Sjældne hulebyer i Georgien

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Georgiens utrolige hulebyer er helt fra jernalderen.

Georgiens hulebyer er med rette berømte. Der er nemlig meget få egentlige hulebyer i denne verden. En ligger i Basilicata i Syditalien og en anden  i nordlige Sudan i næsten ørken landskab, men på UNESCO´s eksklusive shortliste over bevaringsværdig og seværdig kultur og natur arv finder vi også Georgiens mest berømt huleby.

Sjældne hulebyer i Georgien

Sjældne hulebyer i Georgien

Den verdensberømte huleby Uplistsikhe

Den verdensberømte huleby Uplistsikhe, ‘the fortress of the Lord’ er den vigtigste af dem alle i landet. Byen kan dateres helt tilbage til jernalderen og ligger med udsyn over Mtkvari floden. Den er møjsommeligt udskåret af sandstensklipper og er på ikke mindre end 8 hektar og har overlevet erosion, alder, krig jordskælv og menneskets ofte uhensigtsmæssige indgriben.

Uplistsikhe huleby ruinerne i Georgien

Uplistsikhe huleby ruinerne i Georgien

Byen er en blanding af før kristen og kristen byggestil og har spillet en vigtig rolle i Georgiens historie: et velbeskyttet sted i krige mod muslimer i 800-900 tallet og senere dybt impliceret i Mongolernes mange angreb i det 14. århundrede og derefter forladt.

Et af mange steder at besøge, andre er David Gareji klosteret fra 6. århundrede med fantastiske freskoer, altså den slags kalkmalerier, der er lavet direkte i en væg eller lofts kalkpuds og meget holdbar.

Book din rejse her

Book din rejseforsikring her og læs rejseanvisning hos Europæiske Rejseforsikring.

Besøg Georgien og Armenien, et andet adventure rejsemål

Armenien, verdens ældste vinland

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler