Vintereventyr i Salzburg

Salzburg i hvidt.

Vinter og juleeventyr i Salzburg er altid en oplevelse, men når sneen har lagt sit hvide slør over byen, forvandles den til en ren eventyrverden. Det er en dimension ekstra. Hen over vinteren har Salzburg meget at byde på, og skulle det friste med En dag på ski, ligger de nærmeste pister blot en times kørsel væk.

Vintereventyr-i-Salzburg

Stemningsfulde julemarkeder

Intet Vintereventyr i Salzburg udenuften af brændte mandler, og Glühwein fylder gaderne, når de første julemarkeder åbner den 23. november. I boderne kan man købe kunsthåndværk og lokale delikatesser, og der er mulighed for at opleve alt fra koncerter og krybbespil til øl- og vinsmagning.
Også børnene er der tænkt på. På Hellbrunn-markedet , der finder sted i Hellbrunn-slottets smukt pyntede indergård, arrangeres ponyridning, og på posthuset sender man sin egen personlige ønskeseddel til julemanden. Når sulten melder sig, inviteres de yngste til at grille pølser over åben ild eller fremstille eget brød i børnebageriet. Ud over børneaktiviteterne byder Hellbrunn-markedet også på underholdning og kulinariske fristelser for voksne. Christkindl-markedet på den majestætiske plads, Residenzplatz, midt i Altstadt er stedet, hvor man kan handle julegaver. En lang række boder tilbyder så forskellige fristelser som vinterbeklædning, smykker, legetøj, kunsthåndværk samt mad og drikke.
Også på Mirabell-pladsen stilles boderne op. Mirabell-markedet er mindre end byens øvrige markeder, og især mange lokale kommer for at nyde den gode mad.

Nytåret fejres med manér, når du er på vintereventyr i Salzburg

Mens julen fejres hyggeligt og stemningsfuldt på dit vintereventyr i Salzburg, markeres nytåret med fest og farver. Den 31. december 2017 sørger DJ’s og livebands for musikken, og umiddelbart efter at kirkeklokkerne fra Salzburg Domkirke har ringet det nye år ind, brager et spektakulært fyrværkeri løs på toppen af Festung Hohensalzburg.
Fejringen af nytåret fortsætter dagen efter. Allerede om formiddagen den 1. januar 2018 åbnes dørene til Festspielhaus, hvor Zagreb Filharmoniske Orkester under ledelse af David Danzmayr giver koncert, og senere samme dag går trompetisten Pacho Flores på scenen. Flores, der kommer fra Venezuela, har vundet flere internationale priser for sit spil. Ud over koncerterne i Festspielhaus arrangeres også nytårskoncerter i Salzburger Landestheater, Festung Hohensalzburg, Mozarteum og Kongresshaus.
Læs mere på: www.salzburg.info/de/salzburg/silvester

Vinterfest med cirkusfestival byder på dans, musik og akrobatik

I perioden 29. november 2017 – 7. januar 2018 strømmer internationale artister, dansere, gøglere og dukketeatertrupper til vinterfest i Salzburg. Publikum kan glæde sig til mere end 100 forestillinger i store telte, der er rejst i Salzburger Volksgarten. Cirkusfestivalen i Salzburg blev første gang afviklet i 2001, og den har siden udviklet sig til en af Europas største. Arrangørerne regner med 30.000 besøgende, og billetter kan købes fra sidst i oktober 2017.
Læs mere på: www.winterfest.at

Spændende udflugtsmuligheder tæt på centrum

Salzburgs beliggenhed er malerisk. Salzach-floden slynger sig gennem byen, og rundt omkring centrum tårner bjergene sig op. Nærmeste bjergtop – det 1.972 meter høje Untersberg – ligger blot få kilometer væk, og højt over Altstadt troner Festung Hohensalzburg.
De smukke omgivelser lægger op til spadsereture, hvor frisk luft, ro og flotte udsigter venter, og da restauranter ligger tæt, kan turene kombineres med kulinariske oplevelser. Et oplagt udflugtsmål er Mönchsberg. En lift fører til toppen, og her kan man besøge Museet for Moderne Kunst og slutte på panoramaterrassen, hvorfra der er et flot vue over Salzburg.
Andre udflugtsmuligheder er Kapuzinerberg, der ligeledes byder på imponerende udsigter over byen og bjergene, samt Festungsberg. Her ligger Salzburgs vartegn og en af Østrigs største turistattraktioner, Festung Hohensalzburg. Borgen, der er Mellemeuropas største intakte middelalderfæstning, tiltrækker hvert år tusindvis af besøgende, og et besøg her er et must.

En dag på ski på vintereventyr i Salzburg

Salzburg ligger perfekt, hvis man vil opleve den unikke kombination af storby og skiferie. Hver morgen fra den 23. december til 18 marts kører en gratis shuttle-bus fra Mirabellgarten nær Salzburgs centrum til skiområdet ”snow space Flachau”. Under køreturen ordner guiden al det praktiske omkring liftkort samt udlejning af ski og støvler, så der går ikke lang tid fra ankomst, til man kan klikke i bindingerne.
Efter en god dag på ski går turen tilbage mod Salzburg sidst på eftermiddagen. Guiden sælger forfriskninger, og der breder sig hurtigt en god afterski-stemning i bussen. Og i samme øjeblik, shuttle-bussen ankommer i Salzburg, kan man fortsætte i byens aften- og natteliv.

Vil du vide mere om rejser til Salzburg ? 

Salzburg er et oplagt rejsemål for en lille før/unde /efter  juletur

Læs mere på: www.salzburg.info/skishuttle

Få et overblik over vintereventyrene i Salzburg på www.salzburg.info

Meget mere om Skiferie her

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler