Cozumel, Mexico´s største ø: Perfekt for dykkerferie, beach & sun

Scroll

Cozumel, et dykkerparadis på Mexico´s største ø

Cozumel  er  lige oplagt for en dykkerferie som for en eventyrlig slappe af ferie med strand, hav og forkælelse.
Det er Mexicos største ø og 53 km lang og 14 km bred. (Se kortet nedenunder). Den rummer mange smukke og ret forskellige strande og blev for alvor opdaget og delt med verden af dykkere som  Jaques Cousteau, den kendte filmand, der i 1960′ erne  gjorde dykning almenkendt og filmede koralrevet i området. Du kan besøge denne spændende ø på en ren beach & sun ferie, men det vil utvivlsomt også være spændende at snorkle lidt ved koralrevene og lege med farverige og nysgerrige koralfisk. Er du til “rigtig” dykning, bliver du absolut ikke skuffet.

Cozumel Mexico Chankanaab

Cozumel Mexico Chankanaab

På kun 30 min. med båd kan du være på fastlandet og besøge den kendte ferieby Cancun. Eller tage til Cuba på en dagsudflugt. Fold dine rejselyster ud på Cozumel!

cozumel mexico diving

Cozumel,  dykkerferie i Mexico  med koral garanti

Dykkerferie på Cozumel og det berømte rev Arrecife Palancar

Her på Cozumel i Mexico  har vi primært, når det gælder dykkerferie, at gøre med et fantastisk koralrev, Arrecife Palancar,  og et perfekt økosystem på sydsiden. Der er også fascinerende vragdykning. Siden dykning tog om sig, har dykkerentusiaster fra hele kloden valfartet til dette smukke og enestående koralre. Arrecife Palancar gemmer på 5 kilometer af de smukkeste koraller og fisk i alle regnbuens farver. Bla. en smuk og sær “Splendid Toadfish /tudsefisk”, som er truet som art, næppe på grund af dens grimhed for den er lidt charmerende, og den lille fætter findes kun ved Cozumel. Dykning i Mexico bliver ikke meget bedre.

sjove fisk er ingen mangelvare på Cuzumel, snorkel er nok for at se med!

Sjove fisk  som denne tudsefisk er ingen mangelvare på Cuzumel, snorkel er nok for at se med!

Snorkeling er også fantastisk fra Playa San Francisco stranden!


Playa San Francisco har en ferskvandspool, jet ski udlejning, parasailing, banan bådture og en lang række andre aktiviteter. Da det er lige nord for den “nyeste af Cozumel Strande”, Paradise Beach, samt Carlos ‘n Charlies Beach Club.
Tidligere var det blot en lille fisker ø, kun  en halv times sejlads fra Playa del Carmen.
Cozumel, seahorse

Cozumel, en ydenfuld Mexicansk søhest

Besøg Arrecifes de Cozumel National Park

Arrecifes de Cozumel National Park ligger ud for kysten i provinsen Quintana Roo. Cozumel koralrev er en del af “The Mesoamerican Barrier Reef System” og som nævnt verdens næststørste koralrev. Næsten hele Cozumel er omgivet af smukke koralrev, men nationalparken dækker kun området omkring mod den sydlige del af øen ved Punta Sur og fortsætter lidt mod øst. Du kan både snorkeldykke eller scubadive. Det er helt op til dig. Cozumel koralrevet er kendt som et af de 10 bedste dykkersteder i verden også for avancerede dykkere, såkaldte tech dykkere. Her er mere end 500 fiskearter i det perfekte og beskyttede koralrev.

Hvem opdagede øen Cozumel?

Men mange år før da var øen et vigtigt sted for Maya indianerne, der kom hertil for at tilbede deres frugtbarhedsgudinde Ixchel. I 1519 kom den spanske  opdagelsesrejsende Cortés til øen på vej mod erobringen af fastlandet. Siden blev det et tilflugtssted for pirater, og senere igen levede man af produktion af tyggegummi. Øen er et mekka for dykkere,  og der er en  strand for enhver smag.

Playa-San-Fransisco-Cozumel

Playa-San-Fransisco-Cozumel, ligner lidt Marielyst ikke ?

Hvor er den bedste strand på Cozumel?

De bedste strande er Playa San Francisca 14 km fra byen og Playa Palancar et par km yderligere mod syd. I perioden maj-september kommer de store havskildpadder op på land for at lægge æg.

Et utroligt vigtigt bidrag til de generelt truede skildpadders overlevelse. Der er rige muligheder for at se skildpadder under din dykkerferie.

Swimming with turtles

Hvor skal jeg bo på Cozumel?

Her er 10 top resorts på Cozumel, der er svære at forlade igen. så lækkert kan man på sin ferie i bo i Mexico!

 

Besøg Mexico og Caribien

Ikoniske billøb i eksotiske lande: Panamericana i Mexico

 

Cancun, Mexico: Strande, der får dig til at længes mod sol og varme

Dykkerferie fra hele verden

  • Kom tilbage regelmæssigt for at læse om dykkerferie i Cozumel  og Mexico og mange andre steder.
  • Hovedafsnittet om dejlige og eventyrlige dykkerferier er her.
  • Vi udvider hele tiden dykkerferie som tema.

 

Kort oversigt

Populære rejseartikler