Son Doong, verdens største grotte i Vietnam

Scroll

Verdens største grotte Son Doong i  Vietnam

Son Doong grotten er blevet verdensberømt på under 10 år. Den ligger i midten af Phong Nha Ke Bang National Parken i Quang Binh provincen i Central Vietnam. Den er et mirakel af et grotte system, først opdaget af The British Cave Research Association i 2009 og åbnet i 2013. Tilgængeligheden er tilmed stærkt kontrolleret. Kun eet firma kan arrangere ture dertil, og de er typisk reserveret et år forud.

Hang Son Doong  verdens største grotte,  i Vietnam

Hang Son Doong verdens største grotte, i Vietnam

Man siger at flere mennesker er nået toppen af Mount Everest end antallet, der har været inde i Son Doong, Så det her er altså et yderst sjældent rejsemål.

Hang Son Doong, den utrolige indgang

Hang Son Doong, den utrolige indgang, du kunne flyve et større fly ind

Verdens største grotte, Son Doon rummer med lethed f.eks. en Boing 747

Verdens største grotte er kæmpestor. Man kunne i teorien parkere en Boing 747 herinde i Son Doon grotten, pladsmæssigt i al fald ubesværet. Kæmpe stalagmitter (opapstræbende kalkstenssøjler)og deres modpart der hænger i meterlængeder ned fra loftet (stalamitter). Grottens enorme størrelse giver et næsten ude-af denne-verden indtryk.

Junglen vokser ind i Son Doong, så længe der er bare lidt lys. Arkæologer og geologer gør vigtige, million gamle fund her hvert år.
På vej ind vil du opleve et pust af kold vind i kontrast til den varme jungle temperatur, du har gået i. Du er helt klar over, det her er noget ganske anderledes.

Hvordan besøger Son Doong i Vietnam?

Adventure tour arrangørerne Oxalis har alle rettigheder til besøg i verdens største grotte i Son Doong,. Og det er et strabadserende og ret dyrt. 3000 USD koster et jungletreck, en oplevelse for livet og de udvalgte få, der når at få billetter, der frigives i begyndelsen af hvert år. Sålededes er den UNESCO bevaringsværdige mega grotte beskyttet for altid. Kun 10 deltagere er tilladt per tur/uge. Besøgene er nemlig begrænsede også i tid, så verdens største grotte kan kun besøges fra februar til august med en tur per uge.

Hulen er så stor, at den reelt har sit eget øko system. Proportionerne er gigantiske. De største stalamitter er 8o meter. Der er sjældne rhinestone perler i hulens vægge og smukke søer midt i grotten. Åbninger  her og der i loftet tilllader lidt lys og lianer kryber ned i grotten, og det grønne løv pynter de kalkgrå vægge.

Hang Son Doong, se de små telte og mennesker, så stor er grotten

Hang Son Doong, se de små telte og mennesker, så stor er grotten i Vietnam

For at komme dertil skal du gå to døgn junglen, krydse floder, overnatte i telt, svømme i underjordiske søer og meget mere. Det er en rigtig ekspedition.

Der er erfarne guider med. De er eksperter, så du er i gode hænder. Der er alene 20 bærere med.
Klar til turen i 2021 ? 🙂

Sign up her

Adventure rejser

Vidunderlige Vietnam venter som rejsemål

Ha Long Bay i Nordvietnam på UNESCO´s verdensarvs liste

Vietnamesisk mad

Hoi An på UNESCO Listen – en skræddersyet dag i Sydvietnam

The Dark Cave i Vietnam: På eventyr med zip-lining og grotter

Store natur og adventure oplevelser

Jimmy Angels og verdens højeste vandfald

Kort oversigt

Populære rejseartikler