Fra kold gletsjer is til varm badesø i Østrig, Zell an See, Kaprun

I det flotte bjergrige landskab ved Zell am See-Kaprun foretager vandet en fascinerende rejse. Starten på denne rejse foregår i mere end tre kilometers højde, hvor Kitzsteinhorn-gletsjeren ligger. Her er det så koldt, at vandet er frosset til is, men længere nede omdannes isen til brusende vandfald og rislende vandløb, der senere glider ud i en af de varme badesøer som Zellersee.

Gennem århundreder har den lokale befolkning forstået at udnytte vandets kraft, så i højderne har man etableret flere opdæmmede søer, der via kraftværker forsyner store dele af området med elektricitet. Ikke bare de lokale, men også turister har glæde af det vandrige alpelandskab, for man finder et sandt paradis for outdoor-entusiaster. I området ved Zell am See-Kaprun kan der både bades, surfes, prøves standup-paddling, klatres, vandres, cykles og spilles golf, og når dagens aktiviteter er overstået, venter forkælelsen på enten hotellet eller i en af de mange restauranter.

En god introduktion til områdets fascinerende natur fås hver mandag aften i juli og august, hvor der arrangeres guidede ture til Sigmund Thun-Klamm – en lang og dyb kløft, der gennemskæres af bjergfloden Kapruner Ache. Klipperne rejser sig dramatisk på begge sider af det boblende vand, og efter selve gåturen sluttes med lejrbål, musik og gode historier.

Nyeste Rejseartikler