Salzburg: Kanaler, floder og springvand. Så naturligvis også en Wasserfestival i Mozarts by!

Salzburg er en centraleuropæisk kulturstad med langt til nærmeste kyst. Så man forbinder man ikke umiddelbart Salzburg med vand. Men i Mozarts by oplever man det helt anderledes. På den måde at vand forekommer i rigelige mængder, og i og omkring byen finder man vand mange forskellige steder. Først og fremmest løber den 225 kilometer lange og vandrige flod Salzach gennem byen, Indtil 1800-tallet spillede floden en vigtig rolle som transportvej for det salt, der var med til at grundlægge Salzburgs rigdom. Drikkevand har byens borgere traditionelt fået fra de store reservoirer. De findes ved Untersberg, som ligger syd for byen, og gennem mange hundrede år har et sindrigt forsyningssystem sørget for, at byens borgere ikke tørstede. Den dag i dag finder man stadig 24 offentlige drikkebrønde i Salzburg. Alle er naturligvis gratis at benytte.

De årlige Hellbrunner Wasserspiele
Et af de kulturelle højdepunkter i Salzburg er de årlige Hellbrunner Wasserspiele. I starten af 1600- tallet fik Salzburgs ærkebiskop, Markus Sittikus, bygget et slot, der var et overflødighedshorn af kunst, arkitektur og luksus. Det kunne måle sig med de smukkeste italienske barokpaladser. Slottets park var – og er stadig – indrettet med hemmelige grotter og smukke fontæner, og gæster kan nyde de overdådige anlæg i perioden 01.04.–01.11.2017.

Fatisk er det sådan, at Alm-kanalen, der gennem historien har fungeret som af byens vigtige vandveje, stadig er  i brug. Med mere end 860 år på bagen er den gamle vandvej en af Mellemeuropas ældste, og den hører til blandt Salzburgs kendte seværdigheder. Ud over at være et populært udflugtsmål fungerer Alm-kanal som mødested for surfere, cyklister og vandrere.

Klar til mere Østrig?

Læs alt om Østrig her. Se vort store afsnit Østrig hele året rundt.

Mere Salzburg? Ja ikke?

Romantik i Salzburg

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler