Cykelferie i Tirol

Cykelferie i Tirol med så mange nye cykelruter og trails

Østrig har mange fordele som cykelferie rejsemål set med danske øjne. Landet har ca. 1.600.000 danskere på besøg hvert år. Vi kender og holder af Østrig, ikke kun på den obligatoriske skiferie, men mere og mere året rundt.  Den anden faktor er afstanden.  Der er rigtig mange bilferie rejsende til Østrig, enten med skiene på taget eller cyklerne spændt på i stativet. For cykel enthusiaster betyder det at have sin egen, ofte superlækre cykel med på ferie ret så meget. Og så er der terrænet, bjergene, landevejene, de små listige stier eller de svære nedfarter og strabadser, der matcher din lyst til udfordringer. Med tusindvis af kilometer cykel-, racercykel- og mountainbikeruter, har Tirol i den nære del af Østrig det hele og har positioneret sig som Alpernes cykelregion nr. 1.

Kaiser-ruten i Tirol lever op til navnet

Wilderkaiser er det højeste bjerg i Tirol og et af de højeste i Østrig. Alle der har stået på ski i Tirol kender den knejsende profil.
I sommeren 2019 åbnede man  “Kaiser-ruten” som er et fælles projekt for turistforeningerne Kufsteinerl and, Wilder Kaiser, St. Johann in Tirol og Kaiserwinkel. Den 83 kilometer lange dagsetape retter sig mod e-mountainbikere og MTB-ryttere i rigtig god form. Alternativt kan ruten også deles op i flere dagsetaper.
www.wilderkaiser.info

Ötztal-cykelruten, hvis du er til mange højdemeter

HAr du gode cykelben? Udmærket- Med start i Haiming i 663 meters højde kan du lave en cykelferie i Tirol hvor I kører Ötztal-cykelruten på 52 kilometer gennem hele Ötztal og slutter så af i Sölden i 1.360 meters højde. I sommeren 2019 vil yderligere delområder blive udvidet og optimeret.
www.oetztal.com

Nyt på Inn-cykelruten

Inn-cykelruten, klassikeren blandt de hyggelige langdistancecykelruter, får nyt guidesystem i 2019. Derudover er AREA47, den største udendørs legeplads for voksne i Ötztal, den nye Ötztal-cykelrute og Kaiserrunden nu forbundet med ruten.
www.innradweg.com

Cykelruten Stubai

I 2018 begyndte opførelsen af Stubai-cykelruten, der videreføres i sommeren 2019. I øjeblikket realiseres den første del, afsnittet mellem Falbeson og Volderau. Ruten fører fra Doadleralm til det rekreative område Klaus Äuele ud langs Ruetz-floden.
www.stubai.at

Paznaun-cykelruten, nyhed til din cykelferie i Tirol

Turistforeningerne Paznaun – Ischgl, kommunerne Galtür og Ischgl og provinsen Tirol har allerede investeret mere end 1,3 millioner euro i Paznaun-cykelruten. De første afsnit af projektet blev realiseret i 2017 og 2018, og dermed er der skabt en vigtig forbindelse fra hovedvejen B188 i retning af Montafon. I løbet af sommeren 2019 forlænges cykelruten, så der vil opstå endnu flere cykelmuligheder.
www.ischgl.com

 

Cykelferie i Tirol

Cykelferie i Tirol

De bedste tips til kulinariske vandreture i Tirol

To store rejseinteresser vandreferie og den kulinariske fokus samler sig smukt i dette tiltag i Tirol. I samarbejde med madeksperter har Tirol Werbung udvalgt nogle “kulinariske vandreture”, som fører op til alpine hytter, bjerghytter og bjergrestauranter, der appellerer til dem, som holder af alpine produkter, til ægte gourmeter og til familier.

For dem, der elsker hjemmelavet mad
Alpeost, smør, yoghurt eller bacon: På disse ture kan vandrere nyde regionale, hjemmelavede produkter. På vandreture til Burgeralm i Rettenschöss i Kaiserwinkl, Außermelang Alm i Wattener Lizum og Gampe Thaya i Ötztal har gæsterne mulighed for at smage den hjemmeproducerede mad og man kan købe produkterne og tage den med i rygsækken.
Find flere hytter, der sælger lokale produkter

For feinschmeckere
Bjergeture til gourmeter er præget af nem adgang til bjergrestauranterne. De varer ikke længere end ½ – 2 timer og kan også afsluttes med bjergbanen. Ud over kulinariske lækkerier på højt niveau kan gæsterne forvente et godt udvalg af drikkevarer. Således kan ’haute cuisine’ opleves på bjergene ved Wedelhütte i Zillertal, IceQ i Sölden eller Angerer Alm i St. Johann.
Se mere om gourmet-hytter

For børnefamilier
De mest klapvognsvenlige stier fører gæsterne til de smukkeste bjergpanoramaer. Ud over naturoplevelsen, kan familier også nyde den afslappede atmosfære på bjerget. Den børnevenlige Mutterer Alm venter jer højt over Innsbruck med en eventyrlegeplads og et vandland. Berggasthaus Kammerkör på Steinplatte i Waidring ligger lige ved siden af Triassic Park, hvor besøgende kan tage tilbage til Trias-perioden. Også hos Seealm Hög i Serfaus er børn hjerteligt velkomne!
Læs mere om familievenlige oplevelser

Find mere information om de kulinariske vandreture i Tirol

Cykelferie rejsetips

Sommerferie i Østrig

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler