Safari i Tanzania byder på det vilde liv

Safari i Serengeti National Park og Ngorongoro krater, Tanzania

Safari i  Tanzania begynder i Serengeti National Park. Det er et klassisk safari rejsemål i Afrika og ligger i det nordlige Tanzania og deler  grænse til Masai Mara, National Reserve i Kenya. Dens enorme sletter tilbyder klassiske safari-panoramaer, der er afbrudt af  isolerede akaciatræer og flokke af zebraer og antiloper.

Disse planteædere tiltrækker et stort antal rovdyr, og det åbne miljø gør det til en af ​​de bedste safariområder for at observere løver og geparder i aktion. Serengeti er meget større end Maasai Mara og føles som sådan ofte mindre overfyldt. Fra november til juni er Serengeti skueplads for den store dramatiske migration af dyr. På dette tidspunkt samles enorme flokke af zebraer og gnuer for at græsse, parre og føde.

Hippo pool in serengeti national park. Savanna and safari.

Hippo pool in Serengeti national park. Savanna and safari.

Mere om Serengeti National Park

Safari i det berømte vulkankrater Ngorongoro i Tanzania

Ngorongoro er det vildeste sted i Tanzania på flere niveauer og den måske ultimative safaritur? Vulkankrateret Ngorongoro i det nordøstlige Tanzania er blevet en af de helt store attraktioner for safari rejsende og er for mange blevet et af de steder, som bare skal opleves. På en safari i Ngorongoro er man så godt som sikker på at spotte vilde dyr, og der er mulighed for at komme helt tæt på nogle af naturens mest berømte og berygtede kæmper.

Turen til Ngorongoro fungerer som kirsebærret på toppen af den kage, der består af tre dages safari i områdes parker. Safari i Lake Manyara og Tarangire sælges ofte som en del af pakken med turen til Ngorongoro, og selvom alle safarier er fede oplevelser, virker de mere som et udmærket måltid, før man giver sig i kast med den udsøgte dessert.

Fra Arusha til Ngorongoro, eventyret er på vej

Turen starter fra den nærliggende by Arusha, hvor der både er lufthavn, hoteller og restauranter, så man kan få sig et par dage til at hvile efter sin rejse, før man kaster sig ud i safarier. Byen er kendt for sin fantastiske udsigt til Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro. Og selvom byen er ganske charmerende er det sjældent for dennes skyld, at turister lægger vejen forbi. Med sin beliggenhed i nærheden af både Serengeti, Masai Mara og Ngorongoro er byen uden chance for at fastholde turister, når naboerne tilbyder så fantastiske oplevelser, som tilfældet er. Typisk bor man i lodges i området omkring safariparkerne, så køreturene ikke er så lange.

På Safari i Tanzania: Ngorongoro kraterets vilde løver

På Safari i Tanzania: Ngorongoro kraterets vilde løver

Er du klar til at kravle ned i Ngorongoro krateret?

Ngorongoro krateret ligger i Ngorongoro Conservation Area og fylder sølle 265 kvadratkilometer – det rene ingenting i forhold til de 14.750 kvadratkilometer som udgør Serengeti nationalpark. Af samme grund er man så godt som sikker på at se en masse vilde dyr, når man kører rundt i krateret.
Selve safarien starter om morgenen, når man kører afsted mod safariparken og langsomt bevæger sig mod kraterets kant, for at blive mødt med udsigtsposter, der afslører den storslåede udsigt over krateret. Hele området kan overskues herfra, og flere steder kan man se de bittesmå biler, der holder stille langt væk, fordi de har spottet en gruppe spændende dyr.
Når man har kravlet de 600 meter op over kanten og ned igen, for at ende på bunden af krateret bliver man hurtigt belønnet. En stor del af området har ingen træer og gør det derfor nemt at spotte dyrene. Vi var hurtige til at spotte en lille flok løver, der lurede på nogle græssende zebraer. Dovenskaben og den varme sol var dog til zebraernes fordel, og de slap allernådigst for at blive frokost. Løverne valgte i stedet at søge ind i den skygge, vores safaribiler kastede, hvilket gav os mulighed for rigtigt at studere de fantastiske dyr.

Ngorongoro krateret rummer en overflod af vilde dyr på et overskueligt areal i Tanzania

Ngorongoro krateret rummer en overflod af vilde dyr på et overskueligt areal i Tanzania

Vi så the Big Five: elefant, løve, leopard, bøffel og sorte næsehorn

I det hele taget skal man være uheldig for ikke at se en masse af de dyr, der lever i Ngorongoro. Det lille område og den rige jord skaber perfekte rammer for en safari, og dyrene lever tæt sammen. Man kan forvente at se en masse zebraer, gnuer og gazeller, men de klassiske ’big five’ findes også i krateret. Både elefanten, løven, leoparden, bøflen og det sorte næsehorn lever her, og udover dem er der blandt andet flodheste, flamingoer og vortesvin.

Ingen giraffer her! Hvorfor ikke?

Den opmærksomme safarirejsende vil på turen i krateret hurtigt bemærke fraværet af giraffer. De majestætiske dyr bliver på ydersiden af krateret, simpelthen fordi deres ben er for lange til at kunne klatre nedad de stejle kratervægge. Heldigvis går man ikke helt glip af dem, hvis man også tager til Lake Manyara og Tarangire, så der er ingen grund til bekymring, hvis giraffen er et must see.

Lonely African elephant in the Ngorongoro Crater in the background of mountains and green grass. Ngorongoro Conservation Area.

Velkommen til Maasaiernes verden

Alt afhænger selvfølgelig af øjnene, der ser, men Ngorongoro må for de fleste være én af de allerbedste safariparker. Det er svært at tage skuffet derfra, fordi densiteten af dyr er så utrolig stor og forholdene for at spotte dem er helt i top. Man befinder sig i smuk natur, og kanten på krateret er en flot baggrund, når man drøner rundt i bunden af skålen. Her kan man også få et kulturelt indblik i Maasaiernes verden. Det unikke folk lever i og omkring krateret, og der er mulighed for at besøge deres landsbyer og deltage i deres
særlige ritualer. Alt dette er velplaceret i nærheden af førnævnte Arusha, hvilket gør Ngorongoro til et oplagt sted at besøge.

Masai man of Tanzania

Masai man of Tanzania

 

Ruaha National Park, Sydlige Tanzania

Efterhånden som det udbud af reservater  i Tanzania har udviklet sig i de senere år, er denne engang het ukendte park blevet en favorit. Det tilbyder en stor oplevelse  i ret isolerede omgivelser, med de få lejre langt fra hinanden.
Attraktionerne inkluderer den største elefantbestand i Tanzania, såvel som mange bøfler og hele spektret af store rovdyr. Dens geografiske placering mellem to biome* – den østafrikanske Acacia savanna og miombo-skoven i det sydlige Afrika – medfører en usædvanlig blanding af arter, herunder for eksempel både den lille og den store kudu.

Ruaha National Park, Tanzania, Africa - August 6 2018: a safari car is stuck in the river while another car is trying to push it out, Ruaha National park, Tanzania.

Ruaha National Park, Tanzania, Africa – August 6 2018: a safari car is stuck in the river while another car is trying to push it out, Ruaha National park, Tanzania.

Dette vildt reservat er ofte forbundet med et besøg i Selous. Lodges er fornemme, og adgangen er normalt med fly. Det er bedst at observere vildt i den tørre sæson, når store flokke samles omkring floder, selvom fuglebestanden er fremragende i regntiden. Aktiviteterne inkluderer natteture og vandreture med ekspertguider.
Hvornår man skal grejse: Hele året rundt; nogle hytter lukker under “lange regn” (november-marts)

*Et biom er en ensartet, økologisk sammenhæng, der findes over et mægtigt område, så som tundra eller stepper.

Katavi National Park, Tanzania

De fleste afrikanske parker præsenterer sig selv som den “ultimative vildmark”, men Katavi Nationalpark er svært at slå, fordi det er så langt væk fra den slagne vej – selv efter tanzaniske standarder – at kun et par hundrede besøgende får adgang til det hvert år. Dets land er sammensat af blandede skove og to store græsklædte sletter, hvor flokke samles. De eneste permanente vandkilder er floderne Katuma og Kapapa, som flodheste besøges i den tørre sæson. Elefanter er adskillige, mens løver følger de mange bøfler.

Denne park er til safarikendere, der vil have busken helt for sig selv. Flyvninger til dette fjerntliggende hjørne af det vestlige Tanzania er dyre, og de få små permanente lejre i parken tilbyder en intens og fornemme vildmarksoplevelse. Afstande er sådan, at safarier ofte varer dagen. Turen er fremragende, og det er muligt at arrangere nat lejre med alle akkompagnement.

Hvornår man skal rejse: Åben hele året; Bedste spil fra maj til november

Mere rejseinspiration fra Tanzania

Tanzania er også Zanzibar med blændende hvide strande og bruset fra det store hav. Måske både safari og beach resport på samme rejse ?

Tanzania er på alle måder et eventyr rejsemål. Vi kommer tilbage snart.

Rejser til Zanzibar, den magiske ø i Tanzania

Rejser til Zanzibar, den magiske ø i Tanzania

Andre afrikanske rejseeventyr venter

Her er linket til den generelle intro til rejse i  Afrika på traveltalk med lande som Sydafrika, og Tanzania, fra golfferie til safari.

Rejser til hele Afrika, oversigtsartikel

Rejser til Afrika og 20 nye rejselande

 

Læs mere om storslåede Afrika fra nord til syd

Læs om en ret ukendt del af Afrika, Nilen i Uganda som er helt unik. På adventure i Uganda! Bungy jumping i Nilen og  så i Uganda ? Læs den utrolige historie.

Bungy jumping i Nilen og så i Uganda, vildt nok?

Opdag det nye og gamle Afrika

Stort udvalg af rejsemål i Afrika. God læsning for dig, der overvejer at rejse til Afrika, men gerne vil have lidt guidance.

Og listen er meget længere.

Find de safari rejsemål i Afrika, der passer dig bedst

Her kan du finde en lang række af Afrikas bedste Safari parker. Og det er ikke en “park” som vi kender dem. Det er kæmpe områder af et land, lagt ud til de vilde dyrs beskyttelse. Læs først intro artiklen on hvordan du vælger den rigtige safarirejse.

Safari rejsemål i Afrika

Rejser til Zanzibar, den magiske ø i Tanzania

Rejser til Zanzibar, den magiske ø i Tanzania

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler