Asiens mindste lande. Kan du gætte dem?

Asiens mindste lande er særdeles spændende rejsemål.

Asiens mindste lande udgør spændende rejemål. Ikke alle, men de fleste. Se bare her.
De 10 mindste lande i Asien er overraskende ukendte for deres faktiske størrelse, fordi de generelt har så meget andet at byde på. Et par er alvorligt truet af klimaændringer som Maldiverne, og det er endnu en grund til at tage skridt til at gøre, hvad der er muligt for at vende de negative virkninger af global opvarmning. Et land på listen er måske et land, måske ikke. Listen giver dig forhåbentlig rejseinspiration og lidt ny information. Vi elsker at rejse verden rundt, så for at bevare den bliver endnu vigtigere, når du ser så mange smukke, ofte skrøbelige lande, når det kommer til naturbevarelse.

Her er listen over de 10 mindste lande i Asien:

the maldives

Maldiverne, et vidunder af 1000 øer få meter over havets overflade

1. Maldiverne, det måske smukkeste og mest skrøbelige ørige af alle i Asien

Maldiverne findes i den sydlige del af Asien, og Maldiverne udgøres af  26 atoller i Det Indiske Ocean. Maldivernes område er cirka 116 kvadrat miles, mens befolkningen er på omkring 427.756 indbyggere. Så lige så lille, som landet er dyrebar. Maldiverne er et utroligt rejsemål, som burde påkalde sig hele verdens opmærksomhed.

Besøg Maldiverne

Singapore green city overview. Aerial view of GardSingapore, overflyning af en meget grøn by. Garden by the Bay, Singaporeen by the Bay, Singapore

Singapore, overflyning af en meget grøn by. Garden by the Bay, Singapore

2. Singapore, den grønne, vibrerende og målrettede østat

Singapore er en af verdens meget få bystater, og  ligger centralt  i Sydøstasien og en en væsentlig en gateway til resten af Asien. Området er ca. 276 kvadrat miles. Singapores territorium har både fastlandet og andre øer. Fastlandets størrelse er ca. 17 miles fra nord til syd og 31 miles fra øst til vest med 120 mil kystlinje. Johor-strædet adskiller staten fra Malaysia, mens Singapore-strædet adskiller den fra Indonesien.

Besøg Singapore, inspiration til rejseoplevelser i Singapore
Singapore, en tur gennem byens absolut bedste og mest imponerende barer
Er Singapore den grønneste by på jorden?
Hvor man kan spise og hænge ud i Singapore
De bedste hoteller i Singapore.

Bird view panorama of Manama city, Bahrain

3. Bahrain, et rigt lille arabisk land med vokseværk

Bahrain er et andet af Asiens mini østater, og Bahrain ligger i den persiske Golf. Bahrains område dækker 295 kvadrat miles med en befolkning på 1.425.171. Staten har iværksat omfattende aktiviteter til jordindvinding, som har øget landes 33 øer til mere end 80 øer og flere nye øgrupper.

Læs mere om Bahrain som rejseland på Traveltalk

Formel 1 i Bahrain, en kæmpe begivenhed

Visit Bahrain. officielle rejsesite for Bahrain

Flyv til Bahrain med Emirates

The white golden-domed Sultan Omar Ali Saifuddien Mosque in Bandar Seri Begawan, the capital of Brunei, on the island of Borneo.

4. Brunei, Sultan of Swing, den eneste suveræne stat på gigantiske Borneo

Brunei ligger i Sydøstasien, hvor det grænser op til Øst-Malaysia og Sydkinesiske Hav. Bruneis areal på 2.226 kvadrat miles gør det til Asiens 4. mindste nation. Brunei anerkendes som den eneste suveræne stat beliggende helt og alene på øen Borneo. Resten af Borneos territorium deles mellem Indonesien og Malaysia. Bruneis politik er et absolut monarki, hvorved den meget rige sultan fra Brunei er både statsoverhoved og regeringschef. Det er godt at være sultan.

Turist hjemmesiden for Brunei.

 

NABLUS, PALESTINE - The House of Palestine in Nablus

5. Asiens mindste lande: Palæstina, et folk der kæmper for en stat og en region der længes efter fred

Palæstina er ikke et land i sig selv. Det anerkendes som en suveræn stat af 136 FN-medlemmer, men ikke af USA eller af de fleste lande i EU. Men det er så tæt på et land, man kan komme, uden at være det endnu. Palæstinas område er 2.402 kvadrat miles med en befolkning på 4.550.368 mennesker. Staten gør krav på Gazastriben, der grænser op til Egypten og Israel, og Vestbredden, der grænser til både Jordan og Israel. Det er næppe et anbefalelsesværdigt rejsemål i dag, men har fortjent sin plads på listen her.

Kourion-Cyprus

6. Cypern, så smukt placeret i Middelhavet med både græsk og tyrkisk indflydelse

Øen Cypern ligger i Middelhavet mod øst tæt på Tyrkiet og Grækenland. Dens område er 3.572 kvadrat miles og 2.276 kvadrat miles af det nordlige Cypern er udelukket, da det hører til Tyrkiet og ikke et land.

Besøg Cypern på din næste solferie

 

lebanon-beirut, en af Asiens mindste lande

Libanon, Beirut, en af Asiens mindste lande

 

7. Asiens mindste lande: Libanon, et lille, tidligere rigt kulturland med central placering

Libanons område anslås til 4.536 kvadrat miles, og det strækker sig langs Middelhavets kyst. Det har opnået ry som “perlen fra Mellemøsten”. Det har også fungeret som et handelsforbindelse mellem Middelhavsområdet og Østasien og Indien. Selvom det er et så lille land, har Libanon accepteret millioner af flygtninge i de sidste år.

Læs mere om Libanon på traveltalk i 2020.

.

The Pearl Qatar in Doha

The Pearl Qatar in Doha, en af Asiens mindste lande

8. Qatar en af de utroligt hurtigt voksende oliestater, der satser på turisme

Qatar er officielt staten Qatar og er et land beliggende i Vestasien, der besætter den lille Qatar-halvø på den nordøstlige kyst af den arabiske halvø. Dets eneste landegrænse er med nabolandet Saudi-Arabien mod syd, med resten af ​​sit område omgivet af den persiske Golf. Bahrain-bugten, et indløb af den persiske golf, adskiller Qatar fra det nærliggende Bahrain som du kan læse om her som rejsemål

Se Qatar tourist website

East Timor strand, Asiens mindste lande

East Timor strand, Asiens mindste lande

9. Asiens mindste lande. Timor-Leste, eller Østtimor. Har du været der for nyligt?

Et af de mest eksotiske og uberørte steder at rejse til, ideelt for eventyrrejsende, og ret opnåeligt, da  øen Timor ligger relativt tæt på Australien.

Timor-Leste rangerer som den 9. mindste asiatiske nation, der dækker 5743 kvadrat miles. Dens territorium inkluderer den østlige halvdel af øen Timor, de udliggende øer Jaco og Atauro og enklaven Oecusse.

 

Asiens mindste lande. Kuwait

Asiens mindste lande. Kuwait

10. Kuwait – olieeventyret skabte ny rigdom efter oliekrigen i 1990

Kuwait ligger i det langt nordvestlige hjørne af den persiske golf, og det ligger på et område på 6.879 kvadrat miles. Denne placering og olieindtægter har opretholdt dens økonomi i årtier. Kuwaits territorium strækker sig over ni øer, og Warbah og Bubiyan forbliver stort set ubeboet.

Visit Kuwait.

 

Asiens mindste lande efter indbygger antal

Maldiverne 392,7092
Brunei Darussalam 443,5933
Bhutan 758,2884
Timor-Leste/ØSttimor 1,291,3585
Bahrain 1,410,9426
Qatar 2,314,3077
Kuwait 2,875,4228
Mongolia 3,068,2439
Oman 4,613,24110
Turkmenistan 5,351,277

(2019)

Rejser til Asiens små lande

Rejs til Maldiverne

Rejs til Østtimor

Rejs til Bahrain

Rejs til Singapore

Rejser til Maldiverne, kort guide

Singapore, verdens grønneste by

Østtimor, så bliver det ikke ret meget mere eksotisk

 

 

 

 

 

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler