Zillertal – aktiv familieferie for store og små

Familien rykker sammen på sommerferie i Zillertal, Østrig

Som en af Østrigs mest yndede rejsemål er sommerferie i Zillertal et meget familieegnet rejsetema. Omgivet af høje bjerge, der rager mere end tre kilometer op, inviterer den smukke og solfyldte dal både til  aktiviteter  for de eventyrlystne og afslapning og nærvær for hele familien. Lad os se på mulighederne!

Zillertal bjergvandring i solskin

Zillertal bjergvandring i solskin

Bjergvandring på sommerferie i Zillertal

For vandrere er mulighederne nærmest uendelige i Zillertal. I dalen ligger de relativt flade ruter, hvor hele familien kan være med, mens panoramaturene er anlagt højt oppe i bjergene. Man har endda etableret 115 kilometer særlige stavgangs- og løberuter. Er klassisk vandring ikke udfordrende nok, kan man prøve kræfter med de rå klippesider, både med deciderede klatreruter samt en række via ferrata-ruter. Her sikres man på de stejleste passager via stålwirer, der er boltet fast til klipperne, og ferrata-ruterne er niveaudelte, så man kan medbringe børn på de letteste.

Og netop børnene er der tænkt meget på, så jeres sommerferie i Zillertal er for hele familien. Det garanterer næsten, at en sommerferie i Zillertal ryster familien godt sammen. Aktivitetsparker som Erlebnisberg Spieljoch samt Fichtenschloss hitter blandt familiens yngste. Sidstnævnte er en stor aktivitetspark med reb- og klatrebane, hængebro samt vandløb, mens Familienberg Spieljoch byder på klippeklatring, guldgravereventyr, minizoo og Flying Fox – en nervepirrende svævetur, hvor man er koblet på en udspændt stålwire.

Zillertal bjergvandring

Zillertal bjergvandring

Kør ud på cyklen og tag toget hjem

En særdeles populær aktivitet er cykling, og med 1.200 kilometer cykelspor og -veje til rådighed er der rigeligt at kaste sig over, uanset om man er til mountainbiking, downhill-kørsel eller landevej. Eksperter kan udfordre hinanden på den stejle og vanskelige Isskogel Single Trail, der byder på kørsel med stejle kurver, hop og drops. Prioriteres hyggen og samværet højest, lægger Zillertaler Radweg op til familieudflugt, for ruten er anlagt langs Ziller-floden, hvor man oplever det smukke og frodige landskab i dalen helt tæt på. Langs ruten kører også Zillertalbahns lokaltog, og det koster ikke ekstra at medbringe cyklen, så mange vælger at køre ud på cykel og returnere med toget. I Zillertal vil man gerne have alle med – også dem, der har brug for lidt ekstra hjælp i det kuperede terræn – så overalt er der udlejning af elcykler, og i dalen finder man mere end 30 ladestationer. Inden man hopper i sadlen, er turistbureauerne behjælpelige med planlægning, og en lang række ruter er beskrevet med længde, højdeprofil og GPS-data.

Læs også om aktiv ferie i Østrig her

https://www.traveltalk.dk/kleinwalsertal-adrenalin-og-spaending/

Er et tema for sommerferie i Zillertal: vandsjov på alle måder ?

I bunden af den 47 kilometer lange dal slynger Ziller-floden sig mod nord, hvor den løber ud i Inn-floden. Og vandet har man udnyttet til glæde for Zillertals turister, der har der mulighed for at slappe af i en række friluftsbade som fx oplevelses-termalbadet Zillertal, ligesom badesøen Schlitters er meget populær. Et smukt syn er også Zillertals 15 forskellige vandfald, hvor vandmasserne vælter ud over kanten og forstøves i solens stråler. Endelig kan man – selv midt i sommerferien – mærke vandet i frossen tilstand ved at tage på udflugt til Hintertux-gletsjeren. Gletsjeren og de omkringliggende bjerge byder på vandrestier med panoramaudsigt, hytter som serverer solide frokostanretninger samt et unikt dyreliv, hvor man kan opleve fløjtende murmeldyr og bjerggemser.
Floden og de mange vandfald lægger også op til canyoning og rafting. En række adventure-bureauer tilbyder adrenalinfremkaldende canyoning-ture, hvor man på skift klatrer på klipperne samt rappeller og springer i vandfaldene. Eller oplev floden i solide og manøvredygtige rafting-både, hvor man i fuld fart suser forbi klippestykker og strømhvirvler.

Oplev bjergene på sommerferie i Zillertal fra fugleperspektiv

Spieljoch er ikke bare stedet, børnene foretrækker, det er også paraglidernes paradis. Faktisk betragtes Zillertal som et af Europas bedste spots til paragliding, og i flere omgange har man afviklet VM for paraglidere i området. Erfarne piloter er velkomne til selv at sætte skærmen op, mens mindre erfarne kan booke tandemture ved et af de mange adventurebureauer i dalen.

I luften svæver også majestætiske rovfugle på udkig efter dagens måltid, og vil man opleve de fascinerende dyr helt tæt på, arrangeres ørne- og falkonershow på Ahorn-bjerget ved Mayrhofen. Her – i mere end to kilometers højde – kan man opleve de flotte fugle vise deres færdigheder i jagt og luftakrobatik, mens falkonererne fortæller om opdræt og træning.

Spar penge med et aktivkort i Zillertal

En aktiv sommerferie i Zillertal ferie med liftture, entréer og transport kunne i teorien  belaste rejsebudgettet, men med et Zillertaler Activcard i hånden kan der spares mange penge. Kortet kan fås til seks, ni eller tolv dage, og det giver adgang til ti af områdets lifte, seks forskellige friluftsbade samt Zillertals offentlige transportmuligheder. Desuden gives gode rabatter hos flere samarbejdspartnere.

Rent kildevand til Tirols ældste bryggeri giver lækker øl

Når sulten som voksen melder sig på din sommerferie i Zillertal, skal du ikke lede længeefter hverken kildevand eller en iskold friskbrygget øl. Mountainbikere og vandrere kan gøre holdt ved 150 forskellige hytter og spisesteder i terrænet, hvor frokosten – fx en Jausenplatte med speck, lokale ostespecialiteter og brød – er populær. Tørsten er ligeledes hurtig at stille, for vandet pibler frem fra en række kilder i terrænet, der leverer noget af Tirols bedste og reneste drikkevand. Det krystalklare vand anvendes også til ølproduktion, blandt andet i Tirols ældste bryghus i Zell am Ziller, som fremstiller den populære Zillertal Bier.

Gav det lyst til mere Østrig?

Gå til mere end 60 artikler, videoer og rejsetips om din næste rejse til Østrig året rundt, også masse skiferie tips på www.traveltalk.dk.

Find meget mere info om de mange muligheder i Zillertal

Mere om Zillertal  på www.traveltalk.dk her

 

Nyeste Rejseartikler