Ho Chi Minh City, Vietnam: Kærlighed i dag og krigsminder fra går, en ny storby

Ho Chi Minh by, tidligere Saigon er i utrolig vækst

Vi er i Ho Chi Minh, Vietnam, og vi venter… og venter… Ingen tegn på stop i den uendelige trafik. Langsomt men sikkert bevæger vi os ud på en virkelig udfordring i Vietnams største by: at krydse vejen. En endeløs strøm af knallerter, busser og biler suser forbi. Der er intet andet at gøre end at lægge de vestlige normer på hylden – og begive sig ud i kaos. For sådan gør man i Ho Chi Minh City. Man går ud på vejen, når man ser sit snit, og sørger ellers for at holde et jævnt lavt tempo. Lavt, så trafikken kan navigere rundt om én, men højt nok til at man aldrig går i stå. Alene de trafikale forhold er en attraktion i det sydlige Vietnams hovedby (tidligere Saigon), og den charmerende storby har mere at byde på.

Hvad enten man vil spise sushi, drikke øl eller høre jazz, så har Ho Chi Minh City tilbuddene, hvis man bare kan finde dem. Med sine 8 millioner indbyggere er det en gigantisk by, men når man lærer trinnene at kende, er dansen slet ikke så svær. Med sine utallige små specialbutikker skal man være i besiddelse af en stærkt vilje, for ikke at komme hjem med tasken fuld af sjove og charmerende souvenirs. Omkring Pham Ngu Lao Street viser byen sin charme med de mange små gader og travle byliv, og her er det svært ikke at finde på noget at lave. Byen har dog også storcentre, markeder, lækre mærkevarebutikker og et bredt kulinarisk udvalg. Særligt speciel er restauranten Noir, hvor man spiser i komplet mørke og bliver betjent af blinde og døve tjenere. En oplevelse ud over det sædvanlige.

USA’s krig mod Vietnam er en af de skelsættende begivenheder i Vietnams nyere historie, og det veludførte Krigsmindemuseum fortæller historien flot. Med stor respekt for folket præsenteres den besøgende for en krig vi kender, men fra et vietnamesisk perspektiv. Gennem fantastiske billeder, fortællinger, og gamle krigsartikler fanger udstillingerne alle besøgende. Der er en hel speciel stemning, når de store og fyldte rum fyldes af eftertanke og respekt i fuldstændig stilhed.

Cu Chi-tunnellerne, som ligger uden for byen, tilbyder en anderledes forståelse af de midler, vietnameserne brugte i kampen mod amerikanerne. 80 cm høje underjordiske tunneller, som strækker sig over mere end 100 kilometer, blev brugt som et nyttigt våben mod amerikanerne. Det tillod de vietnamesiske krigere at forsvinde ned i jorden og dukke op et nyt sted og overraske fjenden. Som vores guide sagde: ”Amerikanerne troede ikke. at vietnameserne var nogen steder. I virkeligheden var de alle steder”. En udvidet version af disse gange er til rådighed for turister, og hvis man kan håndtere små rum. er det en oplevelse at vralte nogle meter under jorden. Som for at gøre hele oplevelsen mere autentisk. er der i baggrunden konstante affyringer af skud. Og hvis man vil afslutte turen med adrenalin i blodet, har man nu muligheden for at affyre en AK47, en M15 eller en af de andre kendinger. Til alle våbnene benytter man tilmed amerikanske kugler, som amerikanerne efterlod under krigen, selvom stedet er ved at løbe tør for amerikansk ammunition til AK47’eren.

Vanddukketeater i Ho chi Minh
Som et afbræk i krigshistorien og storbylivet kan man nyde en af byens specialiteter; vanddukketeater. Med dygtige vietnamesiske musikere og de flotte kulisser, er rammen for landets anekdoter, fortalt gennem dukker i vand, og selvfølgelig på vietnamesisk, sat. Kom til opvisningen med et åbent sind, og forlad teatret med endnu en uforlignelig oplevelse, fra denne fantastiske by.

Et par facts om Ho Chi Minh by

Ho Chi Minh-byen er Vietnams største by med 10.380.000 indbyggere. Den ligger ved vestbredden af Saigonfloden. Byen var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 til 1975 under navnet Saigon og i Republikken Sydvietnam fra 1975 til 1976.

Book din rejse

Vidunderlige Vietnam ?

https://www.traveltalk.dk/eventyret-i-den-morke-grotte-i-vietnam/

Eller besøg Vietnam´s anden storby Hanoi ?

“Bia Hoi” den lokale øl nydt i Hanoi, Vietnams pulserende hovedstad

[mappress mapid=”42″]

Nyeste Rejseartikler