Rejser til Basilicata

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Rejsemal Icon
Arrangør  

Hvor ligger Basilicata?

Basilicata ligger i det allersydligste Italien. Så tæt på Afrika og det varme Middelhav, som du næsten kan komme i Italien. Basilicata er en region med skove og bjerge i det sydlige Italien. Basilicata grænser op til regionerne Calabrien og Puglia samt det tyrrhenske og ioniske hav. Byen Matera er kendt for sit Sassi distrikt, et stort kompleks på en bjergskråning med huleboliger, der går 9000 år tilbage. Komplekset er en del af Murgia Matera-området, en kløft mellem Matera og Montescaglioso, der også omfatter omkring 150 klippeskårne kirker.

Se kort herunder over Basilicata og Matera med Sassi hulerne.

Matera Italy. Lucania, exterior.

Hvor lang tid tager rejser til Basilicata fra Danmark?

Du skal mellemlande sandsynligvis i Rom, så sæt 1/2 dag af mindst.

Hvem kan jeg rejse med til Basilicata?

Du kan rejse med bla. Vindrose Rejser, der er eksperter i Italien eller flere andre, se ovenfor i denne artikel


impressive ancient Matera over sunset. Italy, Basilicata

Hvor finder jeg mere nyt om Basilicata?

Du kan læse meget mere om Sassi hulerne og Matera her. Det kunne også være hos en af de her nævnte danske rejsebureauer eller hos Italia.it, det officielle turistbureau

Hvad spiser man i Basilicata?

Man spiser meget gerne noget med lam fra ragout til lammeryg. Men også så meget andet:
Madlavning baseret på enkle ingredienser med en intens smag, som udgør et rigt og varieret gastronomisk tilbud. Der er røget kød og fermenteret kød, Lucanica i Primis, lavet med svinekød skulder fra fritgående dyr opdrættet i naturen, groft hakket med en kniv og krydret med vild fennikel og derefter proppet i et naturligt hylster og hængt til tørring.


Så er der vildsvinpølse; Rionero Ventresca (indvendig pølse direkte oversat); og derefter oste, trøfler (som scorzone); strazzata, en typisk lokal Focaccia, og stoltheden ved regionens produktion: Materas brød. Emblem for lokal gastronomi fyldt med symbolsk betydning: indtil 50’erne plejede bagere på Matera at markere brød med et træstempel, der skildrede deres familie, for at skelne dem efter kollektiv bagning. I form af en croissant minder Matera -brød om Murgia -kløften og er lavet med Durum hvedemel og naturlig “moder” gær.
Se vor store artikel om italiensk mad med inspiration til mere end 20 klassiske italienske retter. Se også vor gennemgang af alle vinregioner i hele Italien, som samtidig bare kalder på en bilrejse i dejlige Italien.

 

Hvilke andre rejsemål i Syditalien kan i anbefale?

Helt klart Apulien (Apulia på Italiensk) Calabrien, Sicilien og Sardinien. Nogle regner “Syditalien” som alt syd for Rom, så er der mange flere muligheder som Amalfi kysten.

Andre rejsemål, du sikkert vil læse om


 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler