“Bia Hoi” den lokale øl nydt i Hanoi, Vietnams pulserende hovedstad

Hanoi oplevet til fods og med en Bia Hoi undervejs

Hanoi, Vietnams hovedstad, er ligesom enhver af de andre travle storbyer i landet ganske uoverskuelig. Overskuelighed er dog ingen hindring for en god rejseoplevelse i  en by, hvor der gemmer sig herlige overraskelser om hvert et hjørne. På en rus af god stemning og lokal øl, en Vietnam specialitet, finder man altid hjem.

I Hanoi får du en øl til et par kroner og  nye venner helt gratis

Fortyndet øl er en af specialiteterne i Hanoi. Bia Hoi er et koncept, der dyrkes over hele Vietnam, men som især har vundet hævd i hovedstaden. Med sin styrke på omkring tre procent, er det ikke for at blive beruset, at man drikker denne øl, men nærmere for det sociale samvær, der er tæt forbundet. Hver aften forvandles gaderne i Hanois gamle kvarter. Bilerne bliver lukket ude, og hyggen bliver lukket ind. Gaderne pakkes tæt med mennesker og restauranterne rykker ud på gaden, hvor der opstilles plastikborde – og stole. Og der er her Bia Hoi kommer ind i billedet. Med en pris på en-to kroner pr. glas, er det oplagt at slå sig ned med den kolde drik og falde i snak med nogle af de mange andre, med samme planer.

Det gamle kvarter i Hanoi er yderst charmerende

Det Gamle Kvarter er bestemt stedet at være, når mørket falder på, og der er noget for enhver smag. Om aftenen åbner her store markeder, og der kommer musikere på hvert gadehjørne, som bidrager til den festlige stemning, som alle tager del i. Det hele er klemt inde mellem de charmerende bygninger, som Hanoi er så kendt for, og den tætte bebyggelse er med til at holde på hyggen. Det er typisk i dette område turister bor, og her er masser af gode hoteller til lave priser.

Livet ved søen med bryllupper, en fin gammel tradition

Tæt på det gamle kvarter finder man Hoan Kiem søen, med usædvanligt meget liv. Turister såvel som lokale flokkes til søen, der tilbyder en rolig og tilbagelænet stund fra storbyens travlhed. En gåtur om søen kan anbefales, og det er en oplevelse hver gang. Hvis vejret er godt, bliver der ofte taget bryllupsbilleder omkring søen. Mange laver gymnastik eller styrketræning, og massagekæder er ikke usædvanlige her. Studerende fra byens skoler benytter søen til at kaste sig ud i samtaler med turister for at øve deres engelsk. De vil enormt gerne snakke, og man kan til gengæld få nogle historier fra den vietnamesiske ungdom og få en forståelse af deres samfund.

Ho Chi Minh i Hanoi, 5 timer i kø for at se det berømte mausuleum

Hanoi er propfyldt med museer og templer, men i den vestlige del af byen finder man en af de vigtigste bygninger. Her befinder Ho Chi Minhs mausoleum sig, og han ligger således balsameret i denne overdådige tempel lignende bebyggelse. Man skal regne med at køen er flere hundrede meter lang, og væbne sig med tålmodighed. Ved mit besøg tilbragte jeg omkring 5 timer i kø. Som belønning får man små 15 sekunder i selskab med selveste Ho ChiMinh, gående rundt om ham, hvorefter man bliver gennet ud af området.

En by rig på kultur historie og museer, så markeder og hyggelige cafeer

Der er ingen grænser for, hvor lang tid man kan tilbringe i Hanoi. Hvad enten man vil opleve museer og studere kulturen, eller nyde byen og dens fantastiske stemning, kommer man ikke til at kede sig. Det er muligt at tage taxaer rundt i byen, men pas på ikke at blive snydt – tag så vidt muligt de grønne, men med mindre man skal på en længere tur, opleves byen bedst til fods. På den måde opdager man nemmere de skjulte markeder og hyggelige caféer, som der findes masser af i denne skønne storby.

Forelsket i Vietnam? Klart nok. Se mere her.

Mere rejseeventyr fra Vietnam, på grotte adventure 

Vietnamesisk mad, et minde, du kan tage med hjem

https://www.traveltalk.dk/eventyret-i-den-morke-grotte-i-vietnam/

Læs mere om Vietnam

Se her Kærlighed i dag og krigsminder i Ho Chi Minh City, Vietnam

Nyeste Rejseartikler