Hoi An på UNESCO Listen – en skræddersyet dag i Sydvietnam

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

På eventyr i Hoi An, skrædderbyen i Syd Vietnam

Sydvietnam er rejsemålet. Mikkel, en af vore dygtige skribenter fortæller: I november måned for et par år siden rejste jeg til Vietnam i to uger. Med rygsæk rejste jeg gennem det sydøstasiatiske land på scooter, i bus og med tog. Der blev på rejsen besøgt adskillige byer, og Hoi An, skræddernes by,  der er på Unesco´s World Heritage liste, var en af dem der gjorde et ganske særligt indtryk.

Gadesælger i Hoi An skræddernes by i Sydvietnam

Gadesælger i Hoi An,  skræddernes by i Sydvietnam

One more day! Sådan lyder sloganet hos det nystartede Tribee Hostel på Ba Trieu Street i Hoi An, SydVietnam. Det er ganske rammende for både vandrehjemmet, og den charmerende by det ligger i. Det unge hostel med lige så ungt personale er fyldt med venlige og imødekommende lokale, der på alle tider af døgnet er klar med inputs til hvad dagen kan bruges på.

Tribee-Ede-Hostel-and-Pool-Bar

Tribee-Ede-Hostel og Pool-Bar

En kør-selv-tur til stranden på uhørt billige, men også knapt så velholdte cykler, er en populær udflugt blandt de rejsende der ankommer til Hoi An. Byen og dens nærtliggende strand virker som en lille turistet, men stadig autentisk og rolig oase mellem de større byer langs kysten såsom Da Nang og Nha Trang. Efter saltvand og sol på stranden kan man, hvis det frister, tage del i madlavningen på det lille hostel, hvorefter der er fællesspisning med gode historier og efterfølgende ofte spontan musik eller underholdning.

Bevæger man sig ud på byens hyggelige gader kan man hurtigt gå hen og blive indkøbslysten. Hoi An er på verdensplan kendt for sine skræddere og der er også mange af dem. Flere hundrede skrædderbutikker pryder gadebilledet og det er her muligt at finde noget til enhver smag. Der er alt fra billige bikse til (efter vietnamesiske forhold) dyrere butikker med tekstiler af høj kvalitet. Besøg for eksempel Kimmy The Tailor på Tran Hung Dao Street – en af byens mere eksklusive skræddere. Her bydes du velkommen af det garvede personale og hjælpes gennem valg af tekstil, farve og stil. Desuden tilbydes der fittings, hvor tøjet prøves og tilpasses. Der kan nemt bruges en dag på at lege tøjdesigner og løbe frem og tilbage til fittings, indtil de nye sager til garderoben sidder præcist,  som de skal.

Hoi An, skrædder

Hoi An, skræddere i hundredevis i en lille by

Hoi An i Sydvietnam på UNESCOS verdensarvsliste

Når tøjindkøbene er gjort kan man med fordel bruge tid på at besøge de gamle gader i Hoi An. Sæt en eftermiddag af til at gå over den lille japanske bro, og søg hen mod byens markeder. Her er et stort udvalg af både turistvarer og t-shirt, men også lokale specialiteter, krydderier eller interiørprodukter er at finde på boderne blandt de handlende lokale. Foruden markeder og boder er der massevis af flotte gamle bygninger at kigge på ved et besøg i Hoi An. Den gamle by, der også er med på UNESCOs verdensarvsliste for Sydvietnam og hele Vietnam, rummer kulturelle bygninger og har desuden en særlig rolig stemning grundet et forbud mod biler i visse gader.   Hoi An er et absolut nødvendigt stop på en gennemrejse i Vietnam.

Efter at have fyldt lungerne med frisk havluft på stranden, tilbragt hyggelige aftener i de lanterneoplyste gader og fået fornyet garderoben med skræddersyet tøj, er du klar til din videre rejse mod de travlere vietnamesiske storbyer.

Hvad kan du opleve i Hanoi?

“Bia Hoi” den lokale øl nydt i Hanoi, Vietnams pulserende hovedstad

Vietnamesisk mad, hvad skal du vælge?

Vietnamesisk mad fra retter som Bánh Chưng til Bún Bò Huế.

 

Japanese Bridge in Hoi An ancient town, Vietnam. Unesco World Heritage Site.

Den japanske bro i Hoi An, Vietnam, Unesco World Heritage Site

Rejser til Vietnam

Traveltalk følger Vietnam med stor interesse. Det er et pragtfuldt rejsemål.

 

Danske rejsearrangører til Vietnam

Apollo Rejser og Vietnam

Apollo skriver “Velkommen til Vietnam, landet med venlige mennesker, kultur, madoplevelser og vidunderlige strande. Som gæst bliver du mødt med nysgerrighed og det bedste gæstfrihed, når du rejser til Vietnam.”

Intro til Apollo Rejser

Check Point Travel

Nyhavn Rejser og Vietnam

Nyhavn skriver “Fra Hanois tidløse charme og magiske Halong Bay til maleriske bjerglandsbyer og sejlture i Mekong-deltaets dyb. Det her er Vietnam. Yndig, hjertevarm, sanselig og indhyllet i den gamle verdens romantik, som få andre steder.”

Intro til Nyhavn rejser

https://www.traveltalk.dk/eventyret-i-den-morke-grotte-i-vietnam/

Vil du læse om mere adventure ferie?

Nepal – oplev de højeste bjerge og den største rejseoplevelse

Bungy jumping i Nilen og så i Uganda, vildt nok?

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler