Lärchenhof i Tirol er en bid af paradis

Lärchenhof i Tirol åben igen. Her får man en sublim ferie. Resort oplevelser for store og små

Det dejlige og 5 stjernede hotel Lärchenhof i Tirol, nær Kitzbühl er indbegrebet af wellness ferie. Se hele beskrivelsen og 2 videoer nedenfor.

Man skriver i sin hilsen til gæsterne:

Vi ser frem til at være der for dig igen. Din sikkerhed er vores prioritet-
Vi er godt forberedt og vil have dig til at opleve en ferie med afslapning og rekreation som normalt under dit ophold i Lärchenhof. Til dette har vi foretaget alle de nødvendige forberedelser, så vi kan forkæle dig i enhver henseende i en varm atmosfære og den traditionelle Lärchenhof-oplevelse med masser af plads, komfort og oplevelser er helt tilbage.

Vi gør alt, hvad vi kan for at fortsætte med at tilbyde dig ubegrænset frihed til oplevelse og nydelse – selvfølgelig under nøje overholdelse af de nødvendige foranstaltninger. Så du behøver ikke at give afkald på husets bekvemmeligheder hverken med vores kulinariske overraskelser fra køkkenet eller i det 5400 m² store wellness- og beauty område. Intet har ændret sig med hensyn til vores høje standard for gæstfrihed og påskønnelse af vores gæster.”

Og nu til vor artikel fra besøg i 2019, den varmeste sommer i mange år i det sydlige Europa og alt var åbent. Og vi var ret begejstrede:

Lärchenhof – eller Laerchenhof på engelsk – i Tirol tæt på Kitzbühel og endnu tættere på St. Johann er et sted med en mission. Hvis du rejser meget, besøger du sandsynligvis et betydeligt antal meget gode hoteller i forskellige lande, og dine forventninger bliver højere og højere som en funktion af dine rejseoplevelser og den generelle udvikling i hotelkoncepter, kvalitet, og serviceniveau. Så  vi tog til Lärchenhof med store forhåbninger. Til “der Lärchenhof” for nu at være præcis.

Den varmeste sommer i Østrig

Det var en af historiens varmeste somre, blomsterne i altankasserne på alle østrigske huse blomstrede generøst. Græsset i dalen var frodigt grønt og højt. Folk var i deres letteste sommer tøj, og stemningen  i Tirol var afslappet. Man cyklede på bjergstierne under de skyggegivende fyrretræer. familie frokosterne sad i hobetal udenfor de mange hyggelige restauranter. Det var så smukt, som sommeren i Tirol i det vestlige Østrig  kan blive, når den når sit apex  i juni. Mens vi var der, indtraf den allerhøjeste udetemperatur nogensinde: 39,5 C. grader i Østrig og Sydtyskland og 45 grader i hårdt ramte Frankrig. Og gæt hvad? Vi ville ikke have ønsket at være noget andet sted end lidt oppe i bjergene i Lärchenhof under en sval brise.  Dykke dovent ned i et af svømmebassinerne i det tempererede vand, sidde i skyggen på en af ​​terrasserne og skåle med nabobordet, finde dit eget perfekte sted under fyrretræerne i det udstrakte parklandskab med de mange hvilestole underholdt af din iPad, med de majestætiske bjerge i Tirol som kulisse.

Lärchenhof en af mange solterrasser her nær på selve hotellet

Lärchenhof en af mange solterrasser her nær på selve hotellet

Lärchenhof sætter nye standarder for et “resort”

Der Lärchenhof er mere end et hotel med 5 store stjerner og det perfekte sted at være i løbet af en varm sommer. Det er faktisk svært at beskrive, fordi det er så meget at opleve.
Du tager næppe det hele ind på et par dage, måske først efter dit andet besøg? Det er et meget, meget godt hotel eller rettere resort. Det er også en imponerende hotelbesætning. Alle leverer professionel og personlig service. Ved ankomsten serveres du et glas østrigsk sekt med et stort smil, det øjeblik du går ind i hotellet eller på en solrig dag endda uden for. Det har en ret positiv indvirkning på fleste gæster: Vi er landet, eventyret kan begynde. Service er gæstfri såvel som ægte, leveret fra hjertet. Du vil føle dig hjemme, selv på den første dag.

Lärchenhof byder alle gæster på østrigsk skum ved ankomst, så er stilen lagt

Lärchenhof byder alle gæster på østrigsk skum ved ankomst, så er stilen lagt

Så hvor tæt på himlen er vi?

Udover vi er højt oppe sammenlignet med Danmark og lidt tættere på himlen, så må ambitionen have været at bygge en østrigsk fortolkning af paradis på en smuk bjergside i Østrig. Det er lykkedes overmåde fint. Paradis blev dog ikke bygget på en dag. Det hviskes, at der vil snart være en infinity pool over hotellet på bjerget, hvrotil du kan komme med en rulletrappe. Her er allerede et fredfyldt område med spa og sauna. Mottoet er måske “du kan altid gøre det bedre, altid gøre mere”. For at komme op 100 skridt næmere paradis,  går du ind fra hovedbygningerne og spa området op på en indendørs rulletrappe for at spare dig de 100 trin, det ville ellers have kostet dig. Denne rulletrappe alene kostede nogle millioner euro. Intet er der sparet på her. Du kan altid gøre det bedre og mere – med østrigske stil og elegance.

Lärchenhof har flere tennisbaner ude og inde med forskelligt underlag

Lärchenhof har flere tennisbaner ude og inde med forskelligt underlag, faktisk flere end mange danske tennisbaner og kvalificeret tennis undervisning

Larchenhof´s mange tilbud

Du vil som gæst og her nævnt i tilfældig  rækkefølge på din første dag og vej rundt på området finde fine restauranter indendørs og udendørs (se bare indenfor eller læs menuen), meget hyggelige barer, de største wellness områder, du nok nogensinde har set, gætter jeg på. Hotellets egen golfbane, swimmingpools indendørs og udendørs, 3 garager til din bil at vælge imellem, men den må da gerne stå uden på en af parkeringpladserne. En  automatisk bilvask er en mulighed, selvfølgelig flere indendørs og udendørs tennisbaner med 3 forskellige overflader, og en meget god tennispro, et stort fitnesscenter med nyeste træningsmaskiner og fitnessinstruktører.

Om vinteren finder du også en stor skisport shop og skiinstruktører på højeste niveau og en skilift lige fra døren. Det her er det gode liv.

Lärchenhof har flere tennisbaner ude og inde med forskelligt underlag. Her indoor tennis. Her den smukke indendørs tennishal lige ved siden af work out afdelingen

Lärchenhof har flere tennisbaner ude og inde med forskelligt underlag. Her indoor tennis. Her den smukke indendørs tennishal lige ved siden af work out afdelingen

Lärchenhof går under jorden bogstavelig talt

Du kan gå fra dit værelse under jorden til alle relevante steder på resortet. Ja du læste rigtigt: Tag elevatoren til nederste niveau og følg så skiltene: til receptionen og hovedrestauranten? Eller til indendørs tennisbanerne?  Her er fine skilte, som dem du ser på en vandretur i Østrig. Det er lidt surrealistisk, og underjordiske  korridorer skåret ind i bjerget rummer også deres egne indslag. Du finder bordtennis, skønhedsbehandling, modetøj, legeplads, bordfodbold og meget mere, mens du går tur under eller rettere i Tirols bjerge. Det må have kostet lidt basseører at bygge dette stisystem.

Alle de forskellige huse og funktioner er forbundet på denne måde. Og ovenpå igen ser vi butikker med modetøj og skønhedsbehandlinger og sportsprodukter som den store sportsports shop byder på. De er integreret i de forskellige bygninger med værelser og suiter. Det er ikke eet stort hotel, (jo det er stort) det er en række hyggelige typiske træhuse i  Tyrol-stil i flere etager, og du er selvfølgelig begejstret for at se, i hvilken navngiven bygning,  du vil blive indkvarteret, og at din bagage bliver bragt fra receptionen til dit værelse.

 

laerchenhof gondel

Lärchenhof Gondel. Man deler skiområde med dele af Kitzbühl og de pro skiløbere kommer og træner her, men alle kan være med

Kan du løbe på ski ved Lärchenhof?

Hvis du kommer i vintersæsonen, vil du bemærke hotellets eget private skiområde, ikke det største område i Østrig selvfølgelig, men godt nok til de østrigske og tyske skihold og World Cup løberne generelt, der bruger Läerchenhof området som træning til Hahnenkamm Rennen i slutningen af ​​januar hvert år. Den måske mest berømte ski konkurrence af alle. Styrtløbet med sindssyg fart og spænding.  Hvorfor træne her? Fordi forholdene er meget ens med  samme sne og bjerg, samme hældningsgrader osv. Hvis du har brug for flere skipister at angribe, har du Kitzbühel i nærheden, hvor Hahnenkamm Rennen finder sted, og St. Johann med et rigtig dejligt mellemstore skiområde, og du har også adgang til det største østrigske skipass og skiområde. Men Lärchenhoff definerer sig også ved, hvad det ikke er. “Vi er ikke bare et ski-hotel”, siger de med vis selvbevidsthed. De er selvfølgelig meget mere end det. Jeg forstår det.

[envira-gallery id=”16906″]

Maden på Lärchenhof

Dommen er klar. Alle måltider fra morgenmad til middag og sulten for sjov tilbuddene er upåklagelige. Kokkene laver lækker mad, moderne og elegant, men stadig inspireret af den østrigske madtradition. Middag består typisk af 5 retters menu eller forskellige valg hver dag fra a la carte kortet. Der er herudover altid “stationer”,  der serverer lokal ost og en isbar med hjemmelavet is som desserter. Du må desværre rejse dig op på det tidspunkt i det store måltid, vælge ost og/eller is og hente selv. Livet kan være svært. Du kunne dog også bare bede om et udvalg, så klarer din personlige tjener, som passer dit bord hver dag, den del.

Hotelværelse eller suite på Lärchenhof

I stedet for 2 dobbeltværelser, fik vi en suite i 2 etager med 2 separate badeværelser, et fritstående retro badekar foran den yderst romantiske dobbeltseng i etagen nedenunder, (dog startede vi på 4. etage)  to toiletter og som en bonus vores egen sauna med rimelig avanceret lysbehandling, vi aldrig helt forstod, tror vi bare skulle have ringet efter en ekspert! Med de store og  romantiske senge,  avanceret kontrol af lys og musik, vil du ret sikkert føle dig virkelig forkælet her.Udsigten fra værelset omfattede de storslåede bjerge, en god udsigt over omgivelserne også inkluderet golfbanen, vi skulle spille, så ret passende. Suiten er på generøse 125 m2. Det var privat og komfortabelt. Vi hørte aldrig en nabo, men vi så, de boede der, når vi hilste på gangen.

Lärchenhof suite med 2 badeværelser + dette charmerende retro badekar !

Lärchenhof suite med 2 badeværelser + dette charmerende retro badekar!

Minigolf eller nogen anden aktivitet, også for børn?

Pludselig ser du en (også gratis) 18 hullers minigolfbane  på bjergsiden og forskellige legepladser for børnene. Vi troede først, det var en slags park på bjergskråningen. Men fik et par fornøjelige timer til at gå her. Det er et børnevenligt område, med masser af aktivitet for de yngre og andre barnlige sjæle.

Når du så sidder på terrassen efter den sikkert hårde minigolf dyst, kunne du drikke vin fra den fremragende vinkælder. Vi drak kun lokale østrigske vine (og vand) til vores måltider bortset fra morgenmad, hvor vi havde så utrolig mange slags juice at vælge imellem. Vi blev enige om, at “Vitaminen sind wichtig!” Men de hvide vine især er simpelthen fremragende. Østrig har 26 sorter druer til hvidvin alene. Det kræver i sig selv en artikel. Vinkendere ved allerede det nu. Østrigsk vin er kult, men spred ordet!

Turen går til hotellets egne smukke bjerghytte, der ligger på den anden side af den ca. 750 meter stigning. Det tager per vej 2 til 3 timer, men belønningen er den utroligt smukt placerede hytte. Du kunne også vælge at blive kørt derover, men vil du opnå de lokales og din  egen respekt, så går du, men du skal så være i rimelig form og sætte tid af. Vi taler nævnte 2-3  timer op af bjerget med en Alpe D´Hueze lignende hældningsgrad, der kræver gode ben. De virkelig vilde typer cykler derop på deres mountainbikes, de så nu ret koncentrerede og lettere forpinte ud. På vej op med 4 km/t og absolut mindste gear og stående og ned med 60 km/t på bjergstierne uden rækværk.

Hang-eller paragliding anyone?

Hvis du er mere eventyrlysten, kan du da hangglide eller paraglide. (den version med en skærm er paragliding, den anden med (fly)vinger er hanggliding). Du kan også prøve egentlige svævefly, løbe ski på gletcher eller folde den indre bjergbestiger ud. På en smuk sommerdag, skal du se opad. Himmelen er fuld af hanggliders, der hænger deroppe takket være den termiske opdrift, og de nyder en storslået udsigt og glider uden lyd fra bjerg til dal. I Østrig bruger du virkelig alle elementer til fulde.

Hvis du er træt af at gå eller løbe eller flyve, kan  du da bare bruge de elektriske cykler eller golfvogne, som også bruges til lokal transport. Vi gik til golfbanen, der ligger en ca.  10 minutters gang fra hotellet, og magelige som vi blev, fik vi proshoppen på golfbanen til at ringe efter en golfcart til afhentning. De findes så også til 4 personer, lærte vi, så chaufføren foran og gæsterne bagi. En mini limosine oplevelse! Selvfølgelig er golf så krævende en sport, at det kun er rimeligt at tage direkte til baren i en 4-personers golfvogn.

Lärchenhof website for mere info og booking

Lärchenhof golf cart på banen

Lärchenhof golf cart på banen

Golf på Lärchenhof golfbane

Ja det er afsløret: Man har sin egen golfbane, det har man da!  Det er som nævnt en rask 10 minutters gang fra hotellet, og golfbanen er synlig fra nogle af værelserne. Omgivelserne er fantastiske. Du spiller i dalen med bjerge på alle sider. Lärchenhof golfbane har 9 huller, og er rated, så du kan justere dit golf handicap op eller ned, efter du har spillet den. Husk ned er godt. Der er driving range, putting area, et nydeligt  klubhus, pro shop og alle de faciliteter en golfbane skal have. Det er ikke en meget let, men fair golfbane i smuk stand. Den er tilmed rated.

Laerchenholf golf par 5 drive

Eller i golf jargon: Det er ikke nogen Mickey Mouse bane. Efter min mening er det en stor fordel, fordi du er nødt til at spille noget ok golf for at score godt. Du behøver ikke et ultra lavt handicap. Du skal bare fokusere lidt på baneforløb og risikovillighed. Du vil gerne spille banen igen, tror jeg. Se, om du kan få Par på det næsten 200 meter lange par 3-hul eller det tæt på 500 meter lange par 5-hul, der endda dog-legger (ændrer retning med ca. 45 grader til højre) de sidste 100 meter efter en flodkrydsning mod højre til en højtliggende green. Det er med andre ord rigtig golf. Det kan konkluderes, at  Lärchenhof golfbane er en fornøjelse at spille i de smukkeste omgivelser, og de fleste kan sagtens være med eller blot spille den korte bane. Banen er velholdt, men ikke som toprated golfbane, men dem kan du også finde i nærheden. Det er noget for enhver smag.

Laerchenholf golfbanes klubhus i baggrunden set fra hul 9 og til venstre den måske eneste golfbane strand

Laerchenholf golfbanes klubhus i baggrunden set fra hul 9 og til venstre den måske eneste golfbane strand komplet med strandstole 🙂

160 golfbaner i Østrig at vælge imellem

Golf i Tirol er et interessant emne i sig selv eller emnet golf i hele Østrig. Østrig har mere end 160 golfbaner og 100.000 medlemmer af en golfklub. Tirol har rummer hele 20 af de baner. Hvad siger du så? Det er ret tæt på danske tal. Østrig er en udpræget golfnation.
Så hvis du er golfspiller, så tag golfbaggen med. Med Lärchenhof som din golf “hub”, kan du nemt spille en ny bane  hver dag i en uge eller 2. Og så vende tilbage til swimmingpoolen og en kold øl efter at have spillet nogle fantastiske golfbaner. Også mesterskabsbaner, du kender fra Europaturen og TV måske.

Golf i Østrig (link) er klar i løbet af  2022.

Lärchenhof wellness tub

Udflugter fra Lärchenhof

Der er mange muligheder, f.eks. Kitzbühel, men her er den nærmeste. Nemlig hyggelige og så pæne St. Johann.

St. Johann somermarked 2019

12 km fra hotellet finder vi St. Johann, som mange danskere kender fra skiferien. Om sommeren blomstrer byen rent bogstaveligt, og livet er trukket udenfor. Der er restauranter, cafeer og hver fredag er der markedsdag. Her kan du få og prøve egnsspecialiteter, lokale vine og øl. Købe en souvenir med hjem osv. Det er de bedste lokale producenter, der møder frem, med øko-varer og en spændende historie, og de har en klar vision om fremstilling og mål med deres ofte mindre virksomhed. Snak med dem, de taler engelsk og er super spændende mennesker med en mission i livet. Her er virkeligt velbesøgt, og det er vort bedste tip til en udflugt, der kan gøres på ret kort tid. St. Johann er en gammel købstad udover at være et kendt skisportssted, og stemningen er virkelig fin og hyggelig.

St. Johann sommermarked slagtervarer 2019

Lärchenhof´s DNA, konklusionen

Jeg vover en fortolkning efter  fra mange år i reklame- og konsulentbranchen, hvor en vision ikke er opfyldt, før dine kunder forstår visionen og tager den til hjerte.

Lärchenhof er ikke kun et meget godt resort eller spa hotel. Det er et udstrakt ferietilbud for enhver, der ønsker at være en del af det gode liv, et meget behageligt sted omgivet af glade mennesker, der behandler hinanden med respekt og venlighed. Og de kan godt blive dine nye venner. Sig hej til dem, og I har en samtale. Vi oplevede ikke nogen irriterende gæster på noget tidspunkt, ærligt sagt. Mange gæster er familier fra Østrig, Schweiz og Tyskland, der kommer år efter år, generation efter generation. Aldersspredningen er til den modne side. Der er skal det siges, ingen natklub med party til næste morgen. Der er til gengæld så mange steder og måder at tilbringe jeres  aftener på, herunder udendørs dans ved midnat til levende musik, men der er en “nudge” dresscode, også når du er i restauranten. Og stemningen er varm og omfavner dig. Der er en uudtalt konsensus om at gøre det til en varm og venlig oplevelse for alle, og du er “co-creator” af denne oplevelse. Det er det DNA, der kendetegner Lärchenhof i Tirol.

Lärchenhof website for mere info

Besøg Tirol og Østrig

Bliv klogere på Østrig som rejseland:

Læs mere om rejselandet Østrig

All rights reserved.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler