Cancun, Mexico: Strande, der får dig til at længes mod sol og varme

Playa del Carmen i Cancun, Mexico

Cancun, Mexico er synonym med fede strande, drinks med parasoller og masser af ocean tid som dykker eller bare overflade vand interesseret. Der er plads til det hele.
Playa del Carmen i Cancun, Mexico er med i  toppen af den hårde konkurrence om bedste subtropiske og tropiske strande i verden, men Mexico´s strande er nu altid med i toppen.
Dertil kommer prisen er overkommelig for de fleste, og der er masser at se i Mexico foruden sololie flasken, sin egen mave  og afsindigt meget sand og  blåt hav. Skal vi begynde ?

Fra mexicansk søvnig landsby til classy beach resort: Det nye Carmen del Playa

Playa del Carmen, Mexico havde for ikke så længe siden en rigtig mexikansk provinsiel kystby stemning med fiskerbåde på stranden og strejfende hunde på jagt efter en lækkerbisken. Ikke mere, nu er Carmen livlig og fuld af dejlige restauranter, cafeer og natklubber. Og stranden er en af de mest populære langs Yucatan´s 1600 km lange kystlinje. Det er blevet hip her, men stadig mindre crowded end Cancun. Man kommer sikkert også lidt for at blive set her, men der er rigelig plads til alle, så find dit eget spot og nyd varmen og havets brusen mod stranden.

Cancun Mexico

Cancun, Mexico ligger på Yucatan halvøen, kort fra Cuba

Playa del Carmen ligger i som sagt i Cancun området på Yucatan halvøren. Cancun er en af de mest kendte resorts i Mexico. Cancun ligger i øvrigt også kun en kort sejlads fra Cuba, så er du til den store rejse i Mellemamerika er det en oplagt ide at kombinere. Cayman Islands er også i nærheden 🙂

Mexicansk madkultur

Cancun (se også kortet nedenfor) ligger i Quintana Roo, som var central i Maya kulturen. Du finder mange spændende ruiner og tegn på Maya kultur overalt.  Cancun ligger lige ud til det Caribiske hav, og du kan ane koralrevene fra stranden og overvældes af den helt specielle farve havet har, “Mexico Blue?”

El Templo del Alacrán

Besøg Maya kulturen i Cancun, Mexico

Det er meget anbefalelsesværdigt at besøge nogle af de fantastiske Maya arkæologiske sites og ruiner, som vidner om denne mytiske kultur, der udfoldede sig i Mellem- og Sydamerika for 1000 vis af år siden før vor tidsregning. Se også mere om Mayaerne i Guatamala. Et godt sted at besøge er de arkæologiske udgravninger ved El Rey eller El Templo del Alacrán (Skorpion templet). Du kan også besøge en meget anderledes Aqua Temapark i  Xel-Ha.

Xel-Ha Park (Parque Xel-Há) is a commercial aquatic theme park and ecotourism development located on the Caribbean coast of the state of Quintana Roo, Mexico, in the municipality of Solidaridad.
Det er som selv at dykke ned i det Caribiske hav og se det fantastiske marine dyreliv lige foran dig i denne aqua temapark, en af de smukkeste i verden. Ejerne bag har i øvrigt flere temaparker i Mexico

Flere rejse tips til Cancun, Mexico

Tips: Besøg også Secret River og se Xibalbá, “the Mayan underworld” og Xcaret, der er den vigtigste øko-arkæologiske park i hele Mexico med masser af indtryk af Yucantan´s vidtstrakte jungle i Mexico, uden du skal bruge have machete kniven frem og bruge dage på at vandre ind i junglen selv. Det var dette sted, der gav Cancun 2. pladsen i verden som bedste soummerferie rejsemål af Tripadvisor i 2016.
>Læs mere om Mexico

Turen gennem junglen til El Mirador. På eventyr i Guatemala

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler