Skiferie i Sverige

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Skiferie i Sverige. Det er da nærliggende.

Skiferie i Sverige er en af mange forskellige skirejsemål og en særlig måde at rejse på skiferie. Nogle foretrækker at flyve direkte til pisten helst, og andre foretrækker bus eller tog. En af de nemmeste måder er dog stadig at køre selv, især på skiferie til Sverige. Her har du friheden til selv at bestemme, hvornår du tager afsted,  pauser undervejs, der er meget lidt stress, og det er både hyggeligt og praktisk, især som familie.

Kør-selv skiferie i Sverige har mange fordele

Lige netop Sverige er en oplagt destination for en kør-selv-skiferie. Det ligger dejligt tæt på Danmark, og derfor kan turen klares på relativt kort tid – alt efter hvilken destination du beslutter dig for.

Rejser du på skiferie med børn, kan det være en god idé at vælge en destination i Sydsverige, tæt på Danmark. Området byder på gode og familievenlige skidestinationer, heriblandt Isaberg, Sydsveriges største skisportsområde, som ligger blot 4 timers kørsel fra København. Dette giver rig mulighed for at afprøve skiløbet med familien, eller tage en spontan weekendtur med kæresten.

Vil du gerne have bredere variation af terræn og pister, kan du med fordel køre længere op i Sverige. Her kræver det dog, at du afsætter mindst en forlænget weekend for at få det maksimale ud af dit besøg.

Skiferie i Sverige i forhold til afstand fra Danmark

Max. 5 timers kørsel (fra København)

6-10 timers kørsel (fra København)

Over 10 timers kørsel (fra København)

Praktisk information om kør-selv ferie i Sverige fra indrejse til dæk krav

Sverige åben for dansk indrejse på ferie fra Juli 2021

Sveriges turistinformation

Sverige åben igen!

Trafikreglerne i Sverige er meget lig de danske, men der er dog visse undtagelser, som er vigtige at være opmærksom på, inden du starter bilen og kører mod de svenske pister. Kører du f.eks. i perioden 1. december-31. marts, skal bilen have monteret vinterdæk. Dækkene skal have en mønsterdybde på 3 mm, være M+S-mærkede og lavet specifikt til vinterkørsel. Herudover skal du altid medbringe en advarselstrekant, når du kører i Sverige.

Sejl fra Helsingør til Sverige med Stena Line. Det tager ingen tid.

Læs mere om vinterkørsel.

Hastighedsgrænserne varierer fra by til by, og det er derfor vigtigt, at du holder dig orienteret på lokal skiltning undervejs. Du kan læse mere på Trafikverkets hjemmeside. Kører du med børn i bilen, skal du være opmærksom på, at børn under 140 cm kun må sidde på forsædet, hvis airbaggen er slået fra. Herudover gælder samme regler som i Danmark.

Og husk passet! Sverige indførte grænsekontrol i november 2015, og det betyder, at du altid skal medbringe et ID-kort (f.eks. pas eller kørekort), når du rejser til Sverige.

Turen går til Sverige

Øresundsbron – den direkte vej til Sverige

Sverige byder på top wellness oplevelser få km fra Øresundsbron

Sverige om sommeren er midnatssol, søer, bjerge og  natur, vi slet ikke kender. Camping i Sverige er meget yndet.

Camping i Sverige

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler