Graz – nydelsens by

Scroll

Graz er for livsnydere, det er vi vel alle, lidt eller meget ?

Østrigs næststørste by, Graz, syder af liv, og man kigger både fremad og bagud. Gæster man Graz, vil man opleve ny og moderne arkitektur samt masser af koncerter og teaterforestillinger, og man gør det så godt, at Graz i 2003 blev udnævnt til europæisk kulturhovedstad. Men byen har samtidig formået at holde fast i traditionerne, og den gamle, middelalderlige bymidte er så velholdt, at den er erklæret verdenskulturarv af UNESCO.

Graz - nydelsens by

Graz er siden 2008 ”Genuss Haupstadt Österreichs”

Men først og fremmest e det nydelsens by. Siden 2008 har byens officielle titel været ”Genuss Haupstadt Österreichs”, og alle er velkomne til at tage plads omkring byens veldækkede bord med gastronomiske fristelser. Graz ligger i det sydlige Østrig, hvor både klimaet, livsstilen og stemningen er sydeuropæisk, og på bjergskråningerne fremstiller man vine, der er kendt langt ud over Østrigs grænser. Markederne bugner med lokalt dyrkede frugter og grøntsager, og har man lyst til at dykke ned i den lokale gastronomi, arrangeres hver lørdag og søndag guidede spadsereture rundt i Graz. Her kommer man forbi markeder og specialbutikker, og turen ender naturligvis med en nydelsesfuld spiseoplevelse. En anden mulighed er de populære fredagsture, der byder på prøvesmagning og rundvisning på en række af Graz’ berømte bryggerier.

Er det en båd eller er det en ø? Island in the Mur (floden)

Ud over festivaler samt kunstudstillinger er Graz også kendt for sin flotte og varierede arkitektur. Og kontrasterne er store. De spænder lige fra det smukke renæssance-rådhus, der blev opført i 1550, til den ultramoderne ”Island in the Mur”. Midt i Mur-floden, der løber gennem byen, har den amerikanske kunstner Vito Acconci opført en meget futuristisk bygning, der er en mellemting mellem en båd og en ø – det helt perfekte sted at nyde en cocktail, mens vandet bruser forbi.

Trækker det nye østrigske køkken lidt?

Så se her, det er østrigsk mad, der godt nok er både rustikt, moderne og lækkert!

På kulinarisk rundtur i Kleinwalsertal

Salzburg kan også det med nydelse

Salzburg: Kanaler, floder og springvand. Så naturligvis også en Wasserfestival i Mozarts by!

Romantik i Salzburg

Romantik i Salzburg

Besøg Østrigs Turistbureau 

Populære rejseartikler