Nepal – oplev de højeste bjerge og den største rejseoplevelse

Nepal, et overvældende rejsemål

Nepal er et de mest utrolige rejsemål i verden.  Se vor udsendte globtrotters egen video og få et indblik i landets karakter og mulge steder  at rejse i Nepal.
De færreste ved, at det yderst højtbeliggende land udover at rumme væsentlig dele af verdens højeste bjergkæde, Himalaya, også har store subtropiske skove med elefanter og andre spændende dyr og masser at opleve i lavlandet generelt.
Her har vor udsendte globetrotter samlet sine egne indtryk af Nepal fra seneste rejse i den høje del af Nepal.

Annapurna Nepal

Annapurna, 55 km majestætiske bjergtoppe

 
Annapurna er en række af verdens højeste bjergtoppe i Himalaya.

Annapurna-massivet selv er 55 km langt og det højeste punkt, Annapurna I, er 8091 meter højt og er verdens 10. højeste bjerg og et af de 14 højeste bjerge på jorden.

Annapurna base camp, Nepal

Annapurna base camp, er du klar?

Annapurna ligger øst for den store kløft der skærer igennem Himalaya ved Kali Gandaki floden, som separerer den fra Dhaulagiri-massivet. Dhaulagiri I ligger 34 km vest for Annapurna I). Se kortet her i artiklen.

Annapurna er Sanskrit og betyder “høstens gudinde”. Annapurna er et andet navn for Hindu gudinden Parvati og er gudinde for fertilitet og landbrug.
Det er et berømt og yderst krævende bjergbestigningsmål. Men i Annapurna området kan du komme på fantastiske, guidede trekking ture fra 3 dage til 3 ugers varighed. Ingen bedre måde at lære landet at kende på.

Pokhara, en af de mest populære byer i Nepal

Pokhara er en by i den central del af landet, med et indbyggertal på cirka 200.000. Byen er hovedstad i Kaski-distriktet, og er en af de mest populære turistbyer i landet.

KATHMANDU Durbar Square near the old Indian temples

Kathmandu, Durbar Square nær de gamle indiske templer

Kathmandu dalen  i Nepal

Oplev den fantastiske dal med tre byer, Bhaktapur, Patan or Kathmandu, der rummer hindu og buddhistiske templer af stor skønhed. Få et indblik i dagligdagen i landet. Køb gaver og minder med hjem. Lær om den lokale historie og hør de smukke myter om landets tilblivelse. Prøv det traditionelle Newari køkken, der tilberedes i store træovne, gå rundt i de små stræder og sidegader på oplevelsestur.

Rejs til Nepal

Garden of Dreams i hovedstaden Kathmandu i Nepal

Himalaya rummer verdens højeste ikke bestegne bjerg

Gangkhar Puensum i Bhutan, højeste ikke bestegne bjerg i verden

 

Himalaya strækker sig majestætisk gennem 5 lande

Himalaya, jordens loft truet af klimaforandringer

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler