FIFA World Cup

FIFA World Cup: Den største fodboldturnering

FIFA World Cup er en international fodboldkonkurrence mellem de nationale seniorherrehold fra medlemmerne af Fédération Internationale de Football Association (FIFA), sportens globale styrende organ. Turneringen har været afholdt hvert fjerde år siden den første turnering i 1930, med undtagelse af 1942 og 1946 på grund af Anden Verdenskrig. Den seneste udgave af turneringen blev afholdt i Qatar fra den 20. november til den 18. december 2022, og blev vundet af Argentina, der slog Frankrig 4-2 i finalen.

FIFA World Cup anses bredt for at være den mest prestigefyldte fodboldturnering i verden og tiltrækker milliarder af tv-seere ved hvert mesterskab. Lande over hele verden konkurrerer ivrigt, mange år i forvejen, om at være vært for det lukrative arrangement, og anklager om bestikkelse i forbindelse med tildelingen af værtsrettighederne har længe kastet skygger over turneringen.Den næste FIFA World Cup er planlagt til at blive afholdt i 2026 og vil blive fællesvært for Canada, Mexico og USA. Det vil blive udvidet til at omfatte 48 hold i stedet for de nuværende 32.

FIFA

FIFA Trophy

Kort om historien bag FIFA World Cup

Historien bag FIFA World Cup er rig og fascinerende. Den første konkurrence om pokalen blev arrangeret i 1930 af FIFA og blev vundet af Uruguay. Afholdt hvert fjerde år siden da, undtagen under Anden Verdenskrig, består konkurrencen af internationale sektionsturneringer, der fører til en endelig eliminationsbegivenhed bestående af nationale hold. I modsætning til olympisk fodbold er World Cup-hold ikke begrænset til spillere af en bestemt alder eller amatørstatus, så konkurrencen fungerer mere som en kamp mellem verdens bedste spillere. Dommerne vælges fra lister, der indsendes af alle nationale sammenslutninger.

Argentina, FIFA World Cup Men’s Champions 2022

FIFA World Cup har set nogle utrolige øjeblikke gennem sin historie. Et sådant øjeblik var, da Diego Maradona scorede sit berygtede “Hand of God” mål mod England i 1986. Et andet mindeværdigt øjeblik var, da Zinedine Zidane headbutted Marco Materazzi under finalen mellem Frankrig og Italien i 2006. Turneringen har også set nogle utrolige individuelle præstationer gennem sin historie. I 1958 førte en ung Pele Brasilien til deres første nogensinde VM-sejr kun 17 år gammel. I 1970 var Pele en del af måske et af de største fodboldhold nogensinde samlet, da Brasilien vandt deres tredje VM-titel.

Det handler ikke kun om fodbold; det handler også om at bringe mennesker sammen fra hele verden. Turneringen har været kendt for at forene mennesker fra forskellige kulturer og baggrunde og fremme fred og forståelse mellem nationer.

FIFA World Cup en international fodboldkonkurrence, der har været afholdt hvert fjerde år siden 1930. Det anses bredt for at være den mest prestigefyldte fodboldturnering i verden og tiltrækker milliarder af tv-seere ved hvert mesterskab. Historien bag turneringen er rig og fascinerende med nogle utrolige øjeblikke gennem dens historie. Den næste udgave af turneringen er planlagt til at blive fællesvært for Canada, Mexico og USA.

World Cup af fodbold og sports rejser

FIFA World Cup er en av de mest populære sportsbegivenhetene i verden, og det tiltrekker seg hvert år millioner av tilskuere fra hele verden . Det er også en stor turistattraksjon, og mange reiseselskaper tilbyr spesielle pakker for å la fansen oppleve turneringen på nært hold.

Det tiltrekker seg ikke bare fotballfans, men også turister som ønsker å oppleve kulturen og atmosfæren i vertslandet. Vertslandene bruker også turneringen som en mulighet til å vise frem sin kultur og turistattraksjoner til verden.

FIFA 2014 Brazil Fan Fest

I 2026 vil Canada, Mexico og USA være vertskap for FIFA World Cup, og det er forventet at turneringen vil tiltrekke seg millioner av turister fra hele verden.

I tillegg til å være en stor turistattraksjon, det også en betydelig økonomisk innvirkning på vertslandene. Turneringen genererer store inntekter fra billettsalg, sponsorer og TV-rettigheter. Det kan også føre til økt sysselsetting og økonomisk vekst i vertslandet.

Den FIFA World Cup er en av de mest populære sportsbegivenhetene i verden, og det tiltrekker seg hvert år millioner av tilskuere fra hele verden. Det er også en stor turistattraksjon, og mange reiseselskaper tilbyr spesielle pakker for å la fansen oppleve turneringen på nært hold. I 2026 vil Canada, Mexico og USA være vertskap for FIFA World Cup, og det er forventet at turneringen vil tiltrekke seg millioner av turister fra hele verden.

FIFAs officielle hjemmeside

Mere om rejser til Canada

Den ultimative skiferie i Canada

Den ultimative skiferie i Canada

Montreal: the other side

Montreal: the other side

The Canadian Rockies for den ultimative wild life oplevelse

The Canadian Rockies for den ultimative wild life oplevelse

Mere om rejser til USA

New York. Fra økonomi til luksus hoteller

New York. Fra økonomi til luksus hoteller

Skiing in the US: Jackson Hole + Lake Tahoe + Beaver Creek

Skiing in the US: Jackson Hole + Lake Tahoe + Beaver Creek

Rejsemål i USA, du bare skal besøge

Rejsemål i USA, du bare skal besøge

Mere om rejser til Mexico

Cozumel, Mexico´s største ø: Perfekt for dykkerferie, beach og sun

Cozumel, Mexico´s største ø: Perfekt for dykkerferie, beach & sun

Cancun, Mexico: Strande, der får dig til at længes mod sol og varme

Cancun, Mexico: Strande, der får dig til at længes mod sol og varme

Mexicansk mad fra enchiladas til tacos. Det er bare spicy og yummy

Mexicansk mad fra enchiladas til tacos. Det er bare spicy og yummy

Se flere sports rejser her

FIBA World Cup 2023: Det globale basketball opgør i Asien: Filippinerne, Indonesien og Japan

La Vuelta: Spaniens Premier League Indenfor Cykelløb

Ryder Cup 2023 i Rom og historien om verdens største golf turnering

Vinter-OL i Beijing, Kina. 2022

Det Italienske F1 Grand Prix: Gennem Monza med Lynets Hastighed

Nyeste Rejseartikler