Ha Long Bay i Nordvietnam på UNESCO´s verdensarvs liste

Ha Long Bay, Vietnam, et verdens under set fra en kano

Der findes steder i verden, der kan få os til at stoppe op og glemme tid og sted. Steder, der får os til at miste pusten, som havde vi modtaget et slag i maven fra naturen selv – men på en yderst behagelig måde. Ha Long Bay i Nordvietnam, der ligger på UNESCO’S verdensarvsliste, er et sted, som kan give sådan et wake-up call til hvor smuk naturen i denne verden kan være. Tag et par dybe indåndinger, og fyld på ny lungerne med frisk havluft. Nu er du klar til at opleve, hvad Ha Long Bay har at byde på, for der er nemlig masser af oplevelser at finde i denne nordvietnamesiske bugt.

Flydende fisker landsby i Ha Lang Bay, Vietnam

Flydende fisker landsby i Ha Lang Bay, Vietnam

Kom tæt på Ha Long Bay´s knejsende klipper

Når man står på kysten og betragter de mange klipper i Ha Long bugten, får man lyst til at komme helt tæt på. Det er der heldigvis råd for, da der flere steder i bugten udlejes kanoer, så man kan gå på opdagelse i den smukke bugts hemmeligheder. Med små turbåde er det muligt at sejle fra kysten og ud til små tømmerflådehuse, hvor man kan leje kanoer af de lokale. Disse flydende udlejningssteder ligger ofte tæt på flotte, spændende og lettilgængelige områder, så alle kan komme til at opleve bugtens skønhed fra en kano. Det er nogle steder muligt at sejle igennem de store blokke, der hvor vandet over tid har eroderet den hårde klippeoverflade. Spørg eventuelt din guide mulighed for dette. Der er helt lydløst i den smukke bugt, når den smalle kano skærer sig igennem vandet, og man føler sig som i et eventyrland. Kommer man helt tæt på de store klipper, kan der indimellem skimtes aber, som kravler og klatrer rundt på grå klippeoverflader og gennem frodig, grøn vegetation. Når man har nydt stilheden længe nok, hvis dette altså er muligt, sættes kursen tilbage mod kanoflåden. Her er de lokale vietnamesere i højt humør ved en udendørs volleyballbane, der er bygget på den lille tømmerflåde.

Ha Long Bay, Vietnams smukkeste bugt?

Lokal perleproduktion i Ha Long Bay

Ha Long Bay Pearl Farm i Nordvietnam  er bygget som en kæmpe tømmerflåde i to etager og minder mest af alt om en lille flydende landsby. På den flydende farm er der bygget træhuse til forskellige formål samt bassiner, som bruges til at ”dyrke” perlerne i. Disse bassiner er huller i tømmerflådens træplankedæk, der under vandets overflade er omkranset af et net.

Perle produktion af høj karat i Halong Bay

Perle produktion af høj karat i Halong Bay

Perler og muslinger

Muslinger hænger i lange rækker på snore, der går dybt ned i bugtens rolige vand, og hver enkelt af disse muslinger har fået lagt små sandkorn ind i sig. Sandkorn, der over tid forarbejdes inde i muslingen for til sidst at ende som smukke blanke perler. Perledyrkningsbassinerne på tømmerflåden er udelukkende til muslinger af mindre størrelse, men løfter man blikket fra disse og kigger ud over Ha Long bugten i Nordvietnam ser man lange rækker af bøjer – her dyrkes de store perler. Disse bøjer bærer, under havets overflade, på lange snore med store muslinger, der alle har fået sandkorn plantet i sig.

Perle produktions bassiner i Halong Bay

Perle produktions bassiner i Halong Bay

Bøjerne, der ligger et stykke væk fra perlefarmens tømmerflådebase, ligger i vandet på fine rækker lige så sirligt som en velplejet dansk køkkenhave. Og det er faktisk også præcis det, det er: En køkkenhave af muslinger, der producerer perler midt i den smukke Ha Long bugt. Når perlerne er klar til at blive ”høstet”, bliver de pillet ud af muslingen og brugt til blandt andet smykkeproduktion. I de små træhuse på den flydende perlefarm kan man følge perlernes proces hele vejen fra sandkorn til perlekæde, og det er desuden muligt at gå på smykkeindkøb, i farmens butik, der må siges at have tæt på alt inden for perlesmykker af høj kvalitet.

Rejsetips til Vietnam

Rejs til Vietnam med Apollo

Apollo skriver “Velkommen til Vietnam, landet med venlige mennesker, kultur, madoplevelser og vidunderlige strande. Som gæst bliver du mødt med nysgerrighed og det bedste gæstfrihed, når du rejser til Vietnam.”

Apollo Rejser og Vietnam

https://www.traveltalk.dk/apollo-rejser-i-hele-norden/

Flere rejser til Vietnam

Nyhavn skriver “Fra Hanois tidløse charme og magiske Halong Bay til maleriske bjerglandsbyer og sejlture i Mekong-deltaets dyb. Det her er Vietnam. Yndig, hjertevarm, sanselig og indhyllet i den gamle verdens romantik, som få andre steder.”

Nyhavn Rejser og Vietnam

Gå direkte til Nyhavn Rejser

Nyhavn Rejser

 

Intro til Nyhavn Rejser

Topas i Vietnam

Topas Travel

Adventure rejser

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler