark, samt hvordan du kan komme dertil:

  1. Salzburg: Tag en direkte flyvetur fra København til Salzburg. Flyvetiden er ca. 1 time og 45 minutter.
  2. Wien: Tag en direkte flyvetur fra København til Wien. Flyvetiden er ca. 1 time og 50 minutter.
  3. Tyrol: Tag en flyvetur fra København til Innsbruck. Alternativt kan du tage toget fra Hamborg til Innsbruck, som tager ca. 8 timer.
  4. Zell am See: Tag en flyvning fra København til Salzburg og derefter en tog- eller busforbindelse til Zell am See.
  5. Hallstatt: Tag en flyvetur fra København til Salzburg og derefter en tog- eller busforbindelse til Hallstatt.
  6. Kitzbühel: Tag en flyvetur fra København til Innsbruck og derefter en tog- eller busforbindelse til Kitzbühel.
  7. Bregenz: Tag en flyvetur fra København til Friedrichshafen i Tyskland og derefter en kort tog- eller busforbindelse til Bregenz.
  8. : Tag en direkte flyvetur fra København til Linz.
  9. Graz: Tag en direkte flyvetur lyvning fra København til Salzburg og derefter en tog- eller busforbindelse til Bad Gastein.

Husk altid at tjekke de seneste rejseoplysninger og rejsevejledninger, før du foretager din rejse, da rejserestriktioner og krav til COVID-19-tests kan ændre sig løbende.

Hop på Snälltoget, der starter i Stockholm, gennem Danmark med flere stop

I sommeren 2023 tager Snälltåget dig fra Malmø og Stockholm direkte til Alperne uden overnatninger. Dette miljøvenlige togsæt driftes primært ved hjælp af vedvarende energi, herunder vandkraft, vindkraft og solenergi. En enkeltbilletrejse for én person mellem Malmø/København til Zell am See og retur udleder kun 1,2 kg CO2 – endda når det tages i betragtning miljøeffekten af de forskellige typer vedvarende energikilder og tabet af nettoelektricitet under rejsen.

En anden måde at komme til Innsbruck på er at rejse med nat- eller dagstog fra Hamborg med det østrigske togselskab ÖBB, og herefter tage et lokalt tog eller en bus videre.

Så hvor skal du så holde sommerferie med tog til Østrig?

1. First pick er Salzburg

Salzburg, byen berømt for Mozart, har noget at tilbyde enhver. Uanset om man ønsker at opleve de historiske seværdigheder, forkæles med lokal mad eller nyde det skønne alpine landskab er der masser af muligheder. Desuden er det let at kombinere aktiviteter som vandreture og cykeludflugter med kunst, kultur og shopping.

Gå ikke glip af det bæredygtige Salzburg – mange hoteller har taget miljømæssigt ansvar og bruger solenergi, vandbesparelse og affaldshåndtering. Og glem ikke den klassiske Augustiner Bräu i Mülln: Den er et godt eksempel på byens bæredygtige ølkultur.

Par i Salzburger Altstadt, Durchhaus, Getreidegasse

Par i Salzburger Altstadt, Durchhaus, Getreidegasse

Læs mere om romantik i Salzburg

Kanaler, floder og springvand. Så naturligvis også en Wasserfestival i Mozarts by!

Vintereventyr i Salzburg

Salzburg info eng.

2. Schladming-Dachstein

Bischofshofen er en by, der sammenkobler tradition og fornyelse, og som har alt lige fra gode indkøbsmuligheder til den flotte natur. Her kan du holde en ferie, hvor du kombinerer sport, shopping og andre oplevelser.

Sådan når du frem: Transfer til Schladming-Dachstein.

Tag direkte fra Bischofshofen til en af Østrigs bedste ferieregioner og nyd et stort udvalg af sommersportsaktiviteter. Fra vandrestier og cykelruter i verdensklasse til paragliding, ziplining, canyoning og rafting. Du kan også tage en gondol til “Sky Walk” for at få det perfekte udsyn – måske endda krydse den spektakulære hængebro!

Læs mere om Schladming-Dachstein og sommerferie

3. St. Johann i Salzburg

St. Johann i SalzburgerLand er et perfekt feriemål for familier. Byen har imponerende natur, såsom den smukke Liechtensteinklamm-klyft, samt en række afslappende og sjove aktiviteter til børnene. Her hos Geisterberg forlystelsespark kan de tage på eventyr, og der er også minigolf og trætopbaner at udforske. Derudover kan I nyde at bade i det nærliggende område!

St. Johann in Salzburg, wandern-speicherteich-alpendorf, sommerferie til Østrig med tog

St. Johann in Salzburg, wandern-speicherteich-alpendorf, sommerferie til Østrig med tog

Derudover er 16 forretninger certificeret som JOFamily Partners og dedikeret til at gøre den perfekte sommerferie til en realitet. Uanset om du leder efter et eventyr, sightseeing eller bare sidde og nyde alpernes østrigske køkken i en hyggelig hytte, er der masser af muligheder for de voksne.

Læs mere om St. Johann i Salzburg

4. Fra Schwarzach til Bad Gastein – St. Veith

Udforsk det alpine landskab fra Bad Gastein, hvor du kan bestige fire bjerge og opleve skønheden i naturen. Her finder du eksotiske cykel- og vandreruter, der inkluderer udsigter og oplevelser, som du ikke finder andre steder. Desuden er der traditionelle østrigske landsbyer med gamle huse, kirker og kroer, konditorier med lækkert bagværk samt masser af nye spændende ting at opdage.

Yogadage i Bad Gastein

Yogadage i Bad Gastein

Gastein har indført mange nye initiativer for at skabe mere bæredygtig turisme. De bruger de 5 millioner liter termisk vand til helbredende behandlinger, varmebassiner og opvarmning af virksomheder. Udveksling af informationer mellem politikere og virksomheder styrker samarbejdet. Og Gasteiner Berg-liften kører udelukkende på grøn elektricitet med en del af energien kommer fra solceller.

Læs mere om Bad Gastein sommerferie

5. Zell am See-Kaprun er et fantastisk feriested!

Tag toget til det spektakulære Zell am See-Kaprun og nyd sommeren på den bedste måde. Her vil du finde et væld af aktiviteter, lige fra bjergbestigning, sejlture på søen og regionale gastronomiske oplevelser. Nyd alt det, som regionen har at byde på!

Naturen er respekteret og bevaret af Zell am See – Kaprun. På Schmittenhöhebahn drives bjergbanerne på udelukkende vedvarende energi, ligesom Kitzsteinhorn, der kører på ren elektricitet og serverer økologisk mad fra regionale leverandører. Ved ankomst modtager du et mobilitetskort i Piztgau, som giver dig gratis mulighed for at benytte offentlig transport i hele ferien.

Læs mere om sommerferie i Zell am See-Kaprun

Zell am See; Gletcheren Kitzsteinhorn

Fra kold gletsjer is til varm badesø i Østrig, Zell an See, Kaprun

6. St. Johann i Tirol

Sommeren er måske den bedste tid at besøge St. Johann i det charmerende Tirol! Her kan du få et uforglemmeligt eventyr med vandring, cykling eller klatring – du kan endda prøve trætoppeklatring eller en klatrehal. Uanset hvad din passion er, vil du helt sikkert få en sommerferie at huske tilbage på.

St-Johann-in-Tirol, Eifersbacher-Wasserfall Sportalpen

St-Johann-in-Tirol, Eifersbacher-Wasserfall Sportalpen

Lebensraum Tirol Holding Group lancerede Projektet Clean Alpine Region som et pilotprojekt for miljøbeskyttelse, bæredygtighed og energi. Det har til hensigt at støtte hele turismeregionen i Tirol. Det vil hjælpe med at opretholde en grøn region og skabe en positiv ændring i energiforbruget.

Vi har rejst meget her og kan nævne et par artikler:

Læs mere om sommerferie i St. Johann

Fra ski til sommer i Tirol

Det ultimative sommerferie resort i Tirol: 

Sommerferien i Østrig på højt niveau

7. Kitzbühel – lige så smuk om sommeren

Det historiske landsbycentrum i Kitzbühel er 750 år gammelt og ligger mellem to bjergtoppe, Hahnekamm og Kitzbüheler Horn. I det nærliggende bjergområde venter over 300 kilometer vandrestier og bjergrestauranter, der serverer lokal mad. Med Kitzbüheler Alpen Sommer Card har du adgang til sommerlifte, museer, offentlig transport i regionen og meget mere.

Kitzbühel. Kandleralm-in-den-Kitzbueheler-Alpen_Berggasthof-Kanlder-Alm

Kitzbühel. Kandleralm-in-den-Kitzbueheler-Alpen, Berggasthof-Kanlder-Alm

KochArts foreningen står for bæredygtighed inden for gastronomi. Bestående af 20 medlemmer fokuserer de på lokale kvalitetsprodukter i deres kroer og skaber dermed et bæredygtigt partnerskab mellem landmænd og restauranter. Derudover forsøger de at genoplive gamle opskrifter fra alpebønder og ressourcer fra lokale dyreracer.

Udforsk mere om sommerferien i Kitzbühel

Lärchenhof i Tirol er en bid af paradis

Lärchenhof i Tirol er en bid af paradis

8. Wilder Kaiser i Hohe Wörgl

I den livlige by Wörgl i ferieregionen Hohe Salve får du det bedste af begge verdener. Gennemse diverse shoppingmuligheder og restauranter eller tag på spændende dagsture til de nærliggende bjerge.

Wilden-Kaiser-am-Feldberg-in-der-Region-St-Johann-in-Tirol

Wilden-Kaiser-am-Feldberg-in-der-Region-St-Johann-in-Tirol

Transport til Wilder Kaiser

Wörgl er det perfekte udgangspunkt for en sommerferie, da du nemt kan komme til Wilder Kaiser bjergmassivet med offentlig transport. Her er der aktiviteter for alle, uanset alder. Tag på vandreture, cykelture eller ridetur og nyd de fantastiske omgivelser. Kig også på de spektakulære bjergsøer med krystalklart vand og panoramaudsigter – særligt frokostpauserne her bliver svære at glemme. Ønsker du at koble helt fra kan du også planlægge et spaophold i bjergene.

Lykkes du med at finde det regionale overnatningssted, der er certificeret efter The Austrian Eco-label, får du det bedste kvalitetsovernatningssted. Det betyder, at du får økologisk mad lavet på råvarer fra området og et miljøvenligt indeklima.

Link til sommerferie nær Wilder Kaiser

Zillertal næstsidste stop med Snälltåget

Jenbach er det næst sidste stop på Snälltåget, og byen byder på usædvanlig smukke omgivelser af bjerge samt Achensee-søen.

Transfer fra Jenbach til Zillertal.

Jenbach er det næstsidste stop på Snälltåget, og byen byder på usædvanlig smukke omgivelser af bjerge samt Achensee-søen.

Sommerferie i Zillertal

Uanset alder vil alle nyde de charmerende huse og kirketårne, som findes i det familievenlige Zillertal. Bjergene er fyldt med forskellige vandrestier, cykelstier og golfbaner, så der er masser af muligheder for en aktiv sommerferie.

Det meste af den energi, der bruges af Zillertal, er grøn og miljøvenlig. I øjeblikket kommer det fra fire solkraftværker og solcelleanlæg, der opvarmer skilifte om vinteren og leverer overskudsstrøm til det generelle elsystem. Inden 2025 forventer vi, at Zillertalbanen vil blive udskiftet med et topmoderne brintdrevet tog, der forbinder landsbyerne med liftsystemet.

Zillertal er en smuk, fredfyldt alpendal i Østrig med et varieret landskab og et utroligt udvalg af aktiviteter. Det er perfekt til par og familier på udkig efter en afslappende ferie med førsteklasses natur.

Zillertal – aktiv familieferie for store og små

Zillertal; bjergtoppe, vandfald og uberørte bjergsøer

10. Innsbruck

Tirols hovedstad med bjerge til alle sider og Lohbach-floden løbende gennem byen giver dig den bedste kombination af kulturelle seværdigheder, imponerende arkitektur og spektakulær natur. Større mulighed for variation på din ferie skal du lede længe efter. En tur på bjerget om dagen og en drink på en rooftop bar i byens centrum om aftenen. Og så er Innbruck en livlig og ungdommelig by med et stort universitet.

The old town of Innsbruck Austria

The old town of Innsbruck Austria

I Innsbruck er det let at komme rundt med offentligt transport – med Innsbruck Card kan du tage lige derhen, hvor dit næste eventyr skal udleves!

Innsbruck

Flere togrejser

Togrejser er luksus og nostalgi på en gang

Gå til Østrigs Turistbureau

Nyeste Rejseartikler