Ryder Cup 2023 i Rom vinder Europa, Alt om de seneste Ryder Cup opgør

Ryder Cup 2023: Golfens ultimative opgør er nået til Rom i Italien.

Inden for international golf står Ryder Cup som et højdepunkt for konkurrence, sportsånd og big business. Mens efterårets gyldne nuancer fejer over greens, er den 44. udgave af Ryder Cup er nu i gang i Italien på den pragtfulde nydesignede Marco Simone Golf and Country Club i Guidonia Montecelio, meget nær den historiske by Rom. Oprindeligt planlagt til efteråret 2022, måtte den med spænding ventede begivenhed vente på sin tur på grund af de uforudsete udfordringer, som den globale COVID-19-pandemi udgjorde.

Team Europe dominerede Ryder Cup 2023 med en sejr på 16,5-11,5. De lænede sig op af stjernespillere og en sensationel holdindsats for at vinde turneringen for ottende gang på 11 år og for syvende gang i træk siden 1997 som værter.

Dag ét ved 2023 Ryder Cup

Europa var i god form på den første dag af turneringen, og vandt alle fire kampe mod USA. Den første session af dagen bød på foursomes, hvor hvert hold bestående af to golfspillere spiller med én bold og skiftes til at slå til bolden. I dette format sikrede Rory McIlroy og Tommy Fleetwood en sejr for Team Europa ved at vinde deres kamp 2 & 1 mod Patrick Cantlay og Xander Schauffele. Shane Lowry og Sepp Straka bidrog også til Europas føring ved at besejre Rickie Fowler og Collin Morikawa 2 & 1. Ludvig Åberg og Viktor Hovland udvidede yderligere Europas føring ved at slå Max Homa og Brian Harman 4 & 3. Jon Rahm og Tyrrell Hatton byggede en tidlig føring op for Team Europa ved at vinde den første match mod Scottie Scheffler og Sam Burns.

Anden runde af dagen var firebolde, hvor hver golfer spiller med sin egen bold, og den bedste score fra hvert hold tæller. Denne format tilføjer endnu et lag af spænding til konkurrencen. Hold Europa fortsatte deres dominans i denne runde og sikrede sig sejre i alle fire kampe. Team Europas fremragende præstation på første dag har placeret dem i en stærk position inden de næste to dages spil.

Ved Ryder Cup er målet at opnå 14,5 point i løbet af de tre spildage. Hvis de 28 kampe ender uafgjort med 14-14, vil holdet, der holder Ryder Cup (i dette tilfælde USA) beholde trofæet.

Rydercup.com

2. dagen lørdag af Ryder Cup i Rom set med danske øjne

Nicolai Højgaard og Tommy Fleetwood lavede adskillige birdies, men tabte i fourball under Ryder Cup matchen lørdag.
Nicolai Højgaard tabte med sin makker, englænderen Tommy Fleetwood, i fourball ved Ryder Cup i Rom lørdag.
Samlet set vandt USA tre af fire fourballs og reducerede dermed til 5½-10½.
Højgaard og Fleetwood lavede fem birdies og en eagle på de 17 huller, som kampen nåede at vare, men det hjalp ikke ret meget, da modstanderne Brian Harman og Max Homa leverede syv birdies og en eagle.

Europa førte før søndagen med 10.5 -5.5.

3. dagen søndag af Ryder Cup i Rom

Overlegen sejr til Europa!

Europa har generobret Ryder Cup-trofæeet Det blev en kendsgerning søndag, hvor europæerne på hjemmebane i Rom nåede op på de krævede 14,5 point, inden de sidste fire singler var afgjort, da engelske Tommy Fleetwood sikrede sig mindst et halvt point i sin match mod Rickie Fowler. Ryder Cup-debutanten Nicolai Højgaard tabte sin match mod den forsvarende olympiske mester Xander Schauffele som er nummer seks på verdensranglisten og dermed placeret 76 pladser over den unge dansker. Med sejren fik Europa revanche for det sviende 9-19-nederlag i Wisconsin for to år siden. Historis

Ryder Cup seneste nyt: Europæiske og amerikanske hold parate til episk kamp i Rom

Forventningen til den kommende Ryder Cup i Rom når nye højder, da både de europæiske og amerikanske hold ser ud til at være jævnbyrdige i det, der lover at blive en spændende konkurrence. Europas kaptajn, Luke Donald, har truffet nogle dygtige wildcard-udvælgelser, der sikrer et velafbalanceret hold i deres stræben efter at tilbageerobre den eftertragtede pokal.

Blandt de fremragende valg er de unge talenter som den 23-årige Ludvig Aberg fra Sverige og den 22-årige Nicolai Hojgaard fra Danmark, der bringer frisk energi til truppen. Disse stigende stjerner suppleres af erfarne veteraner som Justin Rose og Shane Lowry, hvis erfaring og strategiske snilde forventes at være uvurderlige. Inklusionen af Tommy Fleetwood og Sepp Straka styrker yderligere holdets styrke, hvor Straka har fortjent sin plads efter en imponerende andenplads ved The Open sidste juli.

Selvom der er spænding omkring Europas hold, er der bekymringer over Lowry og Roses nylige form. Lowry har ikke opnået en top-10-placering siden februar, og Rose har stået over for missede cuts ved prestigefyldte begivenheder som US og Scottish Opens samt The Open på Hoylake. På trods af disse udfordringer er Rose fast besluttet på at bevise sin klarhed til Ryder Cup, der markerer hans sjette optræden.

Europas kaptajn, Luke Donald, har truffet nogle dygtige wildcard-udvælgelser

I sidste ende vil udfaldet af denne Ryder Cup afhænge af de største spilleres præstationer. Ledere som Jon Rahm, Rory McIlroy og Viktor Hovland forventes at spille afgørende roller, og 2022 US Open-vinderen Matt Fitzpatrick er ivrig efter at gøre en varig indvirkning efter at være blevet underudnyttet i tidligere optrædener. Med bookmakernes knappe favorisering af det amerikanske hold og kaptajn Zach Johnson, der omfavner underdog-statusen, er scenen sat til en episk showdown, der minder om den historiske ‘Miraklet i Medinah’ for mere end et årti siden. Begge hold ser ud til at være jævnbyrdige, hvilket sikrer, at golfentusiaster kan se frem til en tæt konkurrence i Rom.

Om begivenheden i 2023

Ryder Cup 2023 bliver afholdt på Marco Simone Golf and Country Club i Rom, Italien fra 26. september til 1. oktober. Det amerikanske holds kaptajn er Zach Johnson, og holdet vil bestå af 12 spillere, hvoraf seks har allerede kvalificeret automatisk 23.08.2023. De resterende seks spillere vil blive udvalgt af Johnson som kaptajnens valg.

Det europæiske holds kaptajn er Luke Donald, og holdet vil også bestå af 12 spillere, hvoraf tre vil kvalificere sig automatisk fra European Points List og tre fra World Points List 1. Kvalifikationsperioden begyndte i 2022 og slutter den 3. september, tre uger før Ryder Cup 1. Vicekaptajnerne for det europæiske hold er Francesco Molinari, Edoardo Molinari, Thomas Bjorn, Nicolas Colsaerts og Jose Maria Olazabal 4.

Rydercup.com

Fuld Oversigt over Ryder Cup 2023 Holdet og Forventningerne

PGA Tour-sæsonen 2022-23 nåede sin klimaks, da Viktor Hovland sejrede ved PGA Tour Championship den 27. august. Men nu rettes opmærksomheden mod noget endnu større: Ryder Cup 2023.

Ryder Cup er golfens showdown, der pitter de bedste fra USA mod Europas elite. Det er øjeblikket, hvor rivaliseringer blomstrer og dramaet når nye højder. Team USA og Team Europa har begge intensiveret deres spil for at sejre på Marco Simone Golf & Country Club i Italien.

Hvert hold består af 13 dygtige spillere, inklusive seks automatiske kvalifikationer og seks kaptajnervalg. Zach Johnson, kaptajnen for Team USA, og Luke Donald, den europæiske kaptajn, har afsløret sine udvalgte.

Zach Johnson og Luke Donald, 2023-kaptajner for Team USA og Team Europe ved en Ryder Cup-mediebegivenhed

Zach Johnson stod over for en vanskelig opgave: at udvælge de seks kaptajners valg baseret på en blanding af erfaring og potentiale. Beslutningen blev ikke lettere af den ændrede PGA Tour-dynamik og Brooks Koepkas forbløffende præstation. Kaptajnen for Team USA foretog sine sidste valg den 29. august. På europæisk side har Luke Donald også sammensat en solid liste. De endelige valg blev offentliggjort den 4. september.

USA Ryder Cup team 2023

Zach Johnson – Captain
Scottie Scheffler – Automatic qualifier
Wyndham Clark – Automatic qualifier
Brian Harman – Automatic qualifier
Patrick Cantlay – Automatic qualifier
Max Homa – Automatic qualifier
Xander Schauffele – Automatic qualifier
Brooks Koepka – Captain’s pick
Jordan Spieth – Captain’s pick
Rickie Fowler – Captain’s pick
Collin Morikawa – Captain’s pick
Justin Thomas – Captain’s pick
Sam Burns – Captain’s pick

Europa Ryder Cup team 2023

Luke Donald – Captain
Rory McIlroy – Automatic qualifier
Jon Rahm – Automatic qualifier
Matt Fitzpatrick – Automatic qualifier
Viktor Hovland – Automatic qualifier
Tyrrell Hatton – Automatic qualifier
Robert MacIntyre – Automatic qualifier
Tommy Fleetwood – Captain’s pick
Sepp Straka – Captain’s pick
Justin Rose – Captain’s pick
Shane Lowry – Captain’s pick
Nicolai Hojgaard – Captain’s pick
Ludvig Aberg – Captain’s pick

Ryder Cup 2023 er på trapperne, og golfverdenen holder vejret. Med en cocktail af talent, rivaliseringer og intensitet vil denne udgave af Ryder Cup uden tvivl skrive sig ind i historiebøgerne. Så lad os se, hvilket hold der stiger til toppen og tager trofæet hjem. Lad spillet begynde!

Kampen mellem kontinenter

Ryder Cup, en tradition for to år siden, er mere end bare en golfturnering. Det er en kamp mellem kontinenter, et sammenstød mellem golf titaner, der repræsenterer Europa og USA. Indsatsen er høj, stoltheden er til at tage og føle på, og rejsen til at sikre sig en plads på de respektive hold er historien om dedikation, dygtighed og vedholdenhed. Den arabiske økonomiske golfinteresse er ikke nået hertil, men hvem ved. Det er spændende golftider.

Ryder Cup på vej i Rom 2023

Ryder Cup på vej i Rom 2023

USA vandt stort i Ryder Cup 2021

Med titlen som den regerende mester vandt USA deres sejr i den forrige udgave af Ryder Cup i 2021. Deres triumf, med en resultatserie på 19-9 over Team Europe i Whistling Straits, markerede dem som overlegne vindere, Time for a rematch!

Værtsudvalg til 2023-udgaven, hvordan får man lige værtsskabet?

Vejen til at være vært for Ryder Cup er en besværlig vej, der involverer omhyggelig planlægning, store økonomiske interesser og en sund dosis mere eller mindre venskabelig konkurrence mellem nationer og kontinenter. Det er stor sport og det er store penge. Rejsen for at sikre sig privilegiet at være vært for den 44. Ryder Cup begyndte den 23. juni 2014, da udbudsprocessen blev indledt. Der blev sat en frist for interesserede lande til officielt at udtrykke deres hensigt senest den 31. august samme år. Interessetilkendegivelserne skulle godkendes enten af en central regering eller et nationalt golfstyrende organ. Efter en grundig evaluering af kandidaterne vandt Rom den 14. december 2015 og fik æren af at være vært for den prestigefyldte begivenhed. Italiens sejr i denne udvælgelsesproces var ingen lille bedrift, da det sejrede over stærke konkurrenter som Tyskland, Østrig og Spanien.

Marco Simone Golf and Country Club

Kondtionerne for at spille Ryder Cup

Sammensætningen af holdene er en dynamisk blanding af placeringer og valg, hvilket gør begivenheden til et troværdigt vidnesbyrd om verdens golfelite. For det amerikanske hold er de seks bedste spillere på pointranglisten sikret en plads sammen med seks kaptajnvalg. Denne unikke kombination af præstationsbaseret udvælgelse og skønsmæssige valg sikrer en lineup, der tilgodeser både konkurrenceånden og strategisk beslutningstagning.

Ryder Cup Team USA

Ryder Cup Team USA

På europæisk side er opstillingen lige så fængslende. De tre bedste spillere fra den europæiske pointliste sikrer sammen med de tre bedste spillere fra verdens pointlisten deres positioner. Sammen med dem er seks kaptajnvalg, der runder en trup på 12 spillere, der er indbegrebet af Europas fineste golftalentener på dag.

Vejen til at sikre sig en plads i Ryder Cup er lang og snoet, hvor spillere kæmper om deres positioner over en længere periode. Kvalifikationen begynder i god tid, hvor spillere optjener point fra 2022 og frem. Spændingen når sit højdepunkt efter den anden FedEx Cup Play-Off-begivenhed, BMW Championship, som slutter den 20. august 2023. På dette tidspunkt tjener de seks bedste spillere på pointlisten deres eftertragtede pladser på Ryder Cup Team USA og det amerikanske hold. De resterende pladser, i alt seks, er reserveret til Captain’s Selections, en beslutning, der vil blive afsløret af det amerikanske holds kaptajn efter kulminationen af 2023 Tour Championship.

Det europæiske Ryder Cup hold

På den europæiske front er kvalifikationsprocessen sat i gang ved det prestigefyldte BMW PGA Championship i 2022, en fremtrædende begivenhed inden for Rolex-serien. Denne afgørende konkurrence, der er planlagt fra 8.-11. september i Wentworth Club, markerer begyndelsen på Europas rejse mod at samle et formidabelt hold. Kulminationen på denne bestræbelse finder sted den 3. september 2023, hele tre uger før Ryder Cup starter. På dette tidspunkt dukker de seks automatiske kvalifikationskampe op, hvor tre førende spillere hver fra den europæiske pointliste og verdenspointlisten udgør kernen i Team Europe. Den endelige sammensætning af truppen hviler i hænderne på den europæiske kaptajn Luke Donald, som vil vælge seks spillere for at fuldføre listen og ruste op til det ultimative opgør mod USA.

Ryder Cup udfolder sig over tre intense dage, der hver er designet til at vise spillernes alsidighed og teamwork. De første to dage omfatter spændende sessioner med fourball og foursomes, mens den sidste dag er reserveret til det fængslende drama med 12 singlekampe. Denne progression af formater sikrer, at alle facetter af golfekspertise bliver sat på prøve, lige fra præcisionsslag i par til det utrættelige pres fra en-til-en-møder.

Mens Ryder Cup 2023 nærmer sig, er både golfelskere og afslappede fans fyldt med spænding. Den udsøgte kulisse af Italiens fortryllende landskaber, tiltrækningen ved Marco Simone Golf and Country Club og forventningen om at opleve golfens fine

Ryder Cup 2023 spilles i Rom.

Ryder Cup 2023 spilles i Rom på Marco Simone. Golf feberen vil ramme Italien hårdt, og tilmed i Rom. Turneringen er flyttet et år, fordi Ryder Cup 2020 i USA blev flyttet et år. Det bliver den vildeste golftur ever: Se Ryder Cup og så nyde utrolige Rom om aftenen med lækker mad og vin og omegn. Banen hedder Marco Simone se den herunder. Men først let us catch up:

Banen hedder Marco Simone og en ombygning til state of the art Ryder Cup formatet blev påbegyndt allerede i 2018. Så i 2023 burde den bane bare være perfekt. Se den her. Vildt flot bane og omgivelser

De 44. Ryder Cup-kampe afholdes  hermed i Italien i september 2022 på Marco Simone Golf and Country Club i Guidonia Montecelio nær Rom.

Ryder Cup 2021 resultater, scoringer, stillinger: USA dominerede Europa fuldstændigt

USA afsluttede sin dominans ved Ryder Cup 2020, spillet i 2021 og besejrede Europa 19-9 for at opnå den største sejrsmargin i matchens moderne historie. Det er den tredje Ryder Cup-sejr for amerikanerne i dette århundrede (3-7) og den anden i så mange forsøg på hjemmebane.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

USA tog en føring på 11-5 i søndags-singler, og det var den største forspring i Ryder Cup siden 1975 på sidste dagen. Efter at amerikanerne vandt tre af de fire første singler, fik Collin Morikawa uafgjort mod Viktor Hovland i sin kamp for at garantere en et halvt point for amerikanerne, der ville få dem til  den nødvendige 14,5 point for sejren.

“Det betyder så meget … At gøre dette og bringe Ryder Cup tilbage til USA, det føles så godt,” sagde Morikawa efter sin runde. ” Gutterne trak igennem. Det er en dominerende sejr. Alle mødte op og leverede på dagen.”

Ryder Cup 2123 Marco Simone, Rom, Italien

Ryder Cup 2123 Marco Simone, Rom, Italien

 

Tidligere artikler om Ryder Cup på Whistling Straigts

Her kan du se tidligere artikler, der løbende redigeres. Snart fortæller vi om næste Ryder Cup i Italien.

Hvor vises Ryder Cup 21 og hvornår?

Ryder Cup 21 vises på Viasat Sport følgende dage og tidspunkter fra 23.2ept. 2021.

Ryder cup 21 tv udsendelser

Hvem er allerede med på  holdene i Ryder Cup?

Fem af de seks automatiske kvalifikationer for USA er lukkede. De er i rækkefølge efter Ryder Cup stillingen Collin Morikawa, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka og Justin Thomas.

Morikawa og Johnson kvalificerede sig for uger siden, og det var kun et spørgsmål om tid, før de næste tre sluttede sig til dem.

Der er interessante historier i hver af de fem spilleres udvælgelse.

Collin  Morikawa er en rookie (første gangs deltager i Ryder Cup)  og er stormet ind på verdens golfscenen i løbet af de sidste to år. Han er også en type, der er defineret af hans imponerende jernspil, der på så kort tid har bragt ham fra ret ukendt til celebrity golf status,

Dustin Johnson har idag 8 års erfaring med Ryder Cup. Dustin har spillet på fire tidligere Ryder Cup -hold, men amerikanerne har kun vundet en af disse fire. Det er han ikke tilfreds med, så spændende at se, om han er sat helt op til at vinde.

Hans præstationer har heller ikke været i overensstemmelse med hans høje standard på PGA turen, og han har kæmpet gennem årene i foursomes.

DeChambeau med det berømte mega lange drive langt over 300 meter og alle køller og jern i samme længde.  var winless i sin eneste tidligere Ryder Cup -optræden i 2018, men er en meget anden spiller nu, end han var dengang i Paris. Bla har han body buildet sig selv 20 kilo op mindst til en stor dreng på lidt over 100 kilo.

Koepka har kun spillet i to Ryder Cups, men har en vindende rekord (4-3-1) og vil blive fulgt tæt af kaptajn Stricker. Og Thomas har været en absolut trofaste i de tre amerikanske holdkonkurrencer, som han tidligere har spillet. Der er ingen tvivl om, at han vil spille en stor rolle i resultatet for amerikanerne.

Og hvem skal spille Ryder Cup for Europa 2021?

Selvom det endnu ikke er officielt, er det en stor sikkerhed for, at Viktor Hovland vil være på det europæiske hold, hvilket gør den 23-årige den første mand fra Norge til at spille i Ryder Cup.

Hovland havde markeret sig hurtigt i professionel golf og vundet tre gange. Han har også sat sit mærke på Europa Touren, og har allerede haft Rory McIlroy til at løfte hånden for lige at vise Hovland respekt op til Ryder Cup. Faktisk er Hovland, som er nr. 15 i verden, den tredjehøjest rangerede europæer, kun en position foran McIlroy.

“Hvis han forsøgte at vælge en partner i Ryder Cup, ville jeg række hånden op og gerne guide ham rundt,” sagde McIlroy på The Open på Royal St. George’s. ”Viktor kommer til at være en vigtig spiller for det europæiske hold i lang tid fremover. At have en som ham på det europæiske hold kan kun hjælpe. ”

Hovland har det fint med den opfattelse. Så længe som for 16 måneder siden, længe før han var på radaren for Team Europe, forudså Hovland allerede, hvordan det ville være at blive den første golfspiller fra sit land, der spillede i Ryder Cup.

“Jeg er virkelig en stor fan af matchplay, og jeg vil sige, at jeg har spillet nogle af mine bedste golf i matchplay,” sagde Hovland, den amerikanske amatørmester i 2018. “Så forhåbentlig kan jeg komme me og d i ryder Cup klare mig godt.

Seks spillere leverer matematisk i forhold til Ryder Cup kvalifikation til sjette og sidste automatiske deltagelse her i den sidste uge for at kvalificere sig til BMW Championship. Manden, der står på sjettepladsen søndag aften, er på holdet.

Tony Finau gik seks pladser frem mandag med sin sejr i New Jersey og flyttede fra 12. plads i ranglisten, helt op til sjette. Men han er kun point (28 for at være præcis) foran den olympiske guldmedaljevinder Xander Schauffele, med begge fulgt tæt af Jordan Spieth.

World Points tæller med

Europa tager fire spillere på European Ryder Cup -pointlisten og fem fra World Points -listen. Disse ni spillere vil optjene automatiske valg den 12. september, og derefter foretager kaptajn Harrington tre valg samme dag for at runde sit hold.

Hovland, Paul Casey, Matt Fitzpatrick og Lee Westwood indtager de første fire pladser på World Points -listen. Shane Lowry er på femtepladsen, men der er flere navne i hælene, der søger at kvalificere sig automatisk. Intet er en gavebod.

Frankrigs Victor Perez og Skotlands Robert MacIntyre er de næste i rækken, der begge kæmper om at spille i deres første Ryder Cup. På den modsatte side af spektret er Ian Poulter, der ligger lige bag MacIntyre, men forsøger at finde vej til sin syvende Ryder Cup. Poulter har en karriere 14-6-2 rekord og har været på vindersiden fem af de seks tidligere gange.

Ryder Cup, Sept. 21-26, 2021 Whistling Straits, Kohler, WI

Ryder Cup afvikles hvert andet år som verdens største golfturnering. USA og Europa skiftes til værtsskabet og i 2020 skulle Ryder Cup spilles  på Whistling Straits i Kohler Wisconsin. Men det er nu udsat til 2021 pga risikoen for Corona virus/Covid 19. Arrangørerne ventede ekstremt længe med denne beslutning,  og der er nu en masse billetter der skal refunderes. Og nye planer og logistik der skal på plads.

Sidste nyt fra Ryder Cup 2020, som endte i september 21

Et godt sted at følge Ryder Cup er Padraig Harrington´s Ryder Cup blog

Se hvad de to Ryder Cup kaptajner sagde om udskydelsen til 2021

Den 43. Ryder Cup, der er planlagt til 22.-27. September, ved Whistling Straits i Kohler, Wisconsin, er hermed blevet planlagt til 21.-26. September 2021.

Presidents Cup også udskudt

Ligeledes spilles præsidenterne Cup, der oprindeligt var planlagt til 30. september-3. oktober 2021, i Quail Hollow Club i Charlotte, North Carolina, nu 19-25 september 2022.

Presidents Cup er en serie af mænds golfmatcher mellem et hold, der repræsenterer USA og et internationalt hold, der repræsenterer resten af ​​verden minus Europa. Europa som kontinent konkurrerer kun mod USA i Ryder Cup matchen.

Vil du vide mere om Presidents Cup?

Ryder Cup udskydelsen baseret på ufravigelige lægefaglige skøn om Corona

Beslutningen om at planlægge Ryder Cup til 2021 var baseret på vejledning fra USAs Centers for Disease Control and Prevention og i samarbejde med staten Wisconsin og Sheboygan County med sundhed og velvære for alle involverede som højeste prioritet. Måske de kunne have set lyset lidt før?

”I modsætning til andre større sportsbegivenheder, der spilles i eksisterende golfklubber og rammer, var vi nødt til at tage en beslutning nu om at bygge faciliteter for (midt juli 20)  at være vært for Ryder Cup 2020 på Whistling Straits,” sagde PGA for America’s CEO Seth Waugh. ”Det blev tydeligt, at fra i dag kunne vores medicinske eksperter og de offentlige myndigheder i Wisconsin ikke give os sikkerhed for, at det var muligt at gennemføre en begivenhed med tusinder af tilskuere ansvarligt i september. I betragtning af at usikkerheden vidste vi, at omplanlægning var det rigtige opkald. Vi er taknemmelige for PGA TOUR-kommissær Jay Monahan og vores partnere ved TOUR for deres fleksibilitet og generøsitet i den komplekse opgave at skifte den globale golfkalender. ”

I og med der spilles i 2021, så flyttes den planlagte Ryder Cup i 2022 i Rom (Scroll ned for at se den valgte golfbane i Rom)  også et år til 2023.

 

Whistling Straights har tidligere været vært for tre amerikanske PGA-mesterskaber: i 2004 vundet af Vijay Singh, i 2010 vundet af Martin Kaymer og i 2015 vundet af Jason Day.

 

Det europæiske Ryder cup hold og hvordan det vælges

Det blev Padraig Harrington, der er kaptajnen i 2021. Han har vundet 3 Majors, han har spillet 6 Ryder Cups og været med til at vinde 4 gange. Han spiller stadig fremragende golf, så til lykke Europa med udnævnelsen.

Hvem kvalificerer sig til Ryder Cup 2021 for Europa?

Kvalificeringsperioden for Europas Ryder Cup-hold i 2021. Der er et freeze i proceduren lige nu. Skydes sikkert et år.

Det 12-mand europæiske hold vil bestå af de første fire spillere fra den europæiske pointliste, efterfulgt af de førende fem spillere fra World Points List. (Det var for 2020 men kopieres forventelig)

Hvor mange wild cards vælger Padraig Harrington? Dette kan skifte nu, da turneringen ligger i 2021.

I en væsentlig ændring fra kvalificeringsprocessen i 2018 vil Captain Harrington foretage tre Wild Card-valg i stedet for fire.

Hvorfor Rolex-serien betyder noget (Tællende resultater for Race til Dubai forventes at skydes et år)

Race til Dubai-point (Europa turen)  og World Ranking-point ganges med 1,5 mod slutningen af ​​kvalifikationsperioden, der starter ved 2020 Estrella Damm N.A. Andalucía Masters, der har Sergio Garcia Foundation som vært.

Kvalificeringspoint i både 2019 og 2020 fra RAce til Dubai  vil ikke tælle med overalt i verden fra en turnering, der spilles samtidigt med en Rolex Series-begivenhed, hvilket yderligere forbedrer status for den førende serie på European Tour.

Hvem er kaptajn for det amerikanske Ryder Cup hold 2021

Steve Stricker er valgt som kaptajn på det amerikanske Ryder Cup hold i matchen mod Europa 2021. Forventelig stadig i måneden i September på Whistling Straits in Kohler, Wisconsin.

Stricker er selv fra Wisconsin og har spillet tre Ryder Cups i streg. (2008, ‘10, ‘12).
En meget vellidt og moden kaptajn, der taler ubesværet med alle.

Ryder Cup 2021 spilledes på den berømte golfbane Whistling Straits i USA

Whistling Straits golf club

Whistling Straits golf club

Kort om Whistling Straights

Whistling Straits er en af ​​to 36-hullers links-stil golfbaner forbundet med The American Club, et luksus golf resort beliggende i nærheden af ​​Sheboygan, Wisconsin, og ejes af et datterselskab af Kohler Company. Den anden er Blackwolf Run, syd for Kohler Village.

 

Bestil billetter til Ryder Cup 2021 på Whistling Straights via link her

Følg med her for at se hvornår der sælges billetter til Ryder Cup i USA 2021.

Ryder Cup 2020, billetter

Ryder Cup 2020, billetter, men de refunderes nu.

 

Ryder Cup 2023 tager til ….Italien!

Ryder Cup feberen vil ramme Italien hårdt, men nu i 2023 og tilmed i Rom. Turneringen er flyttet et år, fordi Ryder Cup 2020 i USA er flyttet et år. Det bliver den vildeste golftur ever: Se Ryder Cup og så nyde utrolige Rom om aftenen med lækker mad og vin og omegn. Banen hedder Marco Simone og en ombygning til state of the art Ryder Cup formatet blev påbegyndt allerede i 2018. Så i 2023 burde den bane bare være perfekt.

De 44. Ryder Cup-kampe afholdes  hermed i Italien i september 2022 på Marco Simone Golf and Country Club i Guidonia Montecelio nær Rom.

Ryder Cup 2024 spilles på Bethpage Black i New York
-all golfers want to play the Black!

Ja det er i USA igen i 2024: på Bethpage Black i New York, der er top-dollar i golfverdenen i USA.

Bethpage Black i New York er vært for 2024 Ryder Cup på Bethpage Black såvel som banen lagde græs til  det 101. amerikanske PGA-mesterskab i 2019.

Der er fantastiske golfbaner rundt om New York, som Westchester Golf, Long Island, en af USAs bedste, som red. her spillede for nogle år siden og aldrig rigtigt er kommet over. Det er en kongebane. Gotta go back.

Men så er der the Bethpage Black. De profilerer banen som modbydelig svær og kun for bedre spillere, og dog. Se videoen herunder 🙂 Mon ikke du også kunne spille den?

Bethpage Black-banen er et af de mest populære golf steder på den anden side af dammen og er en af fem kvalitets golfbaner inden på Long Island. Den er berømt for at være vært for US Open for fem år siden, hvor Lucas Glover vandt sin vigtigste titel.

Det er også gode nyheder for Rory McIlroy. Nordireren vandt på Bethpage Black-banen for to år siden på Barclays i slutningen af ​​FedEx Cup-sæsonen, og han håber ret sikkert på mere succes, når han vender tilbage.

Med en bane på lidt over 7.400 meter, har både det amerikanske og det europæiske hold brug for deres længste køller og jern for at have nogen chance for succes på en bane, der er notorisk utilgivelig for den spiller, der ikke slår virkelig langt. Den offentlige bane åbnede oprindeligt i 1936, designet af Albert Warren Tillingharst. Yes who? Men hvilken bane og hvilken golf arkitekt!

Præsident for PGA of America, Ted Bishop, talte om sin glæde over beslutningen ved pressemødet for valget af Bethpage for 2024 og fortalte journalisterne: ”Hvor passende er det ikke, at vi tager to af golfens førende begivenheder til en stat, der var stedet for vores første PGA-mesterskab og til et spektakulær bane, hvis design blev tegnet af en af ​​golfsportens dygtigste arkitekter og en god ven af ​​The PGA of America.

Ryder Cup 2026 i Irland!

Ryder Cup er tilbage i Irland for første gang. Og Irland er helt oppe at køre allerede nu. Golf er megastort i Irland. Det er yderst prestigefyldt og indtægtsgivende at hoste Ryder Cup turneringen. Banen er Adare Manor i County Limerick, der  stiller sig til rådighed som vært for den episke golf battle mellem Europa og USA for første gang.

Ryder Cup Europe annoncerede i juli 19, at det femstjernede feriested vil følge i Whistling Straits ‘fodspor i Wisconsin (2020), Marco Simone i Italien (2023) og Bethpage Black i New York (2025) som spillested for golfsportens største holdkonkurrence.

Det betyder, at Ryder Cup vil blive iscenesat i Irland for anden gang, 20 år efter, at The K Club var vært for konkurrencen i 2006, da Team Europe – under kaptajn i Ian Woosnam og med tre irere, Darren Clarke, Padraig Harrington og Paul McGinley – besejrede USA mindeværdig med en rekordmargin på 18½ – 9½. Do it again ?

……………

Fra vor dækning af  tidligere Ryder Cup events:

Ryder golf historie

Ryder Cup i Frankrig  i september, 2018. Europa vandt stort

De to hold blev udvalgt primo september 18, der er ingen vej tilbage, may the best man/men win.

Her er det europæiske hold, en solid blanding af nyt talent og garvede kræfter, og den ikke  formstærke Garcia, som Thomas Bjørn tror 100% på alligevel. Ryder golf  er teamsport og nogle som Garcia kæmper bare bedre og hårdere, når de spiller for landet eller som her en verdensdel og der er mere end penge på spil.

For Europa:
Francesco Molinari
Justin Rose
Jon Rahm
Alex Noren
Thorbjørn Olesen
Rory McIlroy
Tyrrell Hatton
Tommy Fleetwood
Paul Casey
Sergio Garcia
Ian Poulter
Henrik Stenson

På USA teamet finder vi de fleste sikre valg. Tiger Woods er med sin udnævnelse til at spille for USA hele vejen tilbage på en respektindgydende come-back rejse efter skandaler og skader i stimevis i årevis. Det må aftvinge respekt. Det er ikke hvad der sker der i livet, der er hvordan du tackler det, der er afgørende.

US holdet:
Bryson Dechambeau
Tony Finau
Ricky Fowler
Dustin Johnson
Bruce Koepka
Phil Mickolsen
Patrick Reed
Webb Simpson
Jordan Spieth
Justin Thomas
Bubba Watson
Tiger Woods

 

Ryder Cup i Frankrig på le National!

Traveltalk skriver om Ryder golf turneringen til vore mange golfrejsende, som måske ser Frankrig som et ret ny og totalt relevant golfrejsemål. Ikke særligt langt væk fra Danmark og fuld af store baner og det gode liv og store rejseoplevelser, Frankrig er berømt for.

Ryder turneringen 2018 blev afholdt på den franske golfbane le National, der ligger i Paris Ile-de-France  ca. 25 km fra Paris. Frankrig har for alvor markeret sig på verdenskortet for golf, med den succesrige afholdelse af Ryder Cup i efteråret 2018. Det var kæmpestort for banen, Paris og golfverdenen.

Med sine 600 golfbaner  og en af verdens absolut største golfnationer målt på baner er Frankrig indtil nu en lidt overset golfnation for golfspillere på udkig efter en god golfrejse. Det er lidt synd, for det fantastiske rejseland har faktisk fremragende baner, både i nord og helt syd på, f.eks. langs Rivieraen. Det ændrede Ryder Cup delvist med et trylleslag. Som verdens 3. største sportsbegivenhed, når Europa spiller mod USA i golf, er mediedækningen og tilskuerantallet massivt.

Ryder Cup trofæ

Ryder Cup 2018 afholdt på Le Golf National

Ryder golfturneringen 2018 blev  afholdt på Le Golf National 3 dage fra den 29. septemberryder cup 2020, hvor også Open de France spilles hvert år. Banen har plads til 80.000 tilskuere. Albatros mesterskabsbanen på Le Golf National er designet af arkitekterne Hubert Chesneau og Robert Von Hagge. Golfbanen har en god afveksling i designet og en af sværeste huller i verden. Det svære 18. hul er frygtet for indspillet til greenen, der ligger på en lille ø. Det er kun 2. gang i Ryder Cup´s historie at det kontinentale Europa er vært for turneringen.

Ryder Cup 2016 1

71 golfbaner lige uden for Paris

Ikke mindre end 71 golfbaner med fornemt ry og flere golfbaner med på Top 100 Continental European list, lavet af Golf World Magazine, ligger i Paris Ile-de-France lige unde for Paris. Af disse 71 er Le National den mest berømte. Intet under at Ryder Cup 2018 endelig kom til Frankrig.

Nogle af de bedste og mest anderkendte golfbaner i og omkring Paris Ile-de-France:
Nord for Paris ved d’Auvers-sur-Oise og d’Enghien-les-Bains; Golf de Mont Griffon, Golf de l’Isle Adam og Club du Lys-Chantilly
Øst for Paris ved Disneyland Paris; Golf Disneyland
Sydøst for Paris ved Fontainebleau; Exclusiv Golf du Chateau de Cely, Golf de Fontainebleau og Golf Du Chateau D’Augerville
Vest for Paris ved Versailles; Le Golf National
Sydvest for Paris RambouilletExclusiv Golf de Courson Stade Français og Golf des Yvelines

Kombiner golf med et besøg på et af de smukke slotte i området, nyd en klassisk fransk gastronomisk oplevelse og slut natten af på en hyggelig jazzklub. Lad golf, kultur, shopping og den overdådige franske livsstil gå hånd i hånd når du besøger Paris Ill-de-France.

Sådan fungerer Ryder golfturnering. Intro på 2 minutter

Ryder er den tredje mest medieomtalte sportsbegivenhed efter VM i fodbold og de olympiske lege. Afholdelsen af denne prestigefyldte turnering i Frankrig vil bidrage til at udvikle og demokratisere golfspillet, der i øvrigt kom på programmet ved OL og De Paraolympiske Lege i Brasilien i 2016. Ryder Cup turneringen løber af stablen på Golf National i Saint-Quentin-en-Yvelines. Golf National er en af de få golfbaner i Europa, der kan modtage op til 80.000 tilskuere.

Ryder Cup skifter mellem Europa og USA hvert 2. år

Ryder turneringen spilles hvert andet år og er en dyst mellem to hold bestående af de bedste europæiske og amerikanske spillere. I 2018 er danske Thomas Bjørn holdkaptajn, og det giver ekstra dnske interesse. Turneringen foregår skiftevis i Europa og i USA. Der er gennem årene blevet skrevet en hel del golfhistorie under Ryder Cup.Trofæet tilhørte længe USA, men er siden 1985 oftere blevet vundet af de europæiske spillere (8 sejre ud af 11 turneringer). Verdens bedste golfspillere har deltaget i begivenheden, såsom Severiano Ballesteros, Sergio Garcia, Phil Mickelson, Tiger Woods o.a. Til dags dato har to franskmænd kvalificeret sig: Berømte Jean Van de Velde i 1997 og Thomas Levet i 2004. Turneringen foregår over tre dage, hvor to hold med 12 spillere mødes. De anvendte spiltyper er for to par og singler. Efter 28 matcher er vinderne dem, der har fået over 14 ½ point. Hulspil for to par er temmelig udfordrende, idet denne spiltype kræver en fælles strategi og derfor et godt samarbejde spillerne imellem.Der er altså spænding i luften for både tilskuere og fjernsynsseere verden over i tre dage.

Thomas Bjørn

Thomas Bjørn klar til det krævende job som Ryder Cup holdkaptajn

Hvem spiller på Ryder Cup holdene i 2018?

På den officielle Ryder Cup hjemmeside, kan du følge udviklingen i de kvalificerende point og evt. udtagelse fra de to holdkaptajner, hvor det er danske Thomas Bjørn, der har final call for det europæiske holds sammensætning. Thorbjørn Olesen ligger, da dette skrives på en flot 5. plads lige uden for de 4 førende, med italienske Molinari i spidsen, der reelt via point har kvalificeret sig.

Læs mere her om Ryder Cup 2018 i Frankrig

Læs mere om Frankrig, f.eks. om Frankrigs bedste vine

Er du til golfrejser, så se mere end 20 golfrejse mål og golfrejsetips

Se vor temaside  om Golfrejser til hele verden først og fremmest og kom videre derfra. Eller hop direkte til et golfrejsemål, du vil læse om Spanien og Thailand er blandt de største rejsemål. Vi har plukket nogle topbaner. Bare at have spillet en af dem på din golfferie gør en forskel i dit golfliv. Traveltalk.dk dækker en masse golf rejsemål,  og antallet vokser løbende, så kom tilbage regelmæssigt. Du finder også tilbud på attraktive golfrejse tilbud, udvalgt  sammen med vore golfrejse partnere.

Top golfbaner i Thailand

Golf i Thailand: Vil du se de bedste golfbaner i Thailand?

Golf i Irland, “as green as golf gets”

Costa del Sol´s golfbaner taget fra toppen af den lange liste over fremragende golfbaner.

Great Northern Golf bane, best in class, Denmark

Great Northern Golf bane, best in class, Denmark

Golfrejser til hele verden, mere end 10 artikler om golf rejsemål

Her er linket til over 10 artikler om golfrejser i hele verden.

Mere om sports rejser i Traveltalk

La Vuelta: Spaniens Premier League Indenfor Cykelløb

Sommer-OL i Paris, Frankrig, 2024

Tour de France set som inspiration til ferie i Frankrig

Monaco Grand Prix

Store Golfturneringer som mange rejser til

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler