Angels Falls i Venezuela er verdens højeste vandfald

Angel Falls i Venezuela er et af verdens store vidundere.

Angel Falls i Venezuela er uden konkurrence det højeste vandfald i verden. Tager du til Colombia i Sydamerika, connecter med det firma,  (Se link nedeunder) der  kan flyve dig ind i junglen og nationalparken, hvor Angels Falls skummer, så er du på vej til en meget stor oplevelse for de få udvalgte.

Venezuela lige nu er stadig krise både økonomisk og Corona betinget, men med fornuftige forholdsregler, som at rejse med en guide eller i en gruppe, kan du stadig tilmed for få penge på et senere tidspunkt opleve det gigantiske rejseland. Men det er ikke helt uden risiko, så er det sagt. Venezuela rummer så i øvrigt både dyb jungle og blændende hvide strande ud mod the Carribean.

OBS se nederst i denne artikel den aktuelle sikkerhedsanbefaling, som april 20 er “Vent til efter Covid 19 og landet er kommet på fode igen.”

Se Angel Falls i 8K og 360 graders overflyvning:

https://youtu.be/L_tqK4eqelA

Hvordan og hvornår kommer jeg til Angel Falls?

Det er verdens højeste vandfald målt på hvor langt vandet falder uden afbrydelse af floder, klipper osv. Det er fantastiske 979 meter (3,211 feet) og i direkte linje 807 meter (2,368 feet). Vandfaldet starter den lange tur fra kanten af  Auyán-tepui bjerget i Canaima National Park (på spansk som er nationalsproget: Parque Nacional Canaima), et beskyttet UNESCO World Heritage site i  Gran Sabana regionen i Bolívar State.

Angel Falls er en af Venezuela’s top tourist attraktioner,  selvom det ikke er direkte nemt at komme frem, vi er klart i rejsekategorien “adventure” som taler til din indre Indiana Jones. Vandfaldene ligger dybt inde i junglen og kan kun nås med privatfly.

Fra Puerto Ordaz eller Ciudad Bolívar  i lille privatfly til Canaima lejren, klar til fanastiske ture

Man skal flyve fra Puerto Ordaz or Ciudad Bolívar (Se kortet)  Canaima lejren, som også er udgangspunktet for fantastiske ture på floden under vandfaldene. Flodture er bedst fra juni til december, for i den periode er floderne dybe nok til at sejle på. Under tørsæsonen fra december til primært marts er der mindre vand end i de andre måneder, men man kan jo stadig se vandfaldene fra land, og du kan være heldig, man kan komme frem med bå.

Den bedste måde at nå frem på er at leje et fly fra landsbyen  Canaima nær Caracas (hovedstaden i Venezuela), Puerto Ordaz eller Ciudat Bolivar. Når du når til  Canaima tager du så en båd til to the Angel Falls trail, som er den rute, man vandrer langs Angel Falls. Ja,  du skal ville det her, for at tage hele turen. Som sagt er regnsæsonen den bedste tid, dels pga. det er nemmere at komme frem med båd, men også fordi regnen, som kun er kortere tid ad gangen typisk, skaber de mest fantastiske vandperler og vandtåger, som når solen dukker frem, er et uforglemmeligt syn.

Intro til rejselandet Venezuela

Angel Falls Salto Angel

 

Værd at vide om Angel Falls

  • Vandet falder fra Auyantepui fra en højde på 979 meter.
  • Angel Falls er ikke mindre end  150 meter bredt
  • På nogle dage kan man mærke de små vanddråber 1 km væk
  • Angel Falls kaldes også Tuluma Bena eller Kerepakupai Meru
  • Angel Falls er mere end 10 gange  Iguazu Falls, der også er både berømt og fantastisk
  • Iguazu Falls i nordlige Sydamerika

Iguazu vandfaldene i Argentina og Garganta Del Diablo

  • Angel Falls blev opdaget af en modig pilot i et lille fly Jimmy Angels, da hans fly strandede der.
  • Jimmy Angel måtte gå gennem junglen i 12 dage, før han nåede bebyggelse, og hans fly er i dag på  the Aviation Museum i Maracay.
  • I de tørre måneder når vandet at fordampe inden det når helt ned
  • I modsætning til de fleste andre af verdens naturlige vinduere, så blev Angel Falls første opdaget i det 20. århundre faktisk i 1937: Angels havde spottet området i 1935 og crashede så på toppen i 1937.

Tourists watch Angel Falls

Er det sikkert at rejse til Venezuela?

Svaret er desværre nej. Venezuela har politiske uroligheder, fattigdom og nu ulykkeligvis også Corona Covid 19, så det må vente lidt med at se Angel Falls og det smukke land i øvrigt Følg udviklingen i Venezuela her fra USA´s udenrigsministerium.

Links til andre Adventure rejsemål i verden

Son Doong, verdens største grotte i Vietnam

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler